Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΤΖΑΝΗ: Ανακοίνωση της Δημοτικής Κίνησης «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Προς Συντάκτες Πειραϊκού Ρεπορτάζ,Κερατσίνι  01/02/2010 

ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΤΖΑΝΗ 
Με έκπληξη διαβάσαμε στην ανακοίνωση της Δημοτικής Κίνησης του Δημάρχου Λουκά Τζανή «ΚΑΛΗΜΕΡΑ» ότι στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου εμφανιστήκαμε «φανατικοί απολογητές και υποστηρικτές των σχεδίων του Ο.Λ.Π για τον βιασμό της παραλίας μας»! Ο κύριος Τζανής σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα αυτοαποκαλύπτεται ως Δήμαρχος που διχάζει το Δημοτικό Συμβούλιο, που θέλει να αυτοεμφανίζεται ως «αγωνιστής» κόντρα σε «υπονομευτές», ως Δήμαρχος που θεωρεί ότι κατέχει την απόλυτη αλήθεια, ενώ οδηγεί το Δημοτικό Συμβούλιο σε τυχοδιωκτικές, αναποτελεσματικές ενέργειες επικοινωνιακού τύπου και πρόσκαιρου εντυπωσιασμού.

Είναι φανερό γιατί επιτίθεται εναντίον μας. Ο κ. Τζανής κάλεσε σε έκτακτη συνεδρίαση επικαλούμενος «καταστροφικά έργα του Ο.Λ.Π που πλήττουν την ποιότητα ζωής στην περιοχή μας», δίχως καμία προετοιμασία, δίχως καμία ενημέρωση της Αντιπολίτευσης. 
Κάλεσε σε έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ λειτουργούσε Διαπαραταξιακή Επιτροπή η οποία και αυτή δεν ενημερώθηκε και χωρίς να έχει κάνει κανένα διάλογο με τον Ο.Λ.Π τον οποίο ήθελε να καταγγείλει για προγραμματισμένα έργα του. Έτσι, μέσα σ’ένα ντελίριο παραπληροφόρησης και από κορώνες η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου αποφάσισε από την μια…ότι δεν συζητάει με τον Ο.Λ.Π (!) και από την άλλη ότι προχωράει σε κατάληψη, χωρίς να έχει εξασφαλίσει καμιά ουσιαστική ενημέρωση των πολιτών, χωρίς να έχει πείσει για την επιλογή του περιεχομένου και των μορφών πάλης.
Δυστυχώς αυτές οι τακτικές δεν προϊδεάζουν για θετικά αποτελέσματα. Αποτελεσματικοί αγώνες απαιτούν ολοκληρωμένη ενημέρωση, γνώση των θεμάτων, όραμα, συνολική αναπτυξιακή πρόταση, και «όχι τουφεκιές στον αέρα».

Μ’ αυτό το πνεύμα καταθέσαμε την πρόταση μας με ξεχωριστό κείμενο. Το πλήρες περιεχόμενο είναι το παρακάτω:

«To Δημοτικό Συμβούλιο Κερατσινίου - Δραπετσώνας δηλώνει αποφασισμένο να αντιταχθεί σε οποιοδήποτε σχέδιο απ’ όπου και αν προέρχεται , που έρχεται σε αντίθεση με την ποιότητα ζωής και υποβαθμίζει το περιβάλλον στην περιοχή μας.

Σ’αυτή την κατεύθυνση σημειώνουμε ότι υπάρχουν σχεδιασμοί στο 10ετές πρόγραμμα του Ο.Λ.Π που μας ανησυχούν, όπως και θετικές πρωτοβουλίες σαν την «Πολιτιστική Ακτή» που όμως δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν σαν άλλοθι για τη προώθηση των σχεδίων που διαφωνούμε. Ανάμεσα σ’αυτά και η προοπτική δημιουργίας CAR TERMINAL στην Καρβουνόσκαλα του Αγ. Γεωργίου και η εκφόρτωση από 1/2/2011 στον νέο μόλο της Δραπετσώνας.

Σημειώνουμε επίσης ξεχωριστά ότι δεν μπορεί να αποφασίζουν άλλοι για εμάς χωρίς εμάς. Ότι δεν μπορεί να μην διαμορφωθεί ένα σταθερό πλαίσιο διαλόγου Κυβέρνησης - Ο.Λ.Π - Τοπικής και Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης με συγκεκριμένη ατζέντα και προγραμματισμό για οτιδήποτε υλοποιηθεί στην περιοχή μας.

Αυτήν την στιγμή αποκτά μια ιδιαίτερη επικαιρότητα η δημιουργία του CAR TERMINAL στο οποίο έχουμε σοβαρά ερωτηματικά και έντονες ενστάσεις. Γι’αυτό αποφασίζουμε την συνέχιση της δραστηριότητας της Διαπαραταξιακής και την προώθηση άμεσων ενεργειών διαλόγου με τον Ο.Λ.Π και το Υπουργείο Θαλάσσιων Υποθέσεων. Η  Διαπαραταξιακή Επιτροπή εξουσιοδοτείται να αποφασίσει για άμεσες μορφές αντίδρασης και κινητοποιήσεων, στον βαθμό που δεν ικανοποιηθούν αιτήματα του Δήμου μας ».

Αυτές ήταν οι προτάσεις μας μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Απ’αυτές ο κ. Τζανής κατάλαβε  απ’αυτές ότι εμείς « υπερασπιζόμαστε τον Ο.Λ.Π » ! Ο νοών νοείτω!
  Το Γραφείο Τύπου