Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

5 ερωτήματα που άμεσα πρέπει να απαντηθούν!


Πολύ δουλειά περιμένει για το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Φεβρουαρίου το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Κερατσινίου- Δραπετσώνας. Έχουν καθυστερήσει θέματα τα οποία προβλέπονται από τον νέο νόμο για την τοπική αυτοδιοίκηση, "Καλλικράτη" τα οποία έχουν συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. Πιστεύουμε ότι έχουν γίνει οι σχετικές προετοιμασίες,  γιατί είναι θέματα που έχουν σχέση με τη  δημοκρατία, τη διαφάνεια, το σεβασμό των δικαιωμάτων του πολίτη, ζητήματα που όλες οι παρατάξεις τα διατυμπάνιζαν στο προεκλογικό πρόγραμμα τους.
Εφόσον ζούμε σε κράτος νομιμότητας και όλοι συμφωνούν ότι ο "Καλλικράτης" θα εφαρμοστεί, άμεσα θα πρέπει να δοθούν απαντήσεις για τα παρακάτω. Παράλληλα οι παρατάξεις που σέβονται τους πολίτες που τους τίμησαν με τη ψήφο τους πρέπει να πάρουν θέση, την οποία καλό θα είναι να την κάνουν γνωστή στο ευρύ κοινό.
5 ερωτήματα  που άμεσα πρέπει να απαντηθούν:
1) Πότε θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για τις συγχωνεύσεις των ΝΠΔΔ, Κοινωφελών Επιχειρήσεων , δημοτικών ΑΕ κλπ (προθεσμία έως 28/2/2011). Θα δοθεί χρόνος για διαβούλευση ή όλα θα γίνουν βιαστικά, πρόχειρα και χωρίς μελέτη;
2)Πότε θα προκηρυχθεί ο Συμπαραστάτης του δημότη και των Επιχειρήσεων;  (μέχρι 28/2/2011)
3)Πότε η ιστοσελίδα του Δήμου μας θα μπορεί όπως οφείλει να δημοσιεύει τα θέματα και τις ημερομηνίες συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, τις αποφάσεις των δημοτικών Συμβουλίων καθώς και τις προκηρύξεις για διαγωνισμούς και θέσεις, έτσι ώστε να ενημερώνεται ο κάθε συμπολίτης μας πράγμα που δεν γίνεται μέχρι τώρα;
4) Πότε θα συγκροτηθεί η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης;
5)Πότε θα παραδοθούν οι εξοπλισμένοι χώροι και η γραμματειακή υποστήριξη στις δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης; (έως 31/1/2011).