Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Δελτίο τύπου της Δ.Κ.Π. "Καλή Μέρα" για τις κινητοποιήσεις στον ΟΛΠ



Κανείς δεν μπορεί να αποφασίζει  για εμάς, χωρίς εμάς.

Στο Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 28/1/11 με αποκλειστικό θέμα συζήτησης την κλιμάκωση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων, ενάντια στα σχέδια τσιμενταρίσματος της παραλίας μας, η Δημοτική Κίνηση Πολιτών Κερατσινίου-Δραπετσώνας «ΚΑΛΗ ΜΕΡΑ»,  πιστή στις προγραμματικές της θέσεις και δεσμεύσεις, πρότεινε από μεριάς της Διοίκησης του Δήμου και ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία από το Δημοτικό Συμβούλιο, η ΑΜΕΣΗ έναρξη διαρκών κινητοποιήσεων, ώστε να ανατραπούν τα σχέδια της Ανώνυμης Εταιρείας «ΟΛΠ Α.Ε», για την δημιουργία του μεγαλύτερου CAR TERMINAL της Ευρώπης στον Λιμένα του Ηρακλέους  και της περαιτέρω τσιμεντοποίησης των ακτών μας.






Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης και με μεγάλη μας έκπληξη διαπιστώσαμε τα εξής:
Ο τέως Δήμαρχος Κερατσινίου κ. Φώτης Μελάς όχι ΜΟΝΟ δεν εξέφρασε δημόσια τη θέση της παράταξης του (στον βαθμό που αυτή υφίσταται) για ένα τόσο σοβαρό και μείζον θέμα, αντιθέτως παρέμεινε στο Δημοτικό Συμβούλιο για πολύ μικρό χρονικό διάστημα και ακολούθως αποχώρησε. Αναρωτιέται κανείς αν η επαναλαμβανόμενη αδιαφορία για τα συμφέροντα της πόλης μας και η απαξιωτική πρακτική του κ. Μελά απέναντι στο Δημοτικό Συμβούλιο είναι αποτέλεσμα μικροκομματικής σκοπιμότητας ή απλά παραδοχή της ανεπάρκειας του, η οποία οδήγησε το Κερατσίνι στα σημερινά αδιέξοδα που βιώνουν οι πολίτες του.
Από την άλλη με μεγάλη μας λύπη διαπιστώσαμε, ότι η παράταξη του κ. Χρυσού, πλην της κας Πολυξένης Φωτίου, αναδείχτηκε στην διάρκεια της συνεδρίασης, ως «φανατικός» απολογητής και υποστηρικτής των σχεδίων του ΟΛΠ για τον βιασμό της παραλίας μας. Η αγωνιώδης προσπάθεια να φανούν ως οι επίσημοι χειροκροτητές των αντικοινωνικών σχεδίων της Ανώνυμης Εταιρείας «ΟΛΠ Α.Ε.», με την προσχηματική λογική ότι αποτελούν τον δημοτικό συνδυασμό που υποστήριξε επίσημα το κυβερνών κόμμα, τους οδήγησε στο πολιτικά απονενοημένο βήμα της υποστήριξης των σχεδίων τσιμενταρίσματος της παραλίας. Εμείς απλά θα τους υπενθυμίσουμε ότι ο νυν Περιφερειάρχης Αττικής κ. Σγουρός τοποθετήθηκε με σαφήνεια, δηλώνοντας την συμπαράσταση του στον δίκαιο αγώνα των τοπικών κοινωνιών, αλλά και τις πρόσφατες εξαγγελίες του πρωθυπουργού και της αρμόδιας υπουργού κας Τίνας Μπιρμπίλη, περί της εθνικής αναγκαιότητας, να υλοποιηθεί χωρίς παρεκκλίσεις η στρατηγική της πράσινης ανάπτυξης. 
Η Δημοτική μας Κίνηση, ΚΑΛΕΙ όλους τους Κερατσινιώτες και Δραπετσωνίτες, έξω και πέρα από μικροπαραταξιακές σκοπιμότητες να κάνουμε κοινή μας υπόθεση  ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ για την υπεράσπιση της δημόσιας παραλίας και της ποιότητας της ζωής μας. ΚΑΛΟΥΜΕ τους συμπολίτες μας σε μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση της Τρίτης το πρωί στις 9.00 π.μ. έξω από τα γραφεία του ΟΛΠ Α.Ε. (Ακτή Μιαούλη 10), όπου η Δημοτική Αρχή, φορείς και μαθητές της πόλης θα πραγματοποιήσουμε ΚΑΤΑΛΗΨΗ, για να αποτρέψουμε τα νέα σχέδια υποβάθμισης της ζωής μας.