Παρασκευή 1 Απριλίου 2022

Αλλάζουν οι αντιδήμαρχοι...

Με χτεσινο-βραδινή απόφαση της στενής ομάδας που διοικεί τον Δήμο, «τρόικα» την λένε χαριτωμένα μεταξύ τους, αλλάζουν όλοι οι αντιδήμαρχοι, εκτός από έναν
Η θητεία των νέων αντιδημάρχων θα ξεκινήσει τον μήνα Μάιο, για να δοθεί χρόνο να κλείσουν τις εκκρεμότητες τους οι νυν αντιδήμαρχοι και επιπλέον η δημοτική κίνηση να νιώσει ότι υπάρχει και να συνεδριάσει και να επικυρώσει τις αποφάσεις!

Η απόφαση ήταν δύσκολη και θα φέρει τις αρρυθμίες της και σίγουρα δεν θα αρέσει σε όλους, κυρίως στους «αιώνιους» αντιδημάρχους, αλλά ήταν επιβεβλημένη!

Οι αδύναμες φωνές των υπολοίπων δημοτικών συμβούλων που είναι στο περιθώριο και ψηφίζουν μόνο τις αποφάσεις, δεν ήταν ο βασικός λόγος αυτής της απόφασης. Κυρίως η «τρόικα» συνυπολόγισε σοβαρά τις δυσκολίες κινητοποίησης-ένταξης νέων μελών στην κατάρτιση της ομάδας που θα πλαισιώσει τα ψηφοδέλτια των επόμενων εκλογών. Γενικότερα, υπάρχει έντονος προβληματισμός για το κίνητρο που θα έχει κάποιος να συμμετέχει σε μια δημοτική κίνηση και να έχει παράπλευρο ρόλο ή καθόλου ρόλο!

Παράλληλα, μπαίνοντας στην τελική ευθεία του προεκλογικού αγώνα που έρχεται, θα δοθεί στην κοινωνία το μήνυμα της ανανέωσης και της αξιοποίησης και των υπολοίπων, κυρίως των νέων δημοτικών συμβούλων! Το ζήτημα αυτό  ήταν βασικό στην ιδρυτική διακήρυξη της δημοτικής κίνησης «άλλος δρόμος».

Σε κάθε περίπτωση, η απόφαση δεν ήταν μια εύκολη απόφαση. Οι αντιδήμαρχοι, κάποιοι από αυτούς επιτυχημένοι, θα αναγκαστούν να παραδώσουν την «καρέκλα» τους και θα πάνε στις επόμενες εκλογές χωρίς να είναι σε θέση ευθύνης. Αυτό σίγουρα θα έχει τις επιπτώσεις στο τελικό σκορ ψήφων που θα φέρουν, μιας και θα υπάρχουν νέοι άνθρωποι, πολλοί από αυτούς μπορεί να εξελιχτούν σε «αστέρια» και θα χάσουν τις πρώτες θέσεις στην εκλογή, ίσως και την εκλόγιμη θέση!

Βέβαια υπάρχουν αντιδράσεις! Πάντως, οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη, πιστεύουν ότι θα απορροφηθούν οι όποιοι κραδασμοί και όλα θα κυλήσουν ομαλά το επόμενο κρίσιμο διάστημα!

άντε ,,,και Καλό μήνα!