Πέμπτη 21 Απριλίου 2022

Υπαίθρια γυμναστήρια στα "λιπάσματα"! Γιατί όχι;

Μόδα τείνουν να γίνουν τα υπαίθρια δημοτικά γυμναστήρια τα οποία ξεφυτρώνουν παντού το τελευταίο διάστημα, αφού η πανδημία άλλαξε τα δεδομένα του fitness στη χώρα.

Όλο και περισσότεροι δήμοι προχωρούν στη δημιουργία αυτών των χώρων άθλησης προκειμένου, όπου το επιτρέπουν οι συνθήκες, να εξυπηρετούνται οι πολίτες. Πρόκειται για εξωτερικούς χώρους όπου ο καθένας μπορεί να γυμναστεί δωρεάν και προφανώς με περισσότερη ασφάλεια. 
Η δημιουργία αυτών των δωρεάν χώρων άθλησης δεν είναι κάτι καινούργιο. Τα δημοτικά υπαίθρια γυμναστήρια υπάρχουν εδώ και καιρό σε πολλούς δήμους της χώρας αλλά τώρα λόγω της πανδημίας προέκυψε η ανάγκη για δημιουργία περισσότερων. Έτσι οι δήμαρχοι πολλών περιοχών είδαν τα έργα αυτά ως μια ανάσα για τους καταπιεσμένους από τα μέτρα πολίτες. Αλλά όπως δείχνουν τα πράγματα, οι χώροι αυτοί άρχισαν να γίνονται πια η καθημερινή συνήθεια χιλιάδων πολιτών που νοιώθουν την ανάγκη να αθληθούν.

Στα "Λιπάσματα" καθημερινά γυμνάζονται πολλοί δημότες. Επίσης υπάρχει απεριόριστος χώρος! Μήπως ο δήμος Κερατσινίου Δραπετσώνας δημιουργούσε δυο-τρία ανοικτά γυμναστήρια για τους διευκολύνει;