Τρίτη 12 Απριλίου 2022

Παντ. Καμάς: "για τις απευθείας αναθέσεις..."

Η ανακοίνωση του Παντ. Καμά: 
"Έθεσα εκ νέου στο Δημοτικό Συμβούλιο, το θέμα των απευθείας αναθέσεων. Αναφέρθηκα σε δύο αποφάσεις Αναθέσεων που αφορούν τα Λιπάσματα, και για εμένα αποτελούν κατάτμηση, αφού πρόκειται για αγορά οικίσκων, που "σπάνε" σε δύο συμβάσεις με την ίδια εταιρεία.

Για εμένα το ζήτημα είναι μείζων. Και είναι μείζων, γιατί η διαδικασία αυτή, δεν οδηγεί σε σοβαρές Εκπτώσεις, και δεσμεύει πόρους. Πόρους που όπως έχω πει, εμείς θα εξοικονομήσουμε για να χρηματοδοτήσουμε και να στηρίξουμε , γενναία , τους ευάλωτους συμπολίτες μας.
Η λογική ότι αυτό εισηγούνται οι Υπηρεσίες, δεν μειώνει τις πολιτικές ευθύνες. Είναι πολιτική επιλογή αυτή. Βεβαίως και οι υπηρεσίες "βολεύονται", αφού οι Διαγωνιστικές διαδικασίες απαιτούν προγραμματισμό και εργασία. Θα μάθουμε όμως να το κάνουμε και αυτό. Ναι, θα δουλέψουμε όλοι παραπάνω , για να φέρουμε ένα καλύτερο αποτέλεσμα. Αποτέλεσμα οικονομικό. Αποτέλεσμα ποιοτικό.

Δεν είμαι κυνηγός σκανδάλων. Και δεν θεωρώ ότι το βόλεμα σε μία εύκολη διαδικασία, συνεπάγεται ότι κάποιος "τρώει" λεφτά.
Λέω όμως, ότι το βόλεμα σε μία " εύκολη" ή όπως λέγεται "γρήγορη' διαδικασία, που πρέπει να εφαρμόζεται σε έκτακτες καταστάσεις, σπαταλάει πόρους, και εν τέλει και χρόνο
Έχουμε τη δύναμη, και κυρίως έχουμε τη θέληση να γυρίσουμε Σελίδα. 
Η πόλη το αξίζει, οι πολίτες το Δικαιούνται"