Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2021

Μια αποκρουστική εικόνα!

Η απόφαση να οδηγηθεί ο δήμαρχος Κερατσινίου Δραπετσώνας με περιπολικό, στο πίσω κάθισμα, στο αστυνομικό τμήμα είναι προσβλητική για την πόλη (εδώ). 

Ο δήμαρχος εκπροσωπεί τους δημότες και βρισκόταν στο Σχιστό υλοποιώντας απόφαση του εκλεγμένου δημοτικού συμβουλίου! Η αστυνομική αρχή είχε τους τρόπους να καλέσει τον δήμαρχο για εξηγήσεις και ο ίδιος θα πήγαινε στο τμήμα, άλλωστε δεν προ έβαλε καμία αντίσταση!
Σε κάθε περίπτωση, η εικόνα του Δημάρχου Κερατσινίου Δραπετσώνας, στο περιπολικό της αστυνομίας δείχνει έναν αυταρχικό τρόπο που, δυστυχώς, η κυβέρνηση αντιμετωπίζει μια τοπική διεκδίκηση.

Κάθε δήμαρχος, κάθε εκλεγμένος άρχοντας της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι υποχρεωμένος να μάχεται για την πόλη του, για τον αέρα που αναπνέουν οι δημότες, για την υγεία των δημοτών του!
Επιπλέον, κάθε δήμαρχος του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας, περιοχών που "πλήρωσαν", διαχρονικά, στο μέγιστο βαθμό, το κόστος στην ανάπτυξη του λεκανοπεδίου Αττικής έχει χρέος να διεκδικεί και να επιδιώκει το μικρό ή μεγάλο όφελος για την πόλη του. Είναι το ελάχιστο, το απολύτως αναγκαίο!
Τέτοιες ενέργειες είναι ανεξήγητες, ιδιαιτέρως λυπηρές και προσβάλουν τους κατοίκους μιας εργατικής, ταλαιπωρημένης περιοχής! Γιατί αυτό που είναι αυτονόητο για όλες τις εξουσίες που αποφασίζουν από τα πολυτελή σαλόνια τους, πολύ εύκολα,   (να στέλνουν στο Κερατσίνι ό,τι οχληρό) δεν είναι καθόλου αυτονόητο για τους κατοίκους της περιοχής. Απεναντίας γεμίζει θυμό, πίκρα και πείσμα, ακόμα και τους τελευταίους που ψάχνουν ένα λόγο να δικαιολογήσουν την παράλογη απόφαση, να γίνει μια ακόμα, μικρή ή μεγάλη πηγή ρύπανσης -επιβάρυνσης στο Κερατσίνι!

Σήμερα μέρα του μεγάλου ΟΧΙ της αντίστασης στον κατακτητή, είμαστε όλοι με το μεγάλο ΟΧΙ της πόλης για εργοστάσιο σκουπιδιών στο ΣΧιστό! Είμαστε όλοι ΧΡ.ΒΡΕΤΤΑΚΟΣ! 


ΥΓ. Όλες οι δημοτικές κινήσεις εξέδωσαν ανακοινώσεις και καταδικάζουν το "συμβάν". Το θέμα δεν είναι απλό, οι φορείς της κεντρικής εξουσίας, οι άνθρωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης (ΠΕΔΑ, ΚΕΔΕ που είναι;), τα σωματεία και οι πολίτες οφείλουν να πάρουν θέση! Αναμένουμε...