Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2021

"Στην «επίθεση που δέχεται η πόλη μας» έχει ευθύνες και η δημοτική αρχή!"

Σκληρή ανακοίνωση-σχόλιο της "Λαϊκής Συσπείρωσης" στο δήμου  Κερατσινίου -Δραπετσώνας για την ομιλία του δημάρχου στην πλατεία Κύπρου. 
Στην ομιλία παρουσιάστηκε το δημοτικό έργο και ανακοινώθηκε το κλείσιμο του ΣΜΑ Σχιστού!


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΣΧΟΛΙΟ

Το Κερατσίνι και η Δραπετσώνα δεν είναι η χώρα των … λωτοφάγων. Έχουμε μνήμη. Στην «επίθεση που δέχεται η πόλη μας» έχει ευθύνες και η δημοτική αρχή!
Δεν θα σχολιάσουμε το σύνολο της ομιλίας του δημάρχου. Αν και πολλά θα μπορούσαμε να πούμε:
- Πέντε από τους λεγόμενους «σύγχρονους» παιδικούς σταθμούς πάνε για κλείσιμο με βάση τα κριτήρια
- Το Κέντρο Υγείας υπολειτουργεί και για να στελεχωθεί ξήλωσαν τα «γειτονικά» ΤΟΜΥ Δραπετσώνας και Νίκαιας!
- Τα αθλητικά κέντρα, ήδη μετά τις ανακαινίσεις θέλουν ξανά φτιάξιμο. Άσε που δεν υπάρχει χρόνος και χώρος για όλους να αθληθούν κλπ…
Αλλά, όπως είπαμε δεν θα σχολιάσουμε ολόκληρη την ομιλία…

Θα σχολιάσουμε αυτά που πολύ θα ήθελε να ξεχάσουμε, η δημοτική αρχή…
  • Τι έλεγε η δημοτική αρχή όταν ήταν περιφερειακή αρχή ο ΣΥΡΙΖΑ (Δούρου) για την δημιουργία Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων; Έλεγε «Ναι» για να διαχειρίζεται τα σκουπίδια των δήμων του Πειραιά! Ότι περίπου δρομολογείται… Δηλαδή με δική της συμφωνία άνοιξε ο δρόμος για μια εξέλιξη που θα επιβαρύνει ακόμα περισσότερο τις γειτονιές μας.
  • Τι έλεγε η δημοτική αρχή όταν ιδιωτικοποιούνταν το λιμάνι του Πειραιά; Καθησύχαζε τον λαό της περιοχής ότι μπορεί να υπάρξει φιλολαϊκή διαχείριση και να κερδίζουν όλοι, εφοπλιστές-μονοπώλια από την μία, εργαζόμενοι του λιμανιού και κάτοικοι της περιοχής από την άλλη!
  • Τι έλεγε η δημοτική αρχή όταν παραχωρήθηκαν ο χώρος των Λιπασμάτων και ταυτόχρονα αδειοδοτούνταν από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για να λειτουργήσουν τα καζάνια του θανάτου; Επιτέλους θα έχουμε ζωή, τι και αν μας πνίγουν στη βρώμα τα καζάνια της Oil One, επιβαρύνοντας την υγεία μας και επανέρχεται ο κίνδυνος βιομηχανικού ατυχήματος μέσα στις γειτονιές μας!
  • Τι έλεγε για την απαλλοτρίωση του συνόλου του χώρου των λιπασμάτων; Ότι αυτά είναι για γέλια και δεν μπορούν να γίνουν σήμερα γιατί έχουμε ….καπιταλισμό!
  • Τι έλεγε η δημοτική αρχή όταν οι εκλεγμένοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» βάλαμε θέμα για την αλλαγή χρήσης του νεκροταφείου της Ανάστασης από τον Δήμο Πειραιά ή την νέα παράνομη αδειοδότηση ΣΜΑ στο Σχιστό; «Εεε δεν ξέρουμε», «πρέπει να το δούμε» και «δεν είναι έτσι όπως τα λέτε»
Καμιά εμπιστοσύνη επομένως σε όσους σήμερα παριστάνουν τους σωτήρες ενώ έχουν και αυτοί ευθύνη για την «επίθεση που δέχεται η πόλη».
Μόνο η πάλη του λαού μπορεί να σώσει το λαό.
Πρέπει να σημάνει συναγερμός απέναντι στην πολιτική που επιβαρύνει τις ζωές μας και το περιβάλλον.