Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2021

"Η διοίκηση του "ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ" βρίσκεται τώρα μπροστά στις συνέπειες της αδράνειάς της"


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ "Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΠΟΛΗ"

Την Δευτέρα στις 9 το πρωί, ο δήμος κι οι κάτοικοι θα αποκλείσουν τον ΣΜΑ (σταθμό μεταφόρτωσης) στο Σχιστό σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το σχεδιαζόμενο εργοστάσιο σκουπιδιών. Θα είναι ένας αποκλεισμός διαρκείας, αν ισχύουν όσα έχουμε ψηφίσει ομόφωνα στο δημοτικό συμβούλιο. Λέω "αν ισχύουν" γιατί η αναγγελία της κινητοποίησης έγινε μονομερώς από τον δήμαρχο παρά το γεγονός ότι οι σχετικές αποφάσεις του ΔΣ ήταν ομόφωνες από πολύ καιρό τώρα. Πρόβλεπαν μάλιστα αυτές οι αποφάσεις οριστικό κλείσιμο του ΣΜΑ από τις αρχές Αυγούστου που η δημοτική αρχή το μετέθεσε (εύλογα) για μέσα Σεπτέμβρη. Τελικά η απόφαση υλοποιείται στα τέλη του Οκτώβρη πριν δεχτεί την σφοδρή κριτική για την αδράνειά της στο προσεχές ΔΣ.

Επί της ουσίας της κινητοποίησης συμφωνούμε. Είναι ένας τρόπος αντίδρασης στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης που μας περιθωριοποιούν και μας μεταχειρίζονται σαν σκουπιδότοπο του λεκανοπεδίου. Το πρόβλημα είναι με τις διαδικασίες και την αντιθεσμική και ίσως αντιδημοκρατική συμπεριφορά της διοίκησης του δήμου.
Ο δήμαρχος πραγματοποίησε μια συγκέντρωση ΜΟΝΟΣ του, χωρίς την κοινή απόφαση και συμμετοχή του δημοτικού συμβουλίου, με θέμα "Η ΠΟΛΗ ΔΕΧΕΤΑΙ ΕΠΙΘΕΣΗ".
 Η πόλη, όντως, δέχεται επίθεση, όμως η δική της απάντηση είναι από αναποτελεσματική έως απαράδεκτα καχεκτική. Η επίθεση γίνεται από παντού: Κόσκο, Όιλ Ουάν. Σκουπίδια, νεκροταφείο, ΔΕΗ, Λαφάρτζ, ΕΛΠΕ όλοι αναθεωρούν τα σχέδιά τους εις βάρος της πόλης και των όποιων ισορροπιών είχαν πετύχει οι προηγούμενες δημοτικές αρχές. Ακόμη κι οι ρυθμίσεις του 2015 για την βιομηχανική ζώνη κινδυνεύουν. Ό,τι πετύχαμε στην πόλη μετά από δεκαετίες αγώνων κινδυνεύει τώρα να κακοφορμίσει. Ο δήμαρχος είπε ότι αυτό είναι κάτι σαν φυσικός νόμος. «Η πόλη δέχεται επίθεση κάθε τριάντα χρόνια» είπε λες κι είναι νόμος της φύσης ή της διαλεκτικής.

Δεν είναι όμως έτσι τα πράγματα. Η δικαιολογία για την αδράνειά της δεν στέκει. Η διοίκηση του "ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ" βρίσκεται τώρα μπροστά στις συνέπειες της αδράνειάς της. Όταν δεν προχωράς μπροστά με τις δυνάμεις σου, θα έρθουν να σε πάνε πίσω οι άλλοι. Όταν δεν φτιάχνεις σχέδιο για την ανάπτυξη όλης της πόλης, πολεοδομικό, κυκλοφορικό, αναπτυξιακό, όταν δεν αρπάζεις τις λίγες ευκαιρίες που παρουσιάζονται, τότε θα έρθουν κάποτε κυβερνήσεις με τα δικά τους σχέδια να επιβεβαιώσουν ότι είσαι ο απόπατος του λεκανοπεδίου. 
Αν δεν είχε υπάρξει το σωτήριο, εξ ουρανού, δώρο του Σύριζα το 2016, η παραλία των Λιπασμάτων, θα έπρεπε τώρα η πόλη να πνίγεται στην κατήφεια και την απελπισία. Έτυχε στην πόλη μας να της χαριστεί η παραλία όταν πουλιόταν ο ΟΛΠ στην Κόσκο κι αυτό το μεγάλο δώρο έγινε ταφόπλακα των ελπίδων για ανάπτυξη μέσα από τον καθησυχασμό και τα μεγάλα εκλογικά ποσοστά που εξασφάλισε.

Ο δήμαρχος έκανε μια προεκλογική συγκέντρωση δυο χρόνια πριν τις εκλογές. Την απέκρυψε από το ΔΣ μη τυχόν και συμφωνήσουν όλοι και βρεθούν συνδιοργανωτές. Θέλει να είναι μόνοι τους, "αυτός κι ο λαός του"(!!) Με την αυτοκρατορική συμπεριφορά του υποβαθμίζει το ΔΣ και ελαττώνει την δύναμη του δήμου μας. Προκειμένου όμως να μιλήσει αυτός μόνος με τον λαό του, ας πάνε από εκεί που ήρθαν όλες οι παρατάξεις του ΔΣ κι ας στήριζαν όλες τις αποφάσεις ομόφωνα. Στη συγκέντρωση αυτή εξήγγειλε μια κινητοποίηση. Πέρα από την αντιδημοκρατική του συμπεριφορά, το θέμα είναι σοβαρό και δεν αντέχει παραταξιακές διαμάχες.
Όλοι, λοιπόν στην κινητοποίηση της Δευτέρας, στις 9 το πρωί στο Σχιστό. Για να σώσουμε ό,τι μπορεί ακόμα να σωθεί. Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΦΕΡΝΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

ΛΥΠΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΟΥ ΥΠΟΝΟΜΕΥΕΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΙΡΙΔΗΣ