Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2021

Κίτρινη κάρτα στον δήμαρχο!


Συντάκτης: Λάκης Ιγνατιάδης,  stagona4u

"Κίτρινη κάρτα στο δήμαρχο Χρ.Βρεττάκο για τον διαρκείας αποκλεισμό του ΣΜΑ Σχιστού που δεν έγινε και τεχνική ποινή στο Δημοτικό Συμβούλιο για την δράση υπέρ του καθολικού εμβολιασμού που δεν ξεκίνησε ακόμα"
...
Η πλήρης λατινική φράση που εξ αιτίας της ευστοχία της είχε και έχει παγκόσμια εμβέλεια είναι η «Verba volant, scripta manent»", που σημαίνει ότι "Τα λόγια πετούν, τα γραπτά μένουν". Και είναι απαραίτητα ιδιαίτερα στις πολυπληθείς κοινωνίες όπου οι άνθρωποι στην πλειονότητά τους επικοινωνούν μέσω των κοινωνικών δικτύων με τον γραπτό λόγο συμπεριλαμβάνοντας σ'αυτόν και τις βιντεοσκοπημένες ομιλίες. Εντάξει, έχουμε μάθει πια ότι απόλυτη εμπιστοσύνη στο σύνολο του γραπτού λόγου δεν μπορούμε να έχουμε όταν όλα πια είναι δυνατόν να αλλοιωθούν, να πλαστογραφηθούν, έτσι ώστε να κάνουν το μαύρο άσπρο. Αλλά από το τίποτα της Παναγιώταινας καλύτερα τα γραπτά.

Η αναφορά σ'αυτό το απόφθεγμα έγινε με αφορμή δύο συγκεκριμένα γραπτά. 
Το πρώτο, αυτό της κίτρινης κάρτας, είναι μία ανοιχτή επιστολή που έστειλε ο δήμαρχος Χρήστος Βρεττάκος σε όλους τους δημάρχους της Αττικής με θέμα την ομόφωνη άρνηση του Δημοτικού Συμβουλίου Κερατσινίου Δραπετσώνας στην κατασκευή Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ) στο Σχιστό. Την επιστολή αυτή που μας κοινοποίησε ο Δήμαρχος την αναρτήσαμε στη Σταγόνα στις 29 Ιουλίου 2021, εδώ.
Η επιστολή αυτή κλείνει με την εξής πρόταση: Υπερασπιζόμενοι την ποιότητα ζωής των ανθρώπων της πόλης μας αλλά και επειδή μας ενδιαφέρει η προστασία της Δημόσιας Υγείας όλων των κατοίκων της Αττικής, σας ενημερώνουμε από τώρα (τους 65 δημάρχους) ότι ο ΣΜΑ Σχιστού (Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στο Σχιστό) από το Σεπτέμβριο θα πάψει να λειτουργεί. Σχεδιάστε την διαχείριση των απορριμμάτων της πόλης σας, παίρνοντας αυτό ως δεδομένο.

Ο Σεπτέμβριος πέρασε και ο Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στο Σχιστό λειτούργησε κανονικά όλο το μήνα. 
 η συνέχεια εδώ