Κυριακή 29 Αυγούστου 2021

Π. Καμάς: ...αναφορικά με το ζήτημα της ανάθεσης της εκπροσώπησης... (απαλλοτρίωση)


Παντελεήμων Καμάς:  "Διαβάζω, τις αιτιάσεις δύο σοβαρών ιστοσελίδων της πόλης μας, του Δραπετσίνι, και της Σταγόνας, αναφορικά με το ζήτημα της ανάθεσης σε εξωτερικό Δικηγορικό, της εκπροσώπησης του Δήμου Κερατσινίου- Δραπετσώνας, ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας, κατά τη συζήτηση της Αίτησης Ακύρωσης της Πρότυπος Κτηματική για την απαλλοτρίωση της περιοχής των Λιπασμάτων.

Επί των επισημάνσεων θα ήθελα να ξεκαθαρίσω τη στάση και την ψήφου μου :
1, Στηρίζω την πολιτική διεύρυνσης του Δημοσίου Χώρου, της πόλης μας, και ως εκ τούτου και τη συγκεκριμένη απαλλοτρίωση.
2, Δεν θεωρώ παράλογο, σε εξειδικευμένα ζητήματα, να χρειάζονται επαγγελματίες με εξειδικευμένη γνώση. Στη Δικηγορία δεν μπορείς να τα γνωρίζεις όλα. Εγώ επί παραδείγματι δεν γνωρίζω πολλά από απαλλοτριώσεις, Μπορώ να κάνω αναγνώριση Δικαιούχου, αλλά δεν θα μπορούσα ποτέ, να παραστώ σε Δίκη που αφορά την απαλλοτρίωση.
3. Κάνουν λάθος, όσοι θεωρούν ότι δεν ζητήσαμε εξηγήσεις, για την πορεία της υπόθεσης. Ζήτησα να γίνει μία συνάντηση των Επικεφαλής των Παρατάξεων, από τον κύριο Μαρτάκη, ώστε να μας ενημερώσει η Νομική Υπηρεσία του Δήμου για την πορεία της υπόθεσης και την προοπτική της. Όσο και αν ξενίσει θα ήθελα να γνωρίζετε ότι προσωπικά ζήτησα το περιεχόμενο της συζήτησης να είναι εμπιστευτικό. Δεν είναι σκοπός μου, να υπάρξει μία οποιαδήποτε διακινδύνευση μίας εκκρεμούς Δικαστικά υπόθεσης.
Η όποια κριτική εξάλλου θα γίνει αφού τελειώσει σε κάθε βαθμό, η συζήτηση Ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας και θα έχουμε αμετάκλητη απόφαση."

Η ανάρτηση στην οποία αναφέρεται ο Π.Καμάς βρίσκεται  εδώ

Δραπετσίνι:   ο χειρισμός της υπόθεσης από τη νομική πλευρά της αφορά τους αρμοδίους δικηγόρους, όμως υπάρχει και η πολιτική πλευρά. Το αρχικό ερώτημα της ανάρτησης παραμένει: γιατί ο δήμος Κερατσινίου Δραπετσώνας  ανέθεσε σε δικηγορικό γραφείο στο παρά πέντε(;) την υπεράσπιση στο ΣτΕ της απαλλοτρίωσης των λιπασμάτων; Τότε διαπίστωσε ότι απαιτείται εξειδικευμένη γνώση ειδικών διατάξεων πολεοδομικής και περιβαλλοντικής νομοθεσίας;
Όλο αυτό, μπορεί να  έχει να κάνει με την οργάνωση της δημοτικής αρχής, με τις προσδοκίες που έχει για την εξέλιξη της υπόθεσης, με τα νέα δεδομένα και τις εξελίξεις, με την στάση της περιφέρειας, με την ετοιμότητα της να διαχειριστεί αποτελεσματικά μεγάλα θέματα, κλπ. 
Και βέβαια, από τα παραπάνω, μπορεί να μην ισχύει τίποτα και να είναι απλώς μαύρες σκέψεις, αλλά τι να σκεφτεί κάποιος, όταν για ένα τόσο σημαντικό θέμα δεν υπάρχει καμία ενημέρωση των δημοτών και 13 Αυγούστου, δύο μέρες πριν τη γιορτή της Παναγίας παίρνεται μια τέτοια απόφαση! Δήμος είναι οι δημότες!