Τρίτη 31 Αυγούστου 2021

Την Τετάρτη στα Λιπάσματα για το Σχιστό! (Συναυλία-διαμαρτυρία)

Την Τετάρτη 1η Σεπτεμβρίου η συντονιστική επιτροπή αγώνα ενάντια στη δημιουργία ΜΕΑ στο Σχιστό αλλά και την γενικότερη υποβάθμιση της περιοχής του Δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας διοργανώνει την πρώτη μεγάλη κινητοποίηση για αυτή την περίοδο.

Για την επιτυχία αυτής της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας-συναυλίας οι φορείς που συμμετέχουν στην συντονιστική επιτροπή, όργωσαν στην κυριολεξία γειτονιές για να ενημερώσουν τους πολίτες και να μεταφέρουν το μήνυμα παντού.
Με συζήτηση, με διανομή υλικού, με ηχητικά μηνύματα ενημερώνουν για το πρόβλημα, και καλούν τους δημότες να συμμετέχουν μαζικά στην κινητοποίηση.
Παράλληλα με τη στάση αυτή δείχνουν και τον δρόμο για τη στήριξη συγκεντρώσεων σε όσους ως πόντιοι Πιλάτοι, ενώ έχουν τη δύναμη και τις δυνατότητες, λένε το απλοϊκό οι πολίτες έχουν τον πρώτο λόγο, εμείς συμμετέχουμε!

 Σε αυτή την χρονική στιγμή οφείλει και πρέπει να βοηθήσει ενεργά και η δημοτική αρχή. Έχει τα μέσα και τη δύναμη! Μπορεί να μην δημιούργησε η ίδια την επιτροπή αγώνα, όπως είχε αποφασίσει το δημοτικό συμβούλιο, μπορεί να έχουν δρομολογηθεί όλες οι διαδικασίες από την περιφέρεια και 29 Σεπτεμβρίου θα ανακοινωθούν οι όμιλοι που θα συμμετέχουν στην τελική φάση του διαγωνισμού για το εργοστάσιο, όμως έως και την τελευταία στιγμή η σημαία πρέπει να είναι ψηλά. 
<"Εάλω η πόλις"!> Δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Οι δημοτικοί σύμβουλοι να ξεχυθούν στις γειτονιές, δήμαρχος και επικεφαλής παρατάξεων να ξεκινήσουν μαζί περιοδείες, να ενεργοποιηθεί η δημοτική εφημερίδα, να βγουν ντουντούκες στις γειτονιές, να μοιραστεί υλικό πόρτα-πόρτα σε όλα τα σπίτια, όχι υλικό με συνθήματα, αλλά με τα θέματα που θα αντιμετωπίσουν οι κάτοικοι στα επόμενα χρόνια με την ποιότητα ζωής τους, την υγεία τους, την περιουσία τους! Ο δρόμος είναι μονόδρομος...