Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2021

"Πρασινίζοντας το «Πράσινο"

Μια ενδιαφέρουσα διαδικτυακή συζήτηση διοργανώνει δημοτική κίνηση στον Άλιμο! 
Τη συζήτηση καλό είναι να παρακολουθήσουν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι, αλλά και όσοι θέλουν να γίνουν δημοτικοί σύμβουλοι... Και βεβαίως, όποιοι αγαπούν το πράσινο και την πόλη τους!
Παράλληλα, η δημοτική  κίνηση του Αλίμου, με αυτή την πρωτοβουλία, δείχνει και ένα άλλο δρόμο δράσης για δημοτικές κινήσεις ...και για τις κινήσεις του δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας! Τού δήμου με τα μεγαλύτερα προβλήματα (πράσινο, δυσοσμία, σκουπίδια...) από τους δήμους του λεκανοπεδίου!
Το πράσινο και οι ελεύθεροι χώροι θα είναι το θέμα της διαδικτυακής εκδήλωσης με τίτλο Πρασινίζοντας το «Πράσινο», ελευθερώνοντας τους «ελεύθερους» χώρους, που διοργανώνει η Δημοτική Κίνηση Αλίμου – ΑΝΩ-ΚΑΤΩ στο Καλαμάκι, την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2021 και ώρα 19:00.
Θα μιλήσουν:
Ηλίας Γιαννίρης, Υπεύθυνος του Παρατηρητηρίου Ελεύθερων Χώρων
Μανώλης Καπάνταης, τέως Δ/ντης Πρασίνου Δ. Νίκαιας – Ρέντη
Νίκος Μπελαβίλας, Καθηγητής ΕΜΠ, Διευθυντής Εργαστηρίου Αστικού Περιβάλλοντος, Επικεφαλής Δημοτικής Κίνησης «Πειραιάς για Όλους»
Ρήγας Τσιακίρης, Δασολόγος, PhD, MSc Οικολογίας, υπάλληλος Δασαρχείου Ιωαννίνων (μέλος κόμματος Οικολόγων Πρασίνων)
Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Πολυδεύκης Παπαδόπουλος, Δημοσιογράφος, Κοινωνιολόγος, μέλος Οικολογικών Κινήσεων.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά από:
την ιστοσελίδα (blog) του «ΑΝΩ-ΚΑΤΩ στο Καλαμάκι» https://anokatostokalamaki.wordpress.com/2021/02/15/prasinizontas_to_prasino_eleftheronontas_tous_eleftherous_xorous/

τη σελίδα του «ΑΝΩ-ΚΑΤΩ στο Καλαμάκι» στο Facebook https://www.facebook.com/anokatokalamaki

Στη συζήτηση θα συμμετέχουν με παρεμβάσεις τους εκπρόσωποι:του Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρίες «ΝΙΚΗ» Victor Ardant, της διαδικτυακής κινηματικής συλλογικότητας/ομάδας στο Facebook “Cut it Right”, της Π νελλήνιας Ένωσης Επαγγελματιών Γεωτεχνικών & Επιχειρήσεων Πρασίνου (Π.Ε.Ε.Γ.Ε.Π.).