Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2021

Ένταξη των δημοτών Δραπετσώνας στο πρόγραμμα “Στέγαση και Εργασία”

Ένταξη των δημοτών Δραπετσώνας που μένουν σε κοντέινερ στο πρόγραμμα “Στέγαση και Εργασία”

Tην ένταξη των δημοτών της Δραπετσώνας, οι οποίοι διαμένουν στον καταυλισμό των κοντέινερ στο πρόγραμμα “Στέγαση και Εργασία” ανακοίνωσε η υφυπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου κατά την επίσκεψη της στην περιοχή, μαζί με τον Δήμαρχο Κερατσινίου- Δραπετσώνας Χρήστο Βρεττάκο.

Το πρόγραμμα, διασφαλίζει -μεταξύ άλλων- κατοικία και οικοσκευή για δύο χρόνια και ταυτόχρονα επιδοτούμενη θέση εργασίας.
Σχετικά με το δεύτερο σκέλος του προγράμματος, υπάρχει πρόβλεψη υπηρεσίας ενεργοποίησης, επαγγελματικής κατάρτισης και προώθησης στην εργασία, που θα περιλαμβάνουν επιδότηση μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους, καθώς και επιδότηση για τη δημιουργία επιχείρησης.

Το πρόγραμμα
Το πρόγραμμα, «Στέγαση και Εργασία για τους αστέγους» στοχεύει στην επανένταξη ατόμων και οικογενειών που διαμένουν σε ξενώνες αστέγων, στο δρόμο ή σε ακατάλληλα καταλύματα.
Προβλέπει την επιδότηση ενοικίου για διάστημα τουλάχιστον 18 μηνών, την κάλυψη βασικών δαπανών για οικοσκευή και υπηρεσίες κοινής ωφέλειας, καθώς και την επιδότηση εργασίας για διάστημα έως και 12 μήνες. 
Παράλληλα, παρέχει ψυχοκοινωνική στήριξη στους ωφελούμενους με στόχο την ενδυνάμωση και κινητοποίησή τους, ώστε να αναλάβουν σταδιακά την ευθύνη επίλυσης των προβλημάτων της καθημερινότητας και να επανενταχθούν ομαλά στον κοινωνικό ιστό. πηγή