Κυριακή 26 Απριλίου 2020

Δήμος Πειραιά: Εργασίες καθαρισμού του Δημοτικού Νεκροταφείου «η Ανάσταση»


Εν μέσω της πανδημίας ο Δήμος Πειραιά με τις υπηρεσίες του πραγματοποιεί εκτεταμένες εργασίες καθαρισμού και καλλωπισμού του πρασίνου για την αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση του χώρου του νεκροταφείου της Ανάστασης
Ο δήμος Πειραιά δημοσίευσε ανακοίνωση όταν τον χώρο επισκέφτηκε ο δήμαρχος κ. Μώραλης, με τίτλο: <Αυτοψία Δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη σε εργασίες καθαρισμού του Δημοτικού Νεκροταφείου «η Ανάσταση»>

Η ανακοίνωση θα περνούσε απαρατήρητη! Όμως ο χώρος, στην ανακοίνωση, χαρακτηρίζεται ως  δημοτικό νεκροταφείο «Η Ανάσταση». Επιπλέον τονίζεται ότι γίνονται εκτεταμένες εργασίες, και δόθηκε  δημοσιότητα για μια συνηθισμένη δράση καθαριότητας!

Όλα αυτά, σε συνδυασμό με τη γνωστή απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Πειραιά για τη μόνιμη λειτουργία του νεκροταφείου πρέπει να κινητοποιούν τους δημοτικούς συμβούλους της περιοχής μας!  
Εύλογα, προκύπτουν τα παρακάτω ερωτήματα: Τελικά το Κερατσίνι θα είναι η πόλη  με δύο νεκροταφεία; Η  σύμβαση του Διαδημοτικού Συνδέσμου για την ίδρυση του κοινού νεκροταφείου στο Σχιστό και οριστικό κλείσιμο της "Ανάστασης" δεν ισχύει πλέον;
Και ακόμα, το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας είχε αποφασίσει κάποιες ενέργειες για το θέμα του νεκροταφείου.  Στην ανακοίνωση, τότε, (εδώ) είχε χαρακτηριστεί το νεκροταφείο της "Ανάστασης", ως μία από τις 4 πληγές της περιοχής, ζητώντας άμεση απόδοση στην πόλη των χώρων που γίνονταν οι τριετείς ταφές. Έχει υπάρξει κάποια εξέλιξη από τις ενέργειες-παρεμβάσεις που έχουν γίνει;

Η ανακοίνωση του Δήμου Πειραιά:
Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης επισκέφθηκε σήμερα το  Δημοτικό Νεκροταφείο «Η Ανάσταση», στο οποίο βρίσκονται σε εξέλιξη εκτεταμένες εργασίες καθαρισμού και καλλωπισμού του πρασίνου για την αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση του χώρου.
Ο κ. Μώραλης, ο οποίος συνοδευόταν από τον Αντιδήμαρχο κ. Γρηγόρη Καψοκόλη, συνομίλησε με τους εργαζόμενους του Δήμου και τον Προϊστάμενο του Κοιμητηρίου κ. Νίκο Κατσαφάδο για την πορεία των εργασιών και ενημερώθηκε για το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των εκτεταμένων παρεμβάσεων, τις οποίες πραγματοποιούν οι Διευθύνσεις Καθαριότητας και Πρασίνου του Δήμου.
Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε πως οι εργασίες καθαρισμού στο Νεκροταφείο της Ανάστασης, ήταν επιβεβλημένες, καθώς πρόκειται για ένα ιστορικό κοιμητήριο με σημαντικά ταφικά μνημεία. 
Στη συνέχεια, ο κ. Μώραλης σημείωσε: «Είναι σαφές πως προτεραιότητα και κύριο μέλημα του Δήμου είναι η υλοποίηση κοινωνικών δράσεων και μιας σειράς προληπτικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού. Ωστόσο, η λειτουργία του Δήμου δεν μπορεί να σταματήσει.  
Στην κατεύθυνση αυτή επισκέφθηκα το Νεκροταφείο της Ανάστασης και ενημερώθηκα για τις εργασίες που υλοποιούν οι Διευθύνσεις Καθαριότητας και Πρασίνου.
 Την επόμενη εβδομάδα θα είναι καθαρό και αισθητικά αναβαθμισμένο, όπως το θέλουμε και εμείς και οι δημότες. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους εργαζόμενους για την προσπάθεια που καταβάλλουν, έτσι ώστε όταν αρθούν τα μέτρα να είναι το Νεκροταφείο στην καλύτερη δυνατή κατάσταση». 
Κλείνοντας, επεσήμανε ότι η προσέλευση στα Νεκροταφεία απαγορεύεται πλην των ειδικών τελετών σύμφωνα με τις οδηγίες του κράτους, σημειώνοντας πως όταν αρθούν τα μέτρα οι δημότες θα μπορούν να το επισκέπτονται.η ανακοίνωση (εδώ)