Παρασκευή 24 Απριλίου 2020

Δράσεις δήμων με την κοινωνία σε καραντίνα

Τις τελευταίες μέρες γίνεται συζήτηση στο διαδίκτυο για τις δυσκολίες των δήμων, λόγω των πολλών αδειών ειδικού σκοπού και άλλων προβλημάτων που προέκυψαν λόγω της πανδημίας. 
Οι δήμοι λίγο ή πολύ, εκτός από τις δράσεις στήριξης της κοινωνίας, έχουν αυτή την περίοδο και διαφορετικές δράσεις. 
Κάποιοι έχουν κάνει ως σύνθημα τους τη σκέψη οι πολίτες να βρουν την πόλη καλύτερη, όταν επιστρέψουν στην κανονική ζωή. 
Παρακάτω, δράσεις δήμων, οι οποίες έχουν ενδιαφέρον!

Επισκευές σε σχολεία του Δήμου Αθηναίων
Πιο όμορφα και πιο λειτουργικά γίνονται τα σχολεία της πόλης των Αθηνών με την ανάπλαση των προσόψεων και των αύλειων χώρων στις οποίες προχωράει το τελευταίο διάστημα ο Δήμος Αθηναίων, αξιοποιώντας το γεγονός ότι τα κτίρια παραμένουν κλειστά λόγω της υγειονομικής κρίσης.

Επαναδιαγράμμιση εκατοντάδων διαβάσεων πεζών

Ο Δήμος Αθηναίων αξιοποιώντας στο μέγιστο δυνατό βαθμό τη δυνατότητα που δίνουν οι περιορισμοί στην κυκλοφορία πεζών και οχημάτων εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης, εντατικοποιεί τις παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο της πόλης σε μια προσπάθεια να το κάνει πιο φιλικό και -κυρίως- πιο ασφαλές για όλους.
 

Δήμος Αθηναίων: 8.500 νέα φυτά από τις αρχές Μαρτίου
Τα περιοριστικά μέτρα στην κυκλοφορία των αυτοκινήτων αλλά και των πεζών έχουν διευκολύνει τους ανθρώπους της Διεύθυνσης Πρασίνου του Δήμου Αθηναίων, οι οποίοι έχουν εντατικοποιήσει τις φυτεύσεις παντού. Πολύχρωμα φυτά ομορφαίνουν τις τελευταίες εβδομάδες πολλές διαφορετικές γωνιές της πόλης, στο κέντρο αλλά και τις γειτονιές της.Περισσότερα για δράσεις στο δήμο Αθηναίων εδώ
Δ. Πειραιά: Ασφαλτοστρώσεις σε 120 δρόμους της πόλης
Ο Δήμος Πειραιά αξιοποιεί τους άδειους δρόμους του Πειραιά προχωρώντας σε εργασίες ασφαλτοστρώσεων, έτσι ώστε την επόμενη ημέρα οι κοινόχρηστοι χώροι της πόλης μας να είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση με στόχο τη βελτίωση του οδικού δικτύου της πόλης καθώς και την ευκολότερη πρόσβαση των πεζών και των οχημάτων. εδώ

Βριλήσσια: Μένουμε σπίτι & Επενδύουμε στη Γνώση για την Ανακύκλωση! 
Νέα Σχολική Δράση «Πράσινοι Μαθητές σε Αποστολή» Στόχος της ανωτέρω δράσης, είναι τα παιδιά παρέα με τους γονείς να απασχοληθούν διασκεδαστικά και δημιουργικά στο σπίτι. Μέσω του ειδικά διαμορφωμένου εκπαιδευτικού υλικού των «Green Missions» σε άρθρα, βίντεο και κουίζ αποκτούν γνώσεις για την ανακύκλωση και την κυκλική οικονομία, ολοκληρώνοντας στόχους και κερδίζοντας πόντους επιβράβευσης. 
πηγή

Δήμος Χανίων: Εργασίες συντήρησης σε αθλητικούς χώρους
Σε εργασίες συντήρησης έχει προχωρήσει το μόνιμο προσωπικό του Τμήματος Αθλητισμού του Δήμου Χανίων, με αφορμή την προσωρινή διακοπή λειτουργίας τους λόγω των περιοριστικών μέτρων πρόληψης της πανδημίας του κορωνοϊου. Οι εργασίες συντήρησης αφορούν επισκευές που μπορεί να διεκπεραιώσει το μόνιμο προσωπικό όπως το βάψιμο των χώρων και άλλες μικρές επισκευές που δεν απαιτούν την παρέμβαση εργολάβου.
πηγή

Δήμος Κορυδαλλού: Ηλεκτρονική εφαρμογή για την έγκαιρη ειδοποίηση πολιτών σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης
Η εφαρμογή:-δίνει τη δυνατότητα επείγουσας κλήσης-ελαχιστοποιεί το χρόνο αναζήτησης καταστημάτων-διευκολύνει την ενημέρωση των κατοίκων-αποτυπώνει τα σημεία της πόλης που είναι τοποθετημένοι οι απινιδωτές!  Η δωρεάν εφαρμογή στο κινητό από το Google Play https://bit.ly/3bA8p76