Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2020

Σημαντική σύσκεψη στον Δήμο Περάματος για την ΜΠΕ του ΟΛΠ!

 Τελικά ο Δήμος Περάματος δείχνει τον δρόμο!
 Την Τρίτη 21-01-2020 πήρε μια σημαντική πρωτοβουλία. Συγκέντρωσε τους εκλεγμένους  του Α’ και Β’ βαθμού Αυτοδιοίκησης της περιοχής του Πειραιά (δημάρχους και την  αντι περιφερειάρχη)  σε ένα τραπέζι  και συζήτησαν για την ΜΠΕ της Cosco (ΟΛΠ)! 
Στη σύσκεψη οι δήμαρχοι αποφάσισαν να καταθέσουν υπόμνημα με το σύνολο των προτάσεων, αντιρρήσεων, επισημάνσεων και παρατηρήσεων. 
Πραγματικά αξίζουν συγχαρητήρια στη δημοτική αρχή του Δήμου Περάματος, η οποία σε ρόλο πρωταγωνιστή στην περιοχή, φωτίζει και αναδεικνύει τα θέματα και τις επιπτώσεις τους στη θάλασσα του Σαρωνικού, στον αέρα της Αττικής και τα οποία έχουν άμεση σχέση με τη ζωή των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής Πειραιά!


Σύσκεψη στον Δήμο Περάματος για τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του ΟΛΠ.


Μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Περάματος, κου Ιωάννη Λαγουδάκη, σήμερα Τρίτη 21/1/2020, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Δημαρχείο Περάματος, στην οποία παρευρέθηκαν η Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κα Αντωνάκου Σταυρούλα η οποία εκπροσωπούσε και την Αντιπεριφερειάρχη Νήσων κα Θεοδωρακοπούλου-Μπόγρη Βασιλική, ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Μώραλης Ιωάννης, ο Δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας κ. Βρεττάκος Χρήστος, ο Δήμαρχος Νίκαιας-Ρέντη κ. Ιωακειμίδης Γεώργιος, ο Δήμαρχος Κορυδαλλού, κ. Χουρσαλάς Νίκος και ο Αντιδήμαρχος Σαλαμίνας κος Κόγιας ως εκπρόσωπος του Δήμαρχου Σαλαμίνας.

Στο πλαίσιο της συζήτησης-σύσκεψης που έγινε σήμερα, αναδείχθηκε η ανάγκη να παρθούν οι απαιτούμενες πρωτοβουλίες από τον Α’ και Β’ βαθμό Αυτοδιοίκησης προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι διαδοχικές επιβαρύνσεις στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά από παλιές και νέες οχλούσες δραστηριότητες και συμφωνήθηκε να σταλεί κοινή επιστολή από τους φορείς Α’ και Β’ βαθμού, προς τους αρμοδίους φορείς σε σχέση με τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων από τον νέο φορέα ΟΛΠ.

Στη σύσκεψη αυτή κατατέθηκαν αντιρρήσεις για νέα προτεινόμενα έργα, ζητήθηκαν πρόσθετα μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος και έγιναν κρίσιμες επισημάνσεις για τις εξελίξεις στον ευρύτερο Πειραιά και προτάθηκε να δημιουργηθούν μηχανισμοί και ειδικές μονάδες παρακολούθησης των περιβαλλοντικών επιβαρύνσεων.

Στις επόμενες ημέρες συμφωνήθηκε να κατατεθεί σχετικό υπόμνημα με το σύνολο των προτάσεων, αντιρρήσεων, επισημάνσεων και παρατηρήσεων.