Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2020

Δύο σημαντικά θέματα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου!

Σύμφωνα με ενημέρωση από τη δημοτική κίνηση "Αλλάζουμε" με επικεφαλής τον Παντ. Καμά στην πρώτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για το έτος 2020 συζητήθηκαν εκτός ημερησίας διάταξης και δύο σημαντικά θέματα.  
Η  Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της COSCO, για την οποία πληροφορηθήκαμε ότι θα συγκληθεί σύσκεψη των επικεφαλής των παρατάξεων και το πρωτόκολλο που έχει επιδώσει η κτηματική υπηρεσία του δημοσίου στον Δήμο Κερατσινίου Δραπετσώνας για την κατεδάφιση έργων που έχουν γίνει στην ζώνη του Αιγιαλού στην περιοχή των Λιπασμάτων! Για την ΜΠΕ της Cosco έχει γίνει συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο του Πειραιά και ο δήμος Περάματος έχει εκδώσει ανακοίνωση μετά από συνάντηση με εμπειρογνώμονες. Για το πρωτόκολλο πρώτη φορά διαβάζουμε κάτι! Τι είναι αυτό;
Οι θέσεις των άλλων παρατάξεων για τα θέματα αυτά δεν έχει γίνει γνωστές!

...
Το δελτίο τύπου του συνδυασμού "αλλάζουμε":
Κατά τη πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας, για το έτος 2020, ο συνδυασμός Κερατσίνι - Δραπετσώνας #ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ, έθεσε προ ημερησίας Διάταξης δύο θέματα.

1. Το πρώτο ζήτημα αφορά την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της COSCO. Αναδείξαμε προ λίγο ημερών, ότι έχει τεθεί από την Περιφέρεια Αττικής η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της COSCO. Ο Δήμος Περάματος, προκειμένου να τοποθετηθεί στη Δημόσια Διαβούλευση έχει συστήσει ομάδα εμπειρογνώμων. Ο Δήμος Πειραιά έχει συστήσει ομάδα εργασίας. Πρόκειται ασφαλώς για ένα μείζων θέμα που αφορά την ποιότητα της ζωής στην περιοχή μας. Ζητήσαμε από τον Δήμαρχο Κερατσινίου- Δραπετσώνας, να μας ενημερώσει, για το ποιες πρωτοβουλίες προτίθεται να πάρει, με δεδομένο ότι έχει ήδη παρέλθει η προθεσμία να τοποθετηθούμε στη Δημόσια Διαβούλευση. Θέλουμε να τονίσουμε ότι η μη τοποθέτησή μας εγγράφως στη Διαβούλευση, τεκμαίρει την αποδοχή μας, και ότι είναι ιδιαίτερα κρίσιμο το ζήτημα των Μελετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων μετά τις τελευταίες παρεμβάσεις της κυβέρνησης στον Αναπτυξιακό Νόμο.
Λάβαμε την απάντηση ότι έχει ζητηθεί της προθεσμίας για την υποβολή σχολίων επί της διαβούλευσης και ότι θα συγκληθεί σύσκεψη των επικεφαλής των παρατάξεων, για το ζήτημα. Εμείς θα προσέλθουμε στην σύσκεψη με τη θέση ότι απαιτείται τεκμηρίωση της άρνησής μας για τα έργα τα οποία προβλέπεται να γίνουν στην περιοχή μας. 

2. Λιπάσματα : Η κτηματική υπηρεσία του Δημοσίου, έχει επιδώσει στο Δήμο Κερατσινίου- Δραπετσώνας, πρωτόκολλο για την κατεδάφιση των έργων που έχουν γίνει στην ζώνη του Αιγιαλού στην περιοχή των Λιπασμάτων.
Εμείς τονίσαμε στον κύριο Δήμαρχο, ότι η επιλογή η ανάπλαση στα Λιπάσματα να χαρακτηριστεί ως "υπηρεσίες" και όχι έργο, ώστε να μην γίνουν μελέτες για το έργο πριν την κατασκευή του, τελικά εγκυμονεί κινδύνους για την νομιμότητα των παρεμβάσεων και εκφράζουμε την ευχή να μην εγκυμονούνται κίνδυνοι, για την ποιότητα του έργου.