Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2019

Βρεττάκος: Σοβαρό το πρόβλημα με την HEC OIL-ONE στο Κερατσίνι.

Βρεττάκος στα Παραπολιτικά 90,1: Σοβαρό το πρόβλημα με την HEC OIL-ONE στο Κερατσίνι. Τι είπε ο δήμαρχος Κερατσινίου για την εταιρία επεξεργασίας υγρών αποβλήτων, συμφερόντων Μελισσανίδη
Στα παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή του Θανάση Φουσκίδη «Ήταν Δίκαιο, Έγινε Πράξη» μίλησε ο δήμαρχος Κερατσινίου, Χρήστος Βρεττάκος καταγγέλλοντας μεταξύ άλλων και προσπάθεια φίμωσης της τοπικής κοινωνίας αλλά και τις μηνύσεις που έχουν κατατεθεί εναντίον του.

Για την επιχείρηση HEC-OIL ONE επεξεργασίας των υγρών αποβλήτων των πλοίων συμφερόντων Μελισσανίδη
«Η συγκεκριμένη περιοχή είναι ένα κομμάτι της πόλης που όλες οι ρυπογόνες δραστηριότητες της Αττικής συγκεντρωνόταν εκεί εδώ και χρόνια. Οφείλουμε αυτό το κομμάτι να το κάνουμε να έχει άλλη διαδρομή.
Προφανώς και θα πρέπει να υπάρχει μια τέτοια εγκατάσταση για να μην καταλήγουν τα απόβλητα στην θάλασσα αλλά η εγκατάσταση αυτή να μην είναι μέσα στα σπίτια των ανθρώπων. Αυτή τη στιγμή έχουμε μια ευνοϊκή μεταχείριση απέναντι σε μια επιχειρηματική δραστηριότητα η οποία δημιουργεί τεράστια προβλήματα στους ανθρώπους. Μια δημοτική αρχή δεν μπορεί να φιμωθεί.
Έχουμε κατά καιρούς κλείσει σχολεία λόγω της πολύ δυσάρεστης οσμής. Απέναντί μας έχουμε την επιθετική πολιτική της εταιρίας που μάλιστα έχουν κάνει και αγωγές επειδή λένε πως τους συκοφαντούμε. Εγώ απευθύνομαι στο κράτος και λέω πως το πρόβλημα στην περιοχή υπάρχει και είναι οξυμένο και λέμε στο κράτος να πάρει μέτρα.

Για την Cosco και για το αν έχει κάνει επαφές για ανταποδοτικές πολιτικές για τον Δήμο
Οι επενδύσεις θα πρέπει να λαμβάνουν υπόψη και τις ανάγκες των ανθρώπων. Για να μιλήσουμε για ανταποδοτικά οφέλη θα πρέπει να σταματήσει η λογική να έχουμε ως μοναδικό γνώμονα το κέρδος αλλά να υπάρχει και ποιότητα ζωής στις περιοχές των επενδύσεων.

Για τις γιορτινές δραστηριότητες του Δήμου
Κάνουμε μια προσπάθεια για να ξεφύγουν οι άνθρωποι του Δήμου αυτές τις μέρες. Φιλοξενούμε τις σχολές Καλών Τεχνών της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης που πέρυσι τις φιλοξενούσε το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Είναι ένα σημαντικό γεγονός για τον δήμο μας. Έχουμε επίσης προγραμματίσει για τους μικρούς μας φίλους όπως θεατρικές παραστάσεις και δραστηριότητες σε ανοιχτούς χώρους.
Όλα αυτά γίνονται σε μια προσπάθεια να καταλάβουν οι δημότες μας πως αυτές οι ημέρες είναι λίγο διαφορετικές από τις προηγούμενες.παραπολιτικά