Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2019

Κινητοποίηση ενάντια στα "καζάνια του θανάτου" στο Πέραμα

Ο Σύλλογος ΠΕ Κερατσινίου - Περάματος "Νίκος Πλουμπίδης" κήρυξε 3ωρη διευκολυντική στάση εργασίας ώστε οι εκπαιδευτικοί να συμμετέχουν στην κινητοποίηση ενάντια στην επαναλειτουργία των καζανιών.   
Η κινητοποίηση θα γίνει την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13 ΔΕΚΕΜΒΡΗ, στις 11πμ, στην πλατεία Ηρώων στο Πέραμα και πορεία μέχρι τον Αρμό!
Παράλληλα ο σύλλογος  καλεί γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικούς, σωματεία, μαζικούς φορείς της πόλης μας να συμμετέχουν και να συνεχίσουν να διατρανώνουν την αντίθεση  απέναντι στους σχεδιασμούς κυβέρνησης, περιφέρειας και δημοτικής αρχής.

Η ανακοίνωση του συλλόγου ΠΕ Κερατσινίου - Περάματος "Νίκος Πλουμπίδης":
Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Κερατσινίου-Περάματος «Ν. Πλουμπίδης» τα προηγούμενα χρόνια μαζί με εκπαιδευτικούς, γονείς, μαθητές και εργαζόμενους της πόλης μας, πρωτοστάτησε στις κινητοποιήσεις για την μετεγκατάσταση των καζανιών του θανάτου.

Οι κινητοποιήσεις αυτές ανέδειξαν το πρόβλημα, το έκαναν γνωστό στην πόλη και στις γύρω περιοχές, καθυστέρησαν την υλοποίηση σχεδίων που κανείς δεν γνώριζε, παρά μόνο η δημοτική αρχή και η Αντιπεριφέρεια Πειραιά. Μιλάμε για την επαναλειτουργία 140 καζανιών γεμάτα πετρέλαιο που δημιουργούν μια βόμβα στο κέντρο της πόλης, επάνω στο δρόμο που είναι ο μοναδικός δρόμος διαφυγής σε περίπτωση ατυχήματος, πολύ κοντά σε σχολεία, στα οποία φοιτούν πάνω από 1000 μαθητές και εκπαιδευτικοί.

Με βάση την ημερίδα που πραγματοποίησε ο Δήμος Περάματος τον προηγούμενο χρόνο, οι γιατροί που πήραν μέρος σε αυτή, επιβεβαίωσαν τους φόβους μας πως ο καρκίνος θέριζε την περίοδο που τα καζάνια ήταν σε πλήρη λειτουργία, ακόμα και σε μικρές ηλικίες, δυσανάλογα με τον μέσο όρο για την χώρα, αποδεικνύοντας πόσο ανθυγιεινά είναι. Καθημερινά επιβαρύνεται η ατμόσφαιρα, ο αέρας που αναπνέουμε εμείς και τα παιδιά μας από τις οσμές από τα πετρελαιοειδή που είναι έντονα αισθητές καθ’ όλη τη διάρκεια του εικοσιτετραώρου, κυρίως όμως το βράδυ. Ο ένας και μοναδικός δρόμος εισόδου στην πόλη επιβαρύνεται ολοένα και παραπάνω από τα βυτιοφόρα. Ανάμεσα στις εγκαταστάσεις κινούνται καθημερινά για τα σχολεία τους εκατοντάδες μαθητές.

Η ανησυχία μας είναι μεγάλη από τη στιγμή που κανείς από κυβέρνηση, Περιφέρεια και Δήμο δεν έχουν πάρει το ελάχιστο μέτρο ασφάλειας για την περίπτωση ενός Βιομηχανικού Ατυχήματος Μεγάλης Έκτασης. Η ανησυχία μας γίνεται ακόμα μεγαλύτερη μετά τις φονικές πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική με τους δεκάδες νεκρούς, αλλά και το γεγονός ότι από τον Ιούλη μέχρι και πριν λίγο καιρό έχουν ξεσπάσει στην περιοχή του Ικονίου 3 φωτιές, με ότι συνεπάγεται αυτό για την ασφάλεια μας!!!

Για αυτό λοιπόν συνεχίζουμε τον αγώνα μας διεκδικώντας την ΑΜΕΣΗ μετεγκατάσταση των καζανιών του θανάτου εκτός οικιστικού ιστού με όλα τα απαραίτητα μέτρα για το περιβάλλον, την ανάπλαση του Αρμού, ώστε να αξιοποιείται από το λαό του Περάματος για την αναψυχή του. Ο χώρος των δεξαμενών να αποδοθεί στο λαό του Περάματος, να μετατραπεί σε χώρο πρασίνου και ανάσας, χωρίς επιχειρηματική δραστηριότητα, με ευθύνη του κρατικού προϋπολογισμού.
Άμεσα μέτρα στην πράξη και όχι στα χαρτιά για την περίπτωση Βιομηχανικού Ατυχήματος Μεγάλης Έκτασης (ΒΑΜΕ). Ενημέρωση των κατοίκων για σχέδιο έκτακτης κατάστασης, σχέδιο που αφορά Πυροσβεστική και αστυνομία, διαθεσιμότητα υποδομών σε συγκεκριμένο νοσοκομείο, εναλλακτικό δρόμο διαφυγής κλπ.

Καλούμε τους γονείς, τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς, τα σωματεία, τους μαζικούς φορείς της πόλης μας να συνεχίσουμε να διατρανώνουμε την αντίθεση μας απέναντι στους σχεδιασμούς κυβέρνησης, περιφέρειας και δημοτικής αρχής.


Καλούμε όλο τον Περαμαϊκό λαό σε συγκέντρωση την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13 ΔΕΚΕΜΒΡΗ, στις 11πμ, στην πλατεία Ηρώων και πορεία μέχρι τον Αρμό, ενάντια στην επαναλειτουργία των καζανιών. Ο Σύλλογός μας κηρύσσει 3ωρη διευκολυντική στάση από τις 10.45 έως 13.15 προκειμένου οι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί να παρευρεθούν στην κινητοποίηση.