Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2019

Ραντεβού στο Πρωτοδικείο (αγωγή κατά Δημάρχου...)

Ξεσηκωμός στο Κερατσίνι!
 Την Παρασκευή 8-11-2019, στις 8.30π.μ. εκδικάζεται η αγωγή της OIL ONE σε βάρος του Δημάρχου Κερατσινίου - Δραπετσώνας Χρ. Βρεττάκου. Ραντεβού έξω από το Πρωτοδικείο Πειραιά δίνουν με ανακοινώσεις τους φορείς και συλλογικότητες της ευρύτερης περιοχής  Πειραιά!
 Πραγματικά, ανεξάρτητα της εξέλιξης της υπόθεσης, η oil one με την αγωγή εναντίον του δημάρχου της περιοχής που φιλοξενεί και υφίσταται την επιβάρυνση των εγκαταστάσεων της, κατάφερε το ακατόρθωτο. Συσπείρωσε όλους τους πολίτες και έβαλε απέναντι τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής Πειραιά που ζητούν το αυτονόητο, καλύτερες συνθήκες διαβίωσης!
Χαρακτηριστικό του γενικότερου κλίματος είναι ότι ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πειραιά Π.Ε. "η Πρόοδος", του οποίου μέλος ήταν ο Χρ. Βρεττάκος,  κήρυξε στάση εργασίας (διευκολυντική) για το πρωί της Παρασκευής και καλεί τα μέλη του μπροστά στο πρωτοδικείο! (Σκουζέ 3-5 & Φίλωνος, Δικαστικό Μέγαρο, Πειραιάς), Η ανακοίνωση του συλλόγου εδώ.

Το Δημοτικό Συμβούλιο
Ακόμα οι δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας στάθηκαν δίπλα στον δήμαρχο και με ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου, κατά πλειοψηφία,  καλούν τους δημότες στο πρωτοδικείο
«Το Δημοτικό Συμβούλιο Κερατσινίου-Δραπετσώνας εκφράζει τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη του στο δήμαρχο της πόλης, στον οποίο έκανε αγωγή η Oil One για δήθεν συκοφαντική δυσφήμιση.
Η αγωγή της εταιρείας κατά του Χρήστου Βρεττάκου, με την οποία ζητά προσωπική κράτηση ενός έτους και 500.000 ευρώ αποζημίωση από τον ίδιο, στρέφεται κατά της πόλης μας, όλων των κατοίκων της και κατά του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκηση:
Με τις παρεμβάσεις του ο δήμαρχος έπραξε το αυτονόητο για κάθε άνθρωπο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης: Πρόταξε την ανησυχία για την υγεία των ανθρώπων και το περιβάλλον από τη λειτουργία της εν λόγω εταιρείας. Η συνειδητή προσπάθεια της Oil One να τρομοκρατήσει, να εκβιάσει και να καταστείλει τον δίκαιο αγώνα της τοπικής κοινωνίας ενάντια στην υποβάθμιση του περιβάλλοντος και για καλύτερη ποιότητα ζωής, δε θα περάσει.
Την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου στις 8.30 το πρωί δίνουμε ραντεβού

έξω από το πρωτοδικείο Πειραιά, για να συμπαρασταθούμε στον δήμαρχο Κερατσινίου-Δραπετσώνας και να στείλουμε ηχηρό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι κανένας και τίποτα δε θα μπει πάνω από το δικαίωμα των κατοίκων σε μια ανθρώπινη πόλη, κανένα οικονομικό συμφέρον δεν αξίζει περισσότερο από τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον μας...»

Το παραπάνω ψήφισμα, το οποίο κατέθεσε η Διοίκηση έλαβε εικοσιεννέα (29) ψήφους ΥΠΕΡ
Πέντε(5) ψήφους ΥΠΕΡ έλαβε η παρακάτω πρόταση ψηφίσματος της Λαϊκής Συσπείρωσης Κερατσινίου -Δραπετσώνας την οποία κατέθεσε ο επικεφαλής Γιώργος Καλαμαράς:
«Καταδικάζουμε την απαράδεκτη ενέργεια της Oil One να καταθέσει αγωγή κατά του δημάρχου Κερατσινίου-Δραπετσώνας Χρήστου Βρεττάκου για συκοφαντική δυσφήμιση, φτάνοντας στο σημείο να διεκδικεί το ποσό των 500.000,00€ και την προσωποκράτηση του δημάρχου για ένα χρόνο.
Είναι ενέργεια προκλητική, που στόχο έχει να εκφοβίσει εκείνους που αγωνίζονται για το διώξιμο των καζανιών του θανάτου, για την απαλλοτρίωση του χώρου του πρώην εργοστασίου Λιπασμάτων Δραπετσώνας για την κάλυψη των σύγχρονων λαϊκών αναγκών. Αυτή η αγωγή πρέπει άμεσα να αποσυρθεί.
Δηλώνουμε ότι οι εκβιασμοί και οι απειλές δεν περνούν. Η δίκαιη πάλη των εργαζομένων και του λαού της περιοχής θα συνεχιστεί με μεγαλύτερη ένταση»
η απόφαση εδώ