Παρασκευή 5 Απριλίου 2019

«Θέατρο Express» - στη Δραπετσώνα, με ελεύθερη είσοδο


«Θέατρο Express» στάσεις-παραστάσεις

Μια συνεργασία του Εθνικού Θεάτρου με τον Όμιλο ΟΑΣΑ, Είσοδος ελεύθερη

Η πρωτοποριακή δράση του Εθνικού Θεάτρου και του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών (ΟΑΣΑ) με αρωγό τις Οδικές Συγκοινωνίες (ΟΣΥ), με τίτλο Θέατρο Express συνεχίζεται και επεκτείνεται.

Το θέατρο ταξιδεύει από γειτονιά σε γειτονιά για να συναντήσει τους θεατές του, να τους προσκαλέσει στον κόσμο του θεάτρου και να τους μυήσει στη μαγεία του. Το Λεωφορείο ταξιδεύει, κινητοποιεί και ανοίγει νέους δρόμους διαφυγής.

Το 2019 και μετά την επιτυχημένη παρουσίαση της Αρκούδας του Τσέχωφ το περασμένο καλοκαίρι το Εθνικό Θέατρο και ο ΟΑΣΑ παρουσιάζουν τις Ιστορίες καθ’ οδόν. Πρόκειται για εύθυμες διηγήσεις για τις πρώτες προσπάθειες οργάνωσης του ελληνικού κράτους και της πρωτεύουσάς του, τους ανθρώπους, τις συνήθειες και τις παραδόσεις τους.

Η σκηνή μέσα στο Λεωφορείο αναδεικνύει με τον πιο εύσχημο και απολαυστικό τρόπο τη σχέση του χθες με το σήμερα. Μια πρωτότυπη, εμπνευσμένη και ευχάριστη παράσταση που συνδυάζει τη γλυκιά μνήμη με την ορμή του αύριο με αφορμή αφηγήσεις, διηγήσεις αλλά και ευθυμογραφήματα του Βασίλη Αττικού.

6 Aπριλίου, Δραπετσώνα (μπροστά στο πρώην Δημαρχείο Δραπετσώνας). Ωρες παραστάσεων: 19:00 και 20:30 Τα δελτία εισόδου για το κοινό θα διατίθενται μια ώρα πριν την έναρξη της παράστασης.
Οι στάσεις του Θεάτρου Εxpress θα ανακοινώνονται και στο www.n-t.gr και στο oasa.gr..

Ταυτότητα παράστασης Σκηνοθεσία: Τάσος Πυργιέρης, Δραματουργία: Γιάννης Παναγόπουλος, Σκηνογραφική επιμέλεια: Κατερίνα Κανελλοπούλου, Ενδυματολογική επιμέλεια: Μαρία Τσιώτη, Μουσική επιμέλεια: Αλέξης Κωτσόπουλος, Φωτισμοί: Τάσος Πυργιέρης, Δραματολόγος: Ειρήνη Μουντράκη, Σχεδιασμός, μακιγιάζ: Ρούλα Λιανού, Σχεδιασμός κομμώσεων - Περούκες: Ιουλία Συγριμή

Παίζουν οι ηθοποιοί: Σταύρος Καραγιάννης, Ρένα Κυπριώτη, Γιάννης Παναγόπουλος, Τάσος Πυργιέρης Φωτογράφος παράστασης: Χριστίνα Μπράτουσκα