Τρίτη 2 Απριλίου 2019

"Αιτούμαστε αφαίρεση παράνομων αφισών και βινυλίων..."

Συνεχίζεται ο θόρυβος για το θέμα που προέκυψε από το πουθενά, αφίσες-βινύλια που κρέμασε ο "άλλος δρόμος" στην πόλη με την φωτογραφία του δημάρχου. Ήδη ανακοινώσεις έχουν δημοσιεύσει ο δήμαρχος και οι περισσότεροι  υποψήφιοι (οι ανακοινώσεις παρακάτω).

Σήμερα ο υποψήφιος δήμαρχος Παντελής Καμάς κατέθεσε αίτημα προς το Δήμαρχο της πόλης και ζητάει να πράξει τα νόμιμα και να απομακρύνει τις αφίσες που ανήκουν στο συνδυασμό «ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ". 
Μέχρι σήμερα σε πολλά σημεία της πόλης υπάρχουν ακόμα οι αφίσες και  μάλλον, μιας και άλλα είναι τα σημαντικά θέματα για αντιπαράθεση σε προεκλογική περίοδο, και υπάρχει ο σχετικός νόμος για την προβολή των υποψηφίων,  είναι θέμα χρόνου να απομακρυνθούν. 

Το αίτημα του Παντ. Καμά:
Θέμα: Αφαίρεση παράνομων αφισών και βινυλίων της παράταξης «ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ» από συνεργεία του Δήμου.
Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,
Η παράταξη «ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ» κατά παράβαση της εκλογικής Νομοθεσίας έχει προβεί σε εκτεταμένη ανάρτηση αφισών και βινυλίων σε πολλά σημεία της πόλης μας. Αιτούμαστε ΑΜΕΣΗ απομάκρυνση τους από τα συνεργεία του Δήμου. Ο επικεφαλής της παράταξης ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ και υποψήφιος Δήμαρχος Παντελής Καμάς.


Οι ανακοινώσεις  όλων των υποψηφίων και του Δημάρχου
 Χρήστος Βρεττάκος: ΓΙΑΤΙ ΕΝΟΧΛΕΙ ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ «ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ»;

Είδαμε σε αναρτήσεις ορισμένων, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, να τους ενοχλεί το σύνθημα στα πανό του Άλλου Δρόμου με τον επικεφαλής μας Χρήστο Βρεττάκο, «Ένας από εμάς».


Πρόκειται για το ίδιο κεντρικό σύνθημα που η Δημοτική μας Κίνηση χρησιμοποίησε και το 2014, αλλά τότε δεν ασχολήθηκε κανείς.
Ας δούμε όμως γιατί σήμερα τους ενοχλεί. Στην ιδρυτική μας διακήρυξη του 2014 υπογραμμίζαμε ότι:
 
«Ο δικός μας υποψήφιος ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να είναι:
Παιδί κάποιου κομματικού σωλήνα που θα επιβληθεί από τα πάνω.
Κάποιος από τους γνωστούς άγνωστους γυρολόγους που τα προηγούμενα χρόνια έκαναν το παιχνίδι τους και σήμερα ανοιχτά φλερτάρουν το χώρο της αριστεράς που αγωνίζεται.
Κάποιος «αναγνωρίσιμος» άοσμος και άγευστος πολιτικά που θα είναι έρμαιο των συσχετισμών και των δικών του προσωπικών φιλοδοξιών.
Κάποιος «γνώστης» των θεμάτων που θα είναι πέρα και πάνω από τη συλλογικότητα.
 
Ο δικός μας υποψήφιος ΠΡΕΠΕΙ να είναι:
Βγαλμένος από τη συλλογικότητα, κάποιος από εμάς, σαν εμάς, αναγνωρίσιμος στους δρόμους και τα κινήματα της πόλης.
Ικανός να παίρνει δύναμη από τη συλλογικότητα να στηρίζεται σε αυτήν και να τη στηρίζει.
Ικανός να λειτουργεί σαν ίσος απέναντι σε ίσους.
Να συνθέτει τις διαφορετικές απόψεις και αντιλήψεις.
Να ενσαρκώνει αυτό που η κοινωνία της πόλης έχει ανάγκη, την ενότητα διαφορετικών απόψεων της Αριστεράς στην πράξη χωρίς ηγεμονισμούς και σκοπιμότητες».
Το γεγονός λοιπόν ότι σήμερα ασχολούνται με το κεντρικό μας σύνθημα, είναι η καλύτερη απόδειξη ότι το σύνθημα δεν έμεινε στα λόγια. Αποδεικνύει ότι τα έργα και οι πράξεις της Δημοτικής Αρχής δεν ήταν προεκλογικά πυροτεχνήματα και υποσχέσεις.
 


Γιώργος Τσιρίδης: ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΗΤΤΑΣ ΠΡΩΤΟΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ Ο "ΠΡΩΤΟΣ" ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΝΕΝΟΣ!
Ο δήμαρχος που διατείνεται ότι έχει την πλειοψηφία των ψηφοφόρων καταφεύγει σε μέσα στα οποία δεν κατέφυγαν οι πιο αδύνατοι υποψήφιοι. Γέμισε με λάβαρα την πόλη με την φάτσα του. Και λέει ότι είναι ένας από εμάς.
Πόσοι από εμάς έχουμε τόσο χρήμα να ξοδέψουμε όσο ο δήμαρχος που γέμισε Κερατσίνι και Δραπετσώνα με ακριβοπληρωμένα λάβαρα (ούτε καν αφίσες);
Πόσοι από εμάς έχουμε συνεργεία να τις κρεμάσουν σε όλες τις κολώνες; Πόσοι αντέχουν ένα τέτοιο έξοδο; Για να φτάσουν εκεί ψηλά και να κρεμάσουν τα λάβαρα χρειάστηκε ανυψωτικό μηχάνημα. Νοίκιασε ανυψωτικό ο -ένας από εμάς- δήμαρχος ή έβαλε τους πληρωμένους από τα δικά μας χρήματα έκτακτους εργαζόμενους και το πληρωμένο από εμάς ανυψωτικό του δήμου να τού τα αναρτήσουν;
Πόσοι από εμάς μπορούν να παραβιάζουν ασύστολα τους νόμους (την εκλογική νομοθεσία); Μήπως το έκανε ο -ένας από εμάς- δήμαρχος στηριγμένος στις πλάτες της κυβέρνησης που τον στηρίζει και θα τού εξασφαλίσει ατιμωρησία;
Πόσοι από εμάς είναι τόσο πανικόβλητοι από τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων ώστε να τρελαίνονται στην ιδέα ότι θα χάσουν την θέση που με τόση τύχη κατέκτησαν;
ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΩΝ ΛΑΒΑΡΩΝ ή μήπως είναι ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ;

ΒΑΝΑ ΔΑΤΣΕΡΗ: Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ του απερχόμενου Δημάρχου ΕΧΑΣΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟ
Απερχόμενε Δήμαρχε ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ που ευαγγελιζόσουν προεκλογικά το 2014, έχει χάσει προ καιρού τον δρόμο του. Φαντάζομαι να γνωρίζεις το πασίγνωστο ΜΑΛΤΑ ΓΙΟΚ. Εσύ κατάφερες να το μετατρέψεις σε ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΓΙΟΚ. Η εμφανέστατη αγωνία σου να διατηρήσεις την καρέκλα του Δημάρχου, ένα αξίωμα που ούτε στα τρελά σου όνειρα δεν είχες φανταστεί σε οδηγούν από ΑΥΤΟΓΚΟΛ σε ΑΥΤΟΓΚΟΛ.
Ειλικρινά θλίβομαι για το πόσο μπορεί να ξεπέσει πολιτικά ένας άνθρωπος. Ένας κατ’ επίφαση αριστερός και οικολόγος να βρωμίζει την πόλη με εκατοντάδες προεκλογικά σκουπίδια.
Αν δεν το γνωρίζεις Δήμαρχε, όλο αυτό το ανούσιο σόου που έστησες, ρυπαίνει ουσιαστικά και αισθητικά τις γειτονιές μας.
Υποτίθεται ότι είσαι ο πρώτος πολίτης αυτής της πόλης και πως θα πρέπει να δείχνεις το καλό παράδειγμα.
Σε μια εποχή τόσο δύσκολη οικονομικά, που ευνοεί να μην ξαναδούμε πλαστικοχάρτινο προεκλογικό τσίρκο, εσύ ο υποτίθεται οικολόγος σέρνεις τον χορό ενός νέου σκουπιδαριού.
Κι επειδή στις γειτονιές μας γνωριζόμαστε καλά και ξέρουμε τις οικονομικές δυνατότητες του καθενός, αλήθεια μπορείς να μας πεις τι μεσολάβησε από το 2014, των λίγων χειροποίητων πανό, μέχρι το 2019 των εκατοντάδων βιομηχανοποιημένων πανάκριβων βινυλίων και των χιλιάδων αφισών;
Ήδη ο τοπικός τύπος ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ κρυφούς χορηγούς, τάγματα εφόδου από την Αθήνα για να πνίξουν με τα σκουπίδια σου την πόλη μας. Έχεις να μας δείξεις κάποιο τιμολόγιο; Δύσκολα, αφού δεν έχεις καταθέσει ακόμα συνδυασμό, για να έχεις ΑΦΜ.
Απερχόμενε Δήμαρχε το ηθικό σου ψευτοπλεονέκτημα έχει πάει περίπατο. Είσαι υπόλογος ΚΑΙ ηθικά με το σκουπιδομάνι που μας φόρτωσες. Και για να μιλήσουμε και στην γλώσσα σου, που σίγουρα έχεις ξεχάσει. Να μεταφέρεις στα τάγματα εφόδου του Μαξίμου, που ήρθαν νύχτα και μας βρώμισαν την πόλη μας. «Ραντεβού στα γουναράδικα»...
Η παράνομη αφισοκόλληση είναι έλλειψη σεβασμού στην πόλη και όχι πολιτικό δικαίωμα απερχόμενε Δήμαρχε... Ειλικρινά λυπάμαι


Επιστολή Δατσέρη για σύσταση διαπαραταξιακής
Ζητώ από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου της πολης μας κ. Μαρτακη να συγκαλέσει ΑΜΕΣΑ έκτακτο δημοτικό συμβούλιο, με μοναδικό θέμα της συνεδρίασης τη σύσταση διαπαραταξιακης επιτροπής του δημου Κερατσινίου-Δραπετσώνας ενόψει των επικείμενων δημοτικων εκλογών. 

Ζητώ δημόσιο καθορισμό των όρων της ΙΣΌΤΙΜΗΣ προεκλογικής προβολής των δημοτικών συνδυασμών στους προσφερόμενους για τον σκοπό αυτό χώρους του Δημου μας. Απευθύνω δημόσια πολιτική πρόσκληση σε όλους τους συνδυασμούς να καταθέσουν ανάλογες προτάσεις.


Παντελής Μ. Καμάς: Η εκτεταμένη αφισοκολληση δεν θα καλύψει τις αδυναμίες του έργου του 

Είδα, ότι ο Δήμαρχος Κερατσινιου- Δραπετσώνας, σήμερα ανάρτησε μεγάλες αφίσες από μουσαμά. Δεν θα σταθώ στο τυπικό του ζητήματος. Δεν θα σταθώ στο ζήτημα ότι επέλεξε να παραβιάσει τη νομοθεσία με μια αφισοκολληση στρατηγικών σημείων της πόλης. 
Λέω ότι επέλεξε ο ίδιος να κανουμε έναν τριτοκοσμικο προεκλογικό αγώνα. Λέω ότι αρνήθηκε μέχρι σήμερα τη συνεννόηση, για τη διεξαγωγή του προεκλογικού αγώνα. Λέω ότι η εκτεταμένη αφισοκολληση δεν θα καλύψει τις αδυναμίες του έργου του. Σε όποιο γήπεδο και αν επιλεγεί, η πόλη μας #ΑΛΛΑΖΕΙ


Παναγιώτης Διαλινάκης: Παραβίαση της εκλογικής νομοθεσίας

 Μόλις άρχισε η εκλογική περίοδος για τις δημοτικές εκλογές και πρώτος και καλύτερος ο Δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Βρεττάκος Χρήστος, ξεκίνησε την παραβίαση της εκλογικής νομοθεσίας. Έκπληκτοι όλοι σήμερα είδαμε να έχουν αναρτηθεί σε όλους τους κεντρικούς δρόμους της πόλης πανό του κ. Δημάρχου. Είναι πραγματικά άξιο απορίας η επιλογή του Δημάρχου να παραβιάσει την εκλογική νομοθεσία και το άρθρο 5 παράγραφος 4 του ν. 3870/2010, που ρητά απαγορεύει στους συνδυασμούς την ανάρτηση κάθε είδους πανό.
Αλήθεια δεν γνωρίζει ο κ. Δήμαρχος ότι απαγορεύεται η ανάρτηση πανό;
Αλήθεια δεν γνωρίζει ότι αυτός σύμφωνα με το αρθ.6 παράγραφος 1 του ν.3870/2010 είναι υπεύθυνος να κατεβάζει τα πανό που αναρτώνται παράνομα ;
Δηλαδή τη Δευτέρα θα δώσει εντολή να κατεβάσουν υπάλληλοι του δήμου τα πανό που αυτός ανήρτησε;
Και τελικά, μήπως δεν γνωρίζει πώς εάν δεν το πράξει εκτός από το πρόστιμο, το άρθρο 16 του ν. 3870 προβλέπει ότι έχει και σοβαρή ποινική ευθύνη ;
Βάλαμε το λύκο να φυλάει τα πρόβατα.
Προφανώς, έτσι αντιλαμβάνεται το σεβασμό στους νόμους και αυτός που πρώτος πρέπει να φροντίζει να τηρείται η νομιμότητα, αυτός παραβιάζει ασύστολα τις εκλογικές διαδικασίες. Αυτό είναι το νέο δημοκρατικό ήθος. Καλούμε όλους να σεβαστούν την εκλογική διαδικασία και την πολιτεία να φροντίσει για την εφαρμογή της.