Σάββατο 6 Απριλίου 2019

"σχετικά με τον …θόρυβο λόγω της ανάρτησης πανό..."

Σχόλιο-ανακοίνωση της  Αριστερής Ανατρεπτικής Παρέμβασης Κερατσινίου-Δραπετσώνας "Εκτός Πλαισίου" σχετικά με τον …θόρυβο που προκλήθηκε στην πόλη λόγω της ανάρτησης πανό σε κεντρικά σημεία από την απερχόμενη διοικούσα δημοτική παράταξη.

 Η ΑΑΠ «ΕΚΤΟΣ ΠΛΑΙΣΙΟΥ» βάζει τη συζήτηση σε άλλη βάση και κινούμενη σε αντίθετη κατεύθυνση, παίρνει θέση για τη διαμάχη που υπήρξε την τελευταία εβδομάδα με την ανάρτηση των βινυλίων του "άλλου δρόμου" και δηλώνει ότι δεν θα υπακούσει σε κανέναν νόμο που στερεί το δικαίωμα της ελεύθερης ενημέρωσης και επικοινωνίας. Επιπλέον, κατηγορεί τις άλλες δημοτικές κινήσεις και τη διοικούσα παράταξη ότι επιδιώκουν η δημόσια συζήτηση να περιστραφεί γύρω από ανούσιες αντιπαραθέσεις...

Η ανακοίνωση:
• Η φασαρία που προκάλεσαν στις αντιπολιτευόμενες παρατάξεις τα πανό με τον «Έναν από εμάς», αποδεικνύει αυτό που διατυπώνουμε εδώ και καιρό. Ότι η δημόσια συζήτηση στην πόλη ενόψει των εκλογών, θα επιδιώξουν να περιστραφεί γύρω από ανούσιες αντιπαραθέσεις επειδή ακριβώς όλοι οι φιλόδοξοι Δήμαρχοι της πόλης μαζί με τον απερχόμενο, γνωρίζουν αλλά δεν ομολογούν ότι τίποτε ριζικά διαφορετικό δεν έχουν να προτείνουν. Καμία εναλλακτική που να έρχεται σε ρήξη με τα συμφέροντα και τις πολιτικές που συντηρούν και διαχειρίζονται την οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντική φτώχεια που μαστίζει την πόλη. 

• Δεν μας αφορά καθόλου ούτε η συζήτηση για την επικοινωνιακή παρουσία, ούτε τα συνθήματα του «Άλλου Δρόμου». Και τα δύο, αλλά πρίν απ’ όλα το πολιτικό στίγμα, η πολιτεία του ώς διοικούσα παράταξη και η τοποθέτησή του σε κυρίαρχα ζητήματα είναι πολύ μακριά πλέον από την Αριστερά.
 Για την ακρίβεια είναι απέναντι στην Αριστερά, την πολιτική, και τα συμφέροντα που οφείλει να υπερασπίζεται αλλά και την πολιτισμική της παράδοση σχετικά με την προσωπική προβολή, που φαίνεται ότι και αυτή θυσιάστηκε στο βωμό της εκλογικής επικράτησης για λογαριασμό του ΣΥΡΙΖΑ.

• Και επειδή τέλος αυτός ο θόρυβος κρύβει και μία μεθόδευση απαγορεύσεων στη δημόσια προβολή, με διαπαραταξιακή κάλυψη απο όλους αυτούς που «σιτίζονται» από κομματικούς μηχανισμούς και διαπλεκόμενα συμφέροντα, έχουμε να δηλώσουμε σε ότι αφορά την ΑΑΠ «ΕΚΤΟΣ ΠΛΑΙΣΙΟΥ», ότι δεν θα υπακούσουμε σε κανέναν νόμο που στερεί το δικαίωμα της ελεύθερης ενημέρωσης και επικοινωνίας. 

Θα φροντίσουμε να ενημερώσουμε τους δημότες για τις θέσεις και τις προτάσεις μας, με όποιον τρόπο χρειαστεί και είναι συμβατός με την οικονομική και παρεμβατική μας δυνατότητα. Ελπίζουμε αυτή μας η πρόθεση να μην βρει απέναντι της, μιμητές σαν τους γνωστούς τυφλοπόντικες που έκαψαν το μοναδικό πανό της ΑΑΠ «ΕΚΤΟΣ ΠΛΑΙΣΙΟΥ» που καλούσε στη συνέλευση στις 01/04 /19, στη συμβολή των οδών Λ.Σαλαμίνος κ’ Κωνσταντινουπόλεως, τα ξημερώματα της επόμενης ημέρας. 

Θεωρούμε ότι στην πόλη υπάρχει η δυνατότητα η οικολογική αντίληψη, έχει τη δυνατότητα να εκφραστεί σε πιο ουσιαστικά ζητήματα και με μάχιμο τρόπο, γεγονός που οι "διαμαρτυρόμενοι" καθεστωτικοί υποψήφιοι παρακάμπτουν υποκριτικά και προκλητικά.

Όπως για παράδειγμα τη διεκδίκηση της ανάκλησης της άδειας στο Μελισανίδη της Οil – Οne που έδωσε ο Μανιάτης του ΠΑΣΟΚ και παράτεινε ο Σταθάκης του ΣΥΡΙΖΑ για να «χαρίζει» στην πόλη μυρωδιές(αλήθεια τί έγινε με τις μετρήσεις των σταθμών; Aκόμη μετράνε;) και ρύπους.
 Όπως την περιβαλλοντική λεηλασία που ετοιμάζει η Cosco με το master plan όπου φιλοδοξεί να χτίσει ότι έμεινε άχτιστο στην παραλιακή ζώνη του λιμανιού και να μπαζώσει ότι έμεινε αμπάζωτο από τη θαλλάσια ζώνη της Αττικής.
Όπως η διεκδίκηση ελεύθερων χώρων και πρασίνου απέναντι στις προτεραιότητες δημάρχων και κυβερνήσεων που στο όνομα της «ανάπτυξης», του κέρδους και της ανταγωνιστικότητας, έχουν καταστήσει την πόλη και το λεκανοπέδιο αβίωτο και εχθρικό στους κατοίκους του.