Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019

Η παρέλαση θα γίνει στη Δραπετσώνα!

Με έγγραφο του προς τα σχολεία ο Δήμος Κερατσινίου -Δραπετσώνας ανακοίνωσε ότι την 25η Μαρτίου θα γίνει η παρέλαση στη Δραπετσώνα και όχι στο Κερατσίνι.

Η παρέλαση θα διεξαχθεί στη Λεωφόρο Αγωνιστών Πολυτεχνείου, κεντρικό δρόμο, ο οποίος βρίσκεται μπροστά από το πρώην Δημαρχείο Δραπετσώνας και θα συμμετέχουν, τα σχολεία Α/βάθμιας και Β/βάθμιας εκπαίδευσης τόσο της Δραπετσώνας, όσο και του Κερατσινίου.
Φαίνεται ότι ήταν αναγκαίο, για δεύτερη συνεχή φορά να γίνει η παρέλαση στη Δραπετσώνα, μιας και στην Πλατεία Κύπρου, στο Κερατσίνι, έχουν ξεκινήσει εργασίες ανάπλασης. Βέβαια η παρέλαση στο Κερατσίνι γίνεται στη Λεωφόρο Δημοκρατίας και δεν έχει σχέση με την πλατεία Κύπρου όπου γίνεται μόνο η κατάθεση στεφάνων και μια ομιλία, η οποία συνήθως δεν ακούγεται, λόγω του πλήθους, όσο καλός κι αν είναι ο ομιλητής. 


Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί ότι οι παρελάσεις στη Δραπετσώνα έχουν μια "κακή" προϊστορία με  ταλαιπωρία όσων συμμετέχουν και διαμαρτυρίες, μιας και η Δραπετσώνα βρίσκεται στην άκρη της πόλης και δεν συνδέεται συγκοινωνιακά με την υπόλοιπη πόλη.

Η μεγάλη δυσκολία με τις παρελάσεις  στη Δραπετσώνα, εντοπίζεται στο τέλος της παρέλασης, γιατί κλείνουν εύκολα οι "δρόμοι διαφυγής" και μαθητές συνωστίζονται στην προσπάθεια τους να συναντήσουν τους γονείς τους.

Κατά καιρούς έχουν διατυπωθεί απόψεις για δύο παρελάσεις μία στο Κερατσίνι και μία στη Δραπετσώνα,  ή μία παρέλαση με τα σχολεία της κάθε περιοχής και τους σημαιοφόρους όλων των σχολείων της άλλης.  
Ή κάτι ανάλογο με τον  Πειραιά και σε άλλους μεγάλους δήμους, όπου στην παρέλαση συμμετέχουν τα μισά σχολεία με τμήματα παρέλασης, εναλλάξ 25η Μαρτίου και 28η Οκτωβρίου, με κριτήριο τον αριθμό του σχολείου (μονό ή ζυγό αριθμό)!
 Δυστυχώς αυτές οι ιδέες δεν προχώρησαν.
 Σε κάθε περίπτωση απαιτείται εγρήγορση από τους αρμοδίους και τα προβλήματα που καταγράφηκαν στις προηγούμενες απόπειρες για παρέλαση στη Δραπετσώνα να ληφθούν υπόψη για τη φετινή διοργάνωση. Για να μην είναι μια δύσκολη μέρα για τους μικρούς μαθητές και τους εκπαιδευτικούς που θα τους συνοδεύουν . 


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 2019
Ώρα 10:00 π.μ. Τέλεση Δοξολογίας στον Ι. Ν. Αγίου Φανουρίου Δραπετσώνας. 

Ώρα 10:30 π.μ. 
1. Επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο της πλατείας Εθνικής Αντίστασης, έναντι του πρώην Δημαρχείου Δραπετσώνας επί της οδού Αγωνιστών Πολυτεχνείου.
2. Πανηγυρικός της ημέρας από τον Δήμαρχο της πόλης κ. Χρήστο Βρεττάκο.
3. α) Καταθέσεις στεφάνων σύμφωνα με το καθιερωμένο πρωτόκολλο και τον πίνακα προβαδίσματος που προβλέπουν οι σχετικές αποφάσεις του Υπουργείου Εσωτερικών. β) Σας επισημαίνουμε ότι κάθε κόμμα θα καταθέσει ένα στεφάνι, ανεξαρτήτως αριθμού τοπικών οργανώσεων και σύμφωνα με την κοινοβουλευτική τους εκπροσώπηση. γ) Εκ μέρους όλων των συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Α/θμιας ή Β/θμιας εκπαίδευσης, θα κατατεθεί ένα κοινό στεφάνι από την « Ένωση Γονέων».
4. Τήρηση ενός λεπτού σιγής- Εθνικός Ύμνος.
5. Λήξη Τελετής- Αποχώρηση Επισήμων για τον χώρο διεξαγωγής της παρέλασης.

Ώρα 11:30 π. μ.
Έναρξη της παρέλασης,
διέλευση μπροστά από το χώρο των επίσημων και τερματισμός της, στην πλατεία Βάρναλη/Αγίου Φανουρίου-οδός Ρήγα Φεραίου.