Παρασκευή 1 Μαρτίου 2019

"Εκτός Πλαισίου": "για το δημοτικό συμβούλιο της 21ης Φεβρουαρίου"

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις μετά "το επεισοδιακό συμβούλιο" της Πέμπτης 21-02-2019 για τα ακίνητα του δήμου που περνούν στον "προθάλαμο" του υπερταμείου. Η  Αριστερή Ανατρεπτική Παρέμβαση Κερατσινίου-Δραπετσώνας "Εκτός Πλαισίου" δημοσίευσε στο διαδίκτυο την ιδιαίτερα καυστική προς όλους ανακοίνωση της.

...
<Την Πέμπτη 21/02 πραγματοποιήθηκε έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο για τα 50 ακίνητα του Δήμου που παραχωρούνται στο Υπερταμείο, στο οποίο υπήρχε μαζική συμμετοχή φορέων και συλλόγων της περιοχής (σωματεία εκπαιδευτικών, ενώσεις γονέων κτλ).

Η δημοτική αρχή, ενώ τη μια στιγμή μιλούσε για το “ξεπούλημα των ασημικών” του Δήμου προσπαθώντας να στηρίξει ένα αγωνιστικό προφίλ, από την άλλη έδειξε την “αγωνιστικότητα” της με την αδράνειά της. Στην ουσία είμαστε στο ίδιο έργο τιμητές. Μεγάλα λόγια που δεν συνοδεύονται από πράξεις και με έναν μόνο στόχο, να αποκρύψουν μια βασική αλήθεια, ότι αυτή η δημοτική αρχή δεν πρόκειται ποτέ να έρθει σε σύγκρουση με την κυβερνητική πολιτική που πιστά υπηρετεί. 

Είναι προφανές ότι η δημοτική αρχή χρησιμοποιεί τη διγλωσσία ως μέθοδο του δημόσιου λόγου της, πράγμα που φάνηκε ξεκάθαρα όταν μετά την τοποθέτηση του δημάρχου, οι δημοτικοί σύμβουλοι του «Άλλου Δρόμου» βγήκαν υπερασπιζόμενοι πλήρως την κυβέρνηση. Το μόνο που έλεγαν ήταν να εμπιστευτεί ο κόσμος τις επιλογές της κυβέρνησης και ότι με κάποιο μαγικό τρόπο θα λυθεί το πρόβλημα, εκφράζοντας πλήρως τη συναίνεσή τους με την πολιτική της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.
 Η συγκεκριμένη δημοτική αρχή μιμείται και σε αυτό το σημείο τον ΣΥΡΙΖΑ που όχι μόνο ασκεί μια δεξιά πολιτική, δήθεν στο όνομα της αριστεράς, που τη δυσφημεί, αλλά γιατί με την αδράνειά της καταστρέφει τις ζωές μας και υποθηκεύει το μέλλον μας.

Από την άλλη, οι τιμητές των ιδιωτικοποιήσεων και του εκσυγχρονισμού, της ρουσφετολογίας και της συνδιαλλαγής με όλους και με όλα και της κομματικής «καμαρίλας»,προσπάθησαν να μας πείσουν ότι ενδιαφέρονται για την τύχη αυτών των ακινήτων. Από τους φιλελεύθερους μεταρρυθμιστές του κου. Ζούπη, στους ακροδεξιούς δημοτικούς συμβούλους που είχαν εκλεγεί με τον Τζαννή, μέχρι και την παραδοσιακή παράταξη της ΝΔ την “Ελεύθερη Κίνηση Δημοτών”, έλεγαν όλοι τα ίδια. Όλοι αυτοί με τις πολιτικές τους είναι συνυπεύθυνοι για τα ξεπουλήματα της δημόσιας περιουσίας σε ιδιώτες και αν είχαν τη δυνατότητα θα τα ξεπουλούσαν όλα την επόμενη των εκλογών. 

Για την ιστορία, το Υπερταμείο συγκροτήθηκε σύμφωνα με τις απαιτήσεις του 3ου Μνημονίου, με βασικό σκοπό την εξυπηρέτηση του δημόσιου χρέους προς τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης (ESM), «αξιοποιώντας» μεγάλο μέρος της δημόσιας περιουσίας που του παραχωρείται, δεκάδες χιλιάδες ακίνητα, δημόσιες επιχειρήσεις, λιμάνια και άλλες υποδομές. 
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όπως και οι προηγούμενες Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, κλπ με τους μνημονιακούς νόμους που έχει ψηφίσει «δεσμεύεται να αναπτύξει ένα σημαντικά ενισχυμένο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων με βελτιωμένη διαχείριση». Μια εταιρεία που θα διαχειρίζεται όλο αυτό τον πλούτο υπό την εποπτεία των θεσμών της ΕΕ απέναντι σε οποιαδήποτε έννοια δημοσίου συμφέροντος και εξυπηρέτησης των λαϊκών αναγκών. 

Ο Κερατσινιώτικος λαός καλείται να πάρει θέση στο αν δέχεται και συναινεί ή όχι στη νέα κατάσταση στην οποία εισέρχεται η δημόσια και κατ’ επέκταση η δημοτική περιουσία. Στο αν δηλαδή είναι διαπραγματεύσιμος ή όχι ο δημόσιος χαρακτήρας της και η δωρεάν πρόσβαση σε αυτές ή αν μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο διαπραγματεύσεων, ξεπουλήματος και ιδιωτικής εκμετάλλευσης για να βγουν τα νούμερα και οι προϋπολογισμοί (είτε κεντρικά είτε τοπικά). 
Γιατί τελικά η στάση που διαχωρίζει καλές και κακές ιδιωτικοποιήσεις, καλούς και κακούς επιχειρηματίες που θα πάρουν σε τιμή ευκαιρίας το δημόσιο πλούτο προς εκμετάλλευση, είναι εξίσου συνένοχη.
Επαναλαμβάνουμε αυτό που βροντοφώναξε ο λαός. Εμείς δεν χρωστάμε σε τράπεζες, Ε.Ε. και ΔΝΤ, δεν πληρώνουμε το χρέος που δημιούργησαν οι καπιταλιστές, δεν πουλάμε δημόσια περιουσία και κοινωνικά αγαθά. Να πληρώσουν την κρίση αυτοί που τη δημιούργησαν, η πλουτοκρατία και το πολιτικό της προσωπικό, η Ε.Ε., το ΔΝΤ, οι τράπεζες. Μόνο με αγώνες μπορούμε να τους σταματήσουμε!  ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΤΑ ΔΑΣΗ, Η ΠΟΛΗ, ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΧΩΡΟΙ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟ ΛΑΟ –ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΕΚΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ. ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ &ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟΥ. ΝΑ ΑΚΥΡΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ>