Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019

Αποκατάσταση των αγωγών όμβριων υδάτων, στην περιοχή της Ιχθυόσκαλας

Ένα σημαντικό έργο, το οποίο θα ενισχύσει τις υποδομές της πόλης και θα λύσει ένα τεράστιο και απειλητικό πρόβλημα δεκαετιών ολοκληρώνεται στο Κερατσίνι.
Πρόκειται για το έργο της αποκατάστασης του δικτύου των αγωγών όμβριων υδάτων, στην περιοχή της Ιχθυόσκαλας, στο Ικόνιο Κερατσινίου (διασταύρωση «Σκλαβενίτη»).


Ο εφιάλτης των πλημμυρών υπήρχε για δεκαετίες στην περιοχή. Μέχρι πολύ πρόσφατα προκαλούνταν μεγάλες πλημμύρες, από τις οποίες υπήρξαν τεράστιες καταστροφές στις περιουσίες των περιοίκων αλλά και σε διερχόμενα αυτοκίνητα. Στο παρελθόν στην περιοχή  χάθηκαν και ανθρώπινες ζωές!  Η κατάσταση επιδεινώθηκε στην αρχή του 2000 μετά από επιχωματώσεις, που είχε κάνει ΟΛΠ.
Όμως, πλέον, σύμφωνα με ανακοίνωση της αντι περιφέρειας Πειραιά και του κ. Γαβρίλη,  οι απαιτούμενες εργασίες για να αρθεί, σε μεγάλο βαθμό, η επικινδυνότητα συνεχίζονται για τρίτο μήνα και βρίσκονται σε φάση ολοκλήρωσης.
Πολύ σύντομα θα υπάρξουν αναλυτικές ανακοινώσεις για την παρέμβαση, που γίνεται σε αυτή την περιοχή και τα αποτελέσματά της και πιστεύουμε ότι το πρόβλημα θα λυθεί οριστικά!