Τρίτη 26 Μαρτίου 2019

Ας πρόσεχαν!

 Του υποψήφιου δήμαρχου Γιώργου Τσιρίδη  

Αυτά που συμβαίνουν στον πολιτικό χώρο της δημοτικής αρχής Κερατσινίου-Δραπετώνας είναι πρωτόγνωρα και μοιάζουν κωμικά. 
Έχει ξεσπάσει ένας εσωτερικός πόλεμος που προκαλείται από την επιμονή του δημάρχου κι ενός στενού του περιβάλλοντος να δείχνουν (ή να είναι) αντιμνημονιακοί, την ίδια στιγμή που οφείλουν την ύπαρξή τους και την φήμη τους σε ένα "μνημονιακό" κόμμα, τον Σύριζα.
Ο Σύριζα υπέγραψε το τρίτο μνημόνιο κι εκτέθηκε στον λαό. «Υπογράψαμε, αποδεχτείτε μας όπως είμαστε και ψηφίστε μας για να συνεχίσουμε ή καταψηφίστε μας για να φύγουμε» είπε. 

Ο Χρ. Βρεττάκος προτιμά έναν "άλλον δρόμο". «Δεν υπογράψαμε τίποτε. Αυτοί που υπέγραψαν μάς δέχονται όπως είμαστε, άρα καλά βαδίζουμε» λέει. Ναι, αλλά, υπάρχει πρόβλημα.
Ο Λαφαζάνης έφυγε από υπουργός κι έχασε υπουργικούς μισθούς κι αξιώματα για να μην στηρίξει τον νέο Σύριζα. Πώς θα επιτρέψει τώρα στους αντιδημάρχους της τοπικής ΛΑΕ να μείνουν με τον Σύριζα για να διατηρήσουν δημοτικούς μισθούς και τοπικά αξιώματα; Ήταν προφανές ότι θα έλεγε «ΟΧΙ». Ο ίδιος δεν επιθυμεί σχέσεις με την κυβέρνηση, πώς θα συνεργαστεί με έναν Βρεττάκο που επιθυμεί και διεκδικεί την στήριξή της; 

Κι οι τοπικοί παράγοντές του Λαφαζάνη (όχι όλοι βεβαίως) τι είπαν; «Έχεις άδικο σύντροφε Παναγιώτη, κακώς έφυγες. Έλα να σού δείξουμε εμείς τον δρόμο για να δείχνεις συνεπής αλλά να μένεις και στη θέση σου». Κι έβγαλαν μια σχετική ανακοίνωση.
Φέικ αντιμνημονιακοί, φέικ κινητοποιήσεις, φέικ αγώνες, φέικ επαναστάτες, φέικ αντισυστημικοί. Το μόνο που δεν είναι φέικ είναι ο μισθός κι η καρέκλα! Μπράβο στον "άλλο δρόμο" που νομίζει ότι ανοίγει δρόμους καινούριους, ανεξερεύνητους, κι ας είναι οι δρόμοι αυτοί τόσο παλιοί όσο κι η εξαχρείωση της πολιτικής! 

Ο δήμαρχος τι λέει για όλα αυτά; Σφυρίζει αδιάφορα. Αυτόν τον στηρίζει λέει ο "άλλος δρόμος". Που τον έφτιαξε ο ενιαίος τότε Σύριζα, δηλαδή ο σημερινός Σύριζα κι η ΛΑΕ. «Ας πρόσεχαν» τους λέει με τον τρόπο του. Κι έχει δίκιο ο δήμαρχος. Ας πρόσεχαν! Τώρα όσοι τον ακολουθούν θα καταπιούν κι οι μεν κι οι δε όλη την ντροπή.