Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Φτάνουν τα κροκοδείλια δάκρυα...




Εντάξει παιδιά φτάνουν τα κροκοδείλια δάκρυα! Οι εξετάσεις θα γίνουν! 

Απλώς, εκτός από τις εξετάσεις, καμιά φορά καλό είναι με την ίδια λύσσα να σκίσετε τα ιμάτια σας και για το δημόσιο σχολείο το οποίο μέρα με τη μέρα διαλύεται!
 Σημειώστε ότι στα σχολεία του Κερατσινίου, υπάρχουν πρόσφατα στοιχεία, ακόμα και σήμερα στη λήξη του σχολικού έτους υπάρχουν μαθητές που δεν έχουν διδαχτεί Αγγλικά. Υπάρχουν κενά εκπαιδευτικών για γυμναστική, για μουσική, για εικαστικά. Υπάρχουν τμήματα για παιδιά με ειδικές ανάγκες που δεν έχουν εκπαιδευτικούς! 
Αν απουσιάσει εκπαιδευτικός για μια έκτακτη ανάγκη συνήθως οι μαθητές γυρνάνε από αίθουσα σε αίθουσα χωρίς δάσκαλο!
Σημειώστε ακόμα ότι οι γονείς, οι γονείς που ξυπνάνε πρωί και γυρνάνε νύχτα στο σπίτι κυνηγώντας το μεροκάματο για να πληρώσουν τα χαράτσια και τους φόρους βάζουν όλο και πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη, για να πληρώσουν χαρτί φωτοτυπικού, την τραπεζοκόμο, την εκπαιδευτική εκδρομή, το βάψιμο και το πετρέλαιο κάποιες φορές!
Τέλος σημειώστε ότι εκτός από τους λίγους ίσως «κακούς» εκπαιδευτικούς υπάρχουν και τόσοι άλλοι, οι οποίοι αγωνίζονται να επιβιώσουν, είναι καλοί επιστήμονες κοντά στους μαθητές τους, "ξημεροβραδιάζονται" στο σχολεία, "σκαρφαλώνουν στα κεραμίδια", πληρώνουν το κολατσιό των πεινασμένων μαθητών τους, συμμετέχουν προσφέροντας δωρεάν τις υπηρεσίες τους σε κοινωνικά φροντιστήρια και δράσεις αλληλεγγύης, νοιάζονται…