Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Στο στόχαστρο 86 Νομικά Πρόσωπα των δήμων

Σύμφωνα με την αυτοδιοίκηση.gr 86 οργανισμοί και Δημοτικές Επιχειρήσεις μπαίνουν στο στόχαστρο... για συγχώνευση ή κατάργηση!
Στον πίνακα που δημοσιεύεται είναι πολλές κοινωφελείς επιχειρήσεις Δήμων, δεν είναι η ΔΗΚΕΠΑ(!), ενώ είναι επιχειρήσεις των γειτονικών Δήμων Νίκαιας-Ρέντη, Πειραιά...(θαύμα! θαύμα;)


Σε 86 Νομικά Πρόσωπα είτε Ιδιωτικού είτε Δημοσίου Δικαίου από τα 126 που ανήκουν σε δήμους της Αττικής εστιάζει η κυβέρνηση ενόψει της κατάργησης και συγχώνευσης οργανισμών των ΟΤΑ.

Πρόκειται για Κοινωφελείς Επιχειρήσεις, Συνδέσμους, Πολιτιστικά Κέντρα, Ανώνυμες Εταιρείες, Δημοτικές Επιχειρήσεις ΜΜΕ, Πολιτιστικοί και Αθλητικοί Οργανισμοί, Δημοτικές Κατασκευαστικές Εταιρείες. Στόχος τα 1000 να γίνουν 700

Στόχος του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και του Μεγάρου Μαξίμου, όπως είχε γράψει η aftodioikisi.gr, είναι η μείωση, συνολικά, των Νομικών Προσώπων των Δήμων σε περίπου 700 από 1000 και, πλέον, που είναι σήμερα.

Στο πλαίσιο αυτό έχουν ζητηθεί και έχουν αποσταλεί στοιχεία από κάθε Αποκεντρωμένη Διοίκηση, τα οποία και εξετάζονται αναλυτικά από τους επιτελείς της κυβέρνησης. Να σημειωθεί ότι με το νομοσχέδιο του Α. Μανιτάκη, η διαβούλευση του οποίου ολοκληρώνεται σήμερα, δίνεται η δυνατότητα κατάργησης, συγχώνευσης αλλά και μετατροπής ΝΠΔΔ σε ΝΠΙΔ με Προεδρικά Διατάγματα.

Πάντως, για τις καταργήσεις ή συγχωνεύσεις υπάρχουν ήδη αντιδράσεις από τους δημάρχους.