Σάββατο 25 Μαΐου 2013

Τι συμβαίνει με την Περιφερειακή Δραπετσώνας...

 2 μήνες από τότε που έκλεισε η περιφερειακή οδός Δραπετσώνας-Κερατσινίου υπάρχει επίσημη αντίδραση(!) από τον αντιπεριφερειάρχη Πειραιά!  Ο περιφερειάρχης ζητά να δοθεί η δυνατότητα ώστε η κίνηση των αυτοκινήτων να οδηγείται μέσα από ένα τμήμα του λιμανιού του Πειραιά ώστε να μην ταλαιπωρούνται οι πολίτες μέσα στα στενά της Δραπετσώνας και του Κερατσινίου. 
Τι να πούμε, κάλλιο αργά παρά ποτέ!  Ένα ερώτημα μόνο: μετά από τόσες περιπέτειες που περνάμε ως χώρα δεν θα έπρεπε όλοι αυτοί που σχεδιάζουν να αλλάξουν τακτική και να λαμβάνουν σοβαρά υπόψη τους πρώτα τους πολίτες και μετά ό,τι άλλο;

 Το δημοσίευμα του newsbomb  για την περιφεριακή Δραπετσώνας είναι αποκαλυπτικό:
Τι συμβαίνει με την περιφερειακή;
Ύστερα από βροχή τηλεφωνημάτων που έκαναν εκατοντάδες αναγνώστες του “Newsbomb.gr” διαμαρτυρόμενοι για το αλαλούμ που προκλήθηκε από την αιφνίδια διακοπή κυκλοφορίας αναζητήσαμε από το πρωί κάποιον υπεύθυνο ώστε να μας ενημερώσει σχετικά.

Ο δήμος Κερατσινίου – Δραπετσώνας παρέπεμψε στον ΟΛΠ. Τα στελέχη του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς δήλωσαν αναρμόδια και υπέδειξαν την Περιφέρεια Αττικής και το υπουργείο Ανάπτυξης. Το υπουργείο Ανάπτυξης δεν γνώριζε το θέμα και παρέπεμψε στην τοπική Τροχαία! Τέλος, από την Περιφέρεια υπέδειξαν την αντιπεριφέρεια του Πειραιά, οι υπάλληλοι της οποίας δήλωσαν ότι η επιστολή του κ. Χρήστου προς τον λιμενάρχη ήταν σαφής!

Ήταν τόσο σαφής η επιστολή ώστε διανεμήθηκε την Πέμπτη 23 Μαΐου ενώ κάνει λόγο για έργα που θα άρχιζαν στις 26 Μαρτίου και θα κρατούσαν ως τις 26 Ιουνίου. Κάποιοι εξακολουθούν να τηρούν «ώρα ΠΑΣΟΚ» στην υπευθυνότητα και στην αξιοπιστία γι’ αυτό από τη Δευτέρα το “Newsbomb.gr” έρχεται να αποκαλύψει ένα «θέατρο παραλόγου».

Η περιφερειακή οδός Κερατσινίου – Δραπετσώνας αποτελεί ένα μελανό σημείο για το πρώτο λιμάνι. Όποτε βρέχει οι γέφυρες στο ύψος της πύλης Ε1 πλημμυρίζουν όπως και τα τούνελ.

Πριν από ένα χρόνο, ο ίδιος οδικός άξονας είχε κλείσει και πάλι εξ αιτίας σοβαρών προβλημάτων που είχαν διαπιστωθεί και πάλι στους «αρμούς συστολοδιαστολής» της οδογέφυρας Βασιλειάδη. 
Ας μην ξεχνάμε πως σ’ αυτόν τον δρόμο βρήκε φρικτό θάνατο ο σκηνοθέτης Θόδωρος Αγγελόπουλος λόγω της κακής σήμανσης και της κακής ορατότητας.

Το περιεχόμενο της επιστολής δημοσιεύεται (κατόπιν εορτής) από τον τοπικό Τύπο και τα τοπικά ιστολόγια. Γράφει επί λέξει: «ΘΕΜΑ: Εκτροπή κυκλοφορίας λόγω εκτέλεσης του έργου «ΒΕΛΤΙΩΣΗ –ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΑΞΟΝΑ ΛΕΩΦΟΡΟΣ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ»
Όπως γνωρίζετε η Περιφέρεια Αττικής –Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά εκτελεί το έργο «Βελτίωση – Συντήρηση οδικού άξονα Λεωφόρος Α. Παπανδρέου». Στο πλαίσιο εκτέλεσης του έργου πραγματοποιούνται, μεταξύ άλλων, εργασίες αντικατάστασης των αρμών συστολοδιαστολής της οδογέφυρας Βασιλειάδη, μεταξύ των πυλών Ε1 και Ε2 του λιμένα Πειραιά και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

 Οι εργασίες αυτές απαιτούν τη διακοπή της κυκλοφορίας στο συγκεκριμένο τμήμα του δρόμου και η μελέτη των προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων με πλήρη κατάληψη του οδοστρώματος εγκρίθηκε από την Δ/νση Οδικών Έργων Περιφέρειας Αττικής (αρ. πρωτ. Δ9/δ’/0340/ΦΚ391/15-3-2013), με απαγόρευση κυκλοφορίας κάθε οχήματος και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, διάρκειας τριών μηνών, από την 26/3/2013 έως την 26/6/2013.
 Μετά από αιτήματα και έντονες οχλήσεις προερχόμενες από κοινωνικούς και επαγγελματικούς φορείς, παρακαλούμε να επανεξετάσετε την θέση των υπηρεσιών σας για απαγόρευση της κυκλοφορίας εντός του Λιμένος Πειραιά από την πύλη Ε1 έως και την Ε2 (σχετικό έγγραφο το υπ’αρ. 2113.9.1/06/13/26-2-2013 έγγραφό σας) και σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΛΠ να επιτρέψετε για το διάστημα που απομένει για την ολοκλήρωση της εργολαβίας τη διέλευση μέρους των οχημάτων μέσω της περιοχής του λιμένα, όπως γινόταν κατά την εκτέλεση αντίστοιχης εργολαβίας τον προηγούμενο χρόνο.

Εκτιμούμε ότι τα προβλήματα από την απαγόρευση αυτή είναι μεγαλύτερα των προβλημάτων διέλευσης οχημάτων δια μέσου του Λιμένα. Άποψή μας είναι ότι με επιτήρηση της κυκλοφορίας τις ώρες της αιχμής και επιλεκτική διέλευση των βαρέων τουλάχιστον οχημάτων, δύναται να διευκολυνθεί η μεταφορά εμπορευμάτων με παράλληλη αποσυμφόρηση του πολεοδομικού ιστού Δραπετσώνας και Κερατσινίου στον οποίο σήμερα διοχετεύεται η βαριά οδική κυκλοφορία.
Ευελπιστούμε στην επίλυση του προβλήματος και οι υπηρεσίες μας βρίσκονται στη διάθεσή σας για την συνδρομή τους. Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ Γ. ΧΡΗΣΤΟΥ»
Πηγή: newsbomb.gr