Σάββατο 4 Μαΐου 2013

Τα πιο πολυδιαβασμένα βιβλία του κόσμου

Μπορεί να είναι γραμμένα ή μεταφρασμένα σε δεκάδες ή και εκατοντάδες γλώσσες, οι εκδόσεις τους να διαφέρουν εντυπωσιακά, να βρίσκονται στα χέρια ανθρώπων από διαφορετικές κουλτούρες και θρησκείες, έχουν όμως κάτι κοινό: είναι τα πλέον πολυδιαβασμένα βιβλία του κόσμου.
Το μυστικό της επιτυχίας τους, που τα κάνει να μιλούν στις καρδιές και το νου τόσο διαφορετικών ανθρώπων, δεν είναι πολλές φορές γνωστό ούτε για τους ίδιους τους τούς συγγραφείς.

 Η πραγματικότητα όμως είναι αδιαμφισβήτητη: βρίσκονται σε εκατομμύρια βιβλιοθήκες ανά τον κόσμο ενώ κάποια από αυτά ελκύουν τους ανθρώπους ολόκληρους αιώνες.

9. Το «Ημερολόγιοτης Άννας Φρανκ»
Η συγκινητικήιστορία της 14χρονης Εβραιοπούλας που έζησε τη θηριωδία του Γ’ Ράιχ έχειπουλήσει 27 εκατομμύρια αντίτυπα. 

8. «Όσα παίρνει οάνεμος»
Μπορεί στουςπερισσότερους να είναι γνωστή η κινηματογραφική μεταφορά του έργου και τομυθιστόρημα όμως έχει πουλήσει 33 εκατομμύρια αντίτυπα. 

7. «Twilight- The Saga»
Η ρομαντικήπλευρά του έρωτα ενός βρυκόλακα και μιας… κοινής θνητής συγκινεί μικρούς καιμεγάλους. 43 εκατομμύρια αντίτυπα. 

6. «Κώδικας Da Vinci»
Οι περιπέτειεςτου καθηγητή Robert Langdon με φόντο το Λούβρο έχουν διαβαστεί απόπερισσότερους από 57 εκατομμύρια αναγνώστες. 

5. «Ο Αλχημιστής»
Οι άνθρωποι πάντααγαπούσαν τη μαγεία. Ο Πάολο Κοέλο τη μετέφερε στο χαρτί με τηναριστουργηματική του πένα, κάτι που έκανε το βιβλίο του να πουλήσει 65εκατομμύρια αντίτυπα. Το βιβλίο εκδόθηκε το 1987, έγινε φυσικά best seller, έχει μεταφραστεί σε 67 γλώσσες και κέρδισε τον τίτλο του πιοπολυμεταφρασμένου βιβλίου από συγγραφέα που είναι εν ζωή, στα παγκόσμια ρεκόρ Guinness. 

4. «Ο Άρχονταςτων Δαχτυλιδιών»
Η τριλογία του«Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» έχει πουλήσει 103 εκατ. αντίτυπα παγκοσμίως. 

3. «Χάρι Πότερ»
Το… πνευματικότέκνο της J. K. Rowling αν και ξεκίνησε ως παιδικό βιβλίο άλλαξε τη ροήτου αναγνωστικού κοινού. Και τα επτά βιβλία έχουν πουλήσει 400 εκατομμύριααντίτυπα. 

2. Η «Κόκκινη Βίβλος»
Το πολιτικόμανιφέστο του ιστορικού ηγέτη της Κίνας έχει πουλήσει περισσότερα από 820εκατομμύρια αντίτυπα. 

1. «Βίβλος»
Μετρά πολλούςαιώνες ζωής. Παραμένει όμως -κυριολεκτικά και μεταφορικά- το ιερότερο ανάγνωσμαγια δισεκατομμύρια πιστών Χριστιανών και όχι μόνον. Αρκεί να πούμε ότι μόνοτους τελευταίους αιώνες που υπάρχουν επίσημα στοιχεία από βιβλιοπωλεία έχουνπωληθεί 3,9 δισεκατομμύρια αντίτυπα!

Πηγή