Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Και ...περιβαλλοντικό φεστιβάλ στο Κερατσίνι!

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος (5 Ιουνίου), ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας διοργανώνει Περιβαλλοντικό Φεστιβάλ που ξεκινά την Κυριακή 2/6/2013 με τον Περιβαλλοντικό Ποδηλατογύρο. 

Κάθε δράση για το περιβάλλον και ιδίως στην περιοχή μας, στην περιοχή με τη μικροτερη αναλογία πρασίνου ανά κάτοικο, είναι καλοδεχούμενη, αν και ο τίτλος "περιβαλλοντικό φεστιβάλ" ακούγεται κάπως "βαρύγδουπα" και παραπέμπει σε ένα ευρύ πλαίσιο δράσεων και πρωτοβουλιών!

Το "φεστιβάλ" ξεκινά ην Κυριακή 2-6 με ποδηλατική περιήγηση στην πόλη μας η οποία θα ξεκινήσει από την πλατεία Νίκης στις 10:00 π.μ και θα περάσει από χαρακτηριστικά σημεία περιβαλλοντικού αλλά και ιστορικού ενδιαφέροντος. Η διαδρομή θα καταλήξει στην πλατεία Κύπρου όπου μέλη της παιγνιοθήκης του Δήμου θα εκθέσουν έργα ζωγραφικής με θέμα το Περιβάλλον. Τα έργα αυτά θα προσφερθούν σε μικρά συμβολικά ποσά τα οποία θα διατεθούν σε οικογένειες του Δήμου που χρειάζονται στήριξη, σε μια προσπάθεια να αναδειχθεί η αμφίδρομη σχέση Περιβάλλοντος–Κοινωνίας και η αναγκαιότητα της εθελοντικής προσφοράς και στους δύο αυτούς τομείς που πλήττονται καίρια στις μέρες μας.

Ακόμα  σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου  θα παρουσιάσουν κάποια υλοποιημένη περιβαλλοντική τους δράση! Ενημερωτικά αναφέρουμε ότι το φετινό θέμα της Παγκόσμιας ημέρας Περιβάλλοντος αφορά στην πρόληψη της δημιουργίας αποβλήτων τροφίμων.