Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Ξεπεράστηκαν οι δυσκολίες στην "Αναγέννηση"!


ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ “ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ”


Με μεγάλη πλειοψηφία η συνέλευση της ολομέλειας της Δημοτικής Κίνησης "Αναγέννηση" που συνεδρίασε στο δημοτικό θέατρο Αντ. Σαμαράκης, ψήφισε την πρόταση του Αλ. Χρυσού για την επιλογή επικεφαλής που θα οδηγήσει την παράταξη στις επόμενες δημοτικές εκλογές. Ήδη συγκροτήθηκε επιτροπή που θα συγκεντρώσει τις υποψηφιότητες και θα τρέξει τις διαδικασίες επιλογής του νέου επικεφαλής.(Προτάθηκε από πολλά στελέχη ο Ζαχ. Ζούπης)
Οι διαφωνίες και οι ενστάσεις που πάντα σε συλλογικότητες πολλών ατόμων παρουσιάζονται, κινήθηκαν στα όρια ενός απολύτως αποδεκτού ποσοστού και ουσιαστικά δε δημιούργησαν κλίμα αμφισβήτησης της αρχικής πρότασης. Πιο συγκεκριμένα η πρόταση για τριμελή μεταβατική ηγεσία, η οποία θα αναλάμβανε να διαχειριστεί τις τύχες της κίνησης για ένα διάστημα και λίγο πριν τις εκλογές να ανοίξει τις διαδικασίες για να επιλεγεί ο επικεφαλής συγκέντρωσε εξαιρετικά λίγες προτιμήσεις. Είναι αξιοσημείωτο ότι σχεδόν ομόφωνα όλοι οι παρόντες  δεσμεύτηκαν για την επόμενη μέρα.

Εγγυητής για όλη τη διαδικασία υπήρξε ο Αλ. Χρυσός, ο οποίος με την καθαρή και σταθερή θέση του απέτρεψε διασπαστικές κινήσεις και οδήγησε στο τέλος τη διαδικασία τονίζοντας ότι θα είναι δίπλα στο νέο επικεφαλής. Ουσιαστικά άνοιξε το δρόμο για νέα στελέχη και έδωσε στην παράταξη που ο ίδιος δημιούργησε την ευκαιρία να ανασυγκροτηθεί, να ανανεωθεί, να επεξεργαστεί το νέο πρόγραμμα να το κοινοποιήσει στους δημότες και τελικά να οδηγηθεί με τις καλύτερες προϋποθέσεις στην εκλογική αναμέτρηση.

Η επόμενη Ολομέλεια, στις αρχές Νοεμβρίου θα επικυρώσει την εκλογή του νέου επικεφαλής ο οποίος θα δώσει και το πολιτικό στίγμα της νέας προσπάθειας, αναλαμβάνοντας δεσμεύσεις για τη δημιουργία μιας δημοτικής κίνησης με καθαρά αυτοδιοικητικούς όρους και στόχους, με κατεύθυνση προοδευτική και διεκδικητική, η οποία θα ελέγχει τη δημοτική αρχή, θα παρεμβαίνει  στο Δημοτικό συμβούλιο και στην κοινωνία, με εκδηλώσεις, έντυπα, παρουσία και θα δίνει ελπίδα στον πολίτη.