Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Δημοτικό Συμβούλιο την Τετάρτη 12/10. Αντικατάσταση μελών του Δ.Σ. της ΔΗΚΕΠΑ!

Την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου και ώρα 17:30μ.μ. θα γίνει η 26η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κερατσινίου -Δραπετσώνας. Το κορυφαίο θέμα της συνεδρίασης που θα κυριαρχήσει στη συνεδρίαση είναι η αποδοχή των παραιτήσεων των μελών του Δ.Σ. της ΔΗΚΕΠΑ που παραιτήθηκαν και ο ορισμός νέων μελών. 
Το βαρύ κλίμα των συνεδριάσεων του διοικητικού συμβουλίου  της ΔΗΚΕΠΑ αναμένεται να μεταφερθεί στο Δημ. Συμβούλιο, μιας και υπάρχει μεγάλη αγωνία από τους εργαζόμενους που ανησυχούν για τη δουλειά τους, έχουν προκύψει σοβαρά θέματα με τη μισθοδοσία του προσωπικού, με τις παραιτήσεις των λογιστών, με όσα γράφονται στα κείμενα παραίτησης των μελών του Δ.Σ., αλλά και  και με τους εργαζόμενους "εθελοντές" για κάποιους, με περιστασιακή υπηρεσία με αποδείξεις δαπάνης για άλλους. 
Ήδη μέλη της δημοτικής παράταξης που είναι στη διοίκηση του Δήμου, μιλούν εδώ και καιρό,  απαξιωτικά σε συζητήσεις και σε Blogs για τη ΔΗΚΕΠΑ, το έργο της και κυρίως το έργο του Δ.Σ. με αιχμές προς τον πρόεδρο. Επιπροσθέτως γίνεται και  προσπάθεια με προσεκτικές αναφορές να μετατοπίσουν τη συζήτηση στο παρελθόν, εντοπίζοντας την κακοδαιμονία της εταιρείας σε παλιά διοικητικά συμβούλια, ξεχνώντας εντέχνως ότι δέκα μήνες τώρα είναι διοίκηση και δεν έχουν παρουσιάσει κάποιο στοιχείο που να παραπέμπει σε κακή διαχείριση από άλλες διοικήσεις.  
Βέβαια με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται και η στάση της Δημοτικής αρχής σε αυτή την ενδοπαραταξιακή σύγκρουση, αφού αναγκαστικά με κάποιους πρέπει να πάει και κάποιους να αφήσει!(δεν υπάρχει σχετικό εισηγητικό μέχρι στιγμής στην ιστοσελίδα του Δήμου).
Όπως όμως και εάν έχουν τα πράγματα, είναι αναγκαίο, όλοι να παραμερίσουν τις διαφωνίες και να προσπαθήσουν να βρουν τις λύσεις,  ώστε να λειτουργήσει η κοινωφελή εταιρεία  και όχι να την αφήσουν να φυλλορροήσει,  γιατί στο τέλος το κλείσιμο θα είναι αναπόφευκτο.
Η εταιρεία για πολλά χρόνια έχει σημαντική προσφορά στην τοπική κοινωνία, έχει εργαζόμενους με οικογένειες και υποχρεώσεις, έχει δυνατότητες ανάπτυξης και αξιοπρεπούς οικονομικής παρουσίας, μπορεί και πρέπει να επιβιώσει. 
Ο χρόνος μετρά ήδη αντίστροφα, πολλά έπρεπε να είχαν γίνει από χθες, όμως έστω και τώρα αξίζει να γίνει μια προσπάθεια. Η συνταγή που μπορεί να δοκιμαστεί για την επιβίωση της είναι απλή: νοικοκύρεμα υπηρεσιών και οργανογράμματος,  άνθρωποι στη διοίκηση με διάθεση προσφοράς, σχέδιο δράσης που να στηρίζεται σε προτάσεις ειδικών, απόλυτη εφαρμογή του νομικού πλαισίου λειτουργίας, σφιχτή, μετρημένη οικονομική πολιτική ... 

Κατά τα άλλα... τα υπόλοιπα θέματα της συνεδρίασης κινούνται στον αστερισμό της τρίτης ηλικίας. Η γιορτή "του παππού και της γιαγιάς", οι εκδρομές και οι περίπατοι των παπούδων και των γιαγιάδων με ποσό  μάλλον μεγάλο για τις δύσκολες μέρες που περνάμε, η παροχή πιτοειδών, γαλακτοκομικών και χυμών στα ΚΑΠΗ κ.λπ.
... και για να μην ξεχνιόμαστε, συνεδρίαση δε γίνεται αν δεν  υπάρχει μια τροποποίηση - αναμόρφωση του προϋπολογισμού! Καλή συνεδρίαση!

Τα θέματα του Δημοτικού Συμβουλίου αναλυτικά!
ΘΕΜΑ 1ο: ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ- ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ (ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.) ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ -ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ
ΘΕΜΑ 2ο: ΟΡΙΣΜΟΣ ΝΕΩΝ ΜΕΛΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ- ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ (ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.) ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ – ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ.
ΘΕΜΑ 3ο: ΡΥΘΜΙΣΗ ΟΦΕΙΛΩΝ ΤΡΙΤΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟ.
ΘΕΜΑ 4ο: ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΥΘΜΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ (ΤΗΣ Β' ΛΑΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΠΕΙΡΑΙΑ) ΣΤΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ.
ΘΕΜΑ 5ο: 5η ΜΕΡΙΚΗ ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ – ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΕΤΟΥΣ 2011.
ΘΕΜΑ 6ο: ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΧΡΗΜΑΤΙΚΟΥ ΚΑΤΑΛΟΓΟΥ.
ΘΕΜΑ 7ο: ΕΓΚΡΙΣΗ Η ΜΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ.
ΘΕΜΑ 8ο: ΕΓΚΡΙΣΗ Η ΜΗ ΔΑΠΑΝΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΙΤΙΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ.
ΘΕΜΑ 9ο: ΕΓΚΡΙΣΗ Η ΜΗ, ΓΙΑ ΜΙΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΟ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΠΕΡΙΠΑΤΟ ΣΤΑ Κ.Α.Π.Η. ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ.
ΘΕΜΑ 10ο: ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΤΗΣ 322/2011 ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΜΕ ΘΕΜΑ: ΕΓΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΠΙΤΟΕΙΔΩΝ, ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ & ΧΥΜΩΝ ΣΤΑ Κ.Α.Π.Η. ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ