Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

Δήλωση Δημ. Συμβούλου Ζ.Ζούπη



Κερατσίνι, 16-11-2010


Ο ΝΕΟΣ ΔΗΜΟΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΔΥΣΚΟΛΗ ΦΑΣΗ

Δήλωση Δημοτικού Συμβούλου Κερατσινίου, Γενικού Γραμματέα Νομαρχίας Δυτικής Αττικής Ζαχαρία Ζούπη


Το εκλογικό αποτέλεσμα στον νέο Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας ΄΄έκρυβε΄΄ άσχημες εκπλήξεις. Ο Συνδυασμός ΄΄ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΄΄ με υποψήφιο Δήμαρχο τον Λουκά Τζανή πήρε καθαρή εντολή να διοικήσει τον Δήμο σε μια ιδιαίτερα δύσκολη φάση. Η ψήφος των πολιτών είναι ασφαλώς σεβαστή. Ωστόσο, δεν αποτελούν και ΄΄ κολυμπήθρα του Σιλωάμ ΄΄ για όσα συνέβησαν προεκλογικά και που προαναγγέλλουν ένα δύσκολο μέλλον.

Η προεκλογική εκστρατεία του συγκεκριμένου Συνδυασμού στηρίχθηκε σε προκλητική διάθεση πόρων επί τριάμισι χρόνια, σε πολιτικές μεταγγραφές της τελευταίας στιγμής ποδοσφαιρικού τύπου, σε μια τρομερή επίδειξη αλαζονείας, αυταρχισμού και προβοκάτσιας. Μέσα σ’ αυτό το κλίμα ένας ευκαιριακός συνασπισμός παραγόντων δίχως κοινές αρχές, αξίες και θέσεις για την πόλη από το ΛΑΟΣ και την Ν.Δ., μέχρι τον ΣΥΝ και παράγοντες που επί χρόνια στήριζε ποικιλότροπα το ΠΑΣΟΚ, κατόρθωσε να νικήσει, αξιοποιώντας την φθορά της τετραετίας Μελά από την μία, αλλά και τις τρομακτικές ολιγωρίες, παθογένειες και λάθη του ΠΑΣΟΚ, όπως και την υπολειτουργία και διάλυση του Συνδυασμού ΄΄Σύγχρονο Κερατσίνι΄΄ με επικεφαλής τον Χρήστο Σαλαλέ τα προηγούμενα χρόνια.
Πρόκειται για μια πύρρειο νίκη. Από 1/01/2011 ο Συνδυασμός αυτός θα καλεστεί να εφαρμόσει τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ, σε συνθήκες οξύτατης οικονομικής κρίσης και ενώ το Κερατσίνι βρίσκεται σε κατάσταση τέλματος. Εύχομαι για το καλό της πόλης να τα καταφέρει. Ωστόσο, δεν το πιστεύω και οφείλω να διατυπώσω δημόσια αυτή την εκτίμησή μου με σαφήνεια και ειλικρίνεια, ελπίζοντας να διαψευστώ.

Αυτή την ώρα έχω χρέος να ευχαριστήσω όσους ψήφισαν τον Συνδυασμό ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ, ο οποίος συστάθηκε ΄΄ εν κινήσει ΄΄, σαράντα μόλις μέρες πριν τις εκλογές από στελέχη με αξιοπρέπεια, κοινά ιδανικά, αρχές και οράματα για τον Δήμο. Είμαι υπερήφανος που συμμετείχα σ’ αυτόν, τηρώντας σε αντίθεση με άλλους τις δεσμεύσεις που είχα πάρει διεκδικώντας την στήριξη του ΠΑΣΟΚ. Επίσης να ευχαριστήσω όσους στάθηκαν στο πλάι μου, αναδεικνύοντας με για άλλη μια φορά Δημοτικό Σύμβουλο. Δεσμεύομαι απέναντί τους ότι θα είμαι παρών με προτάσεις και παρεμβάσεις μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο, με δημιουργικότητα και συνεχείς παρεμβάσεις. Επίσης δεσμεύομαι ιδιαίτερα απέναντί τους ότι θα ασκήσω και στο επόμενο διάστημα σκληρή κριτική σ’όσους από το ΠΑΣΟΚ συνέβαλαν στην ουσιαστική  διάλυσή του χώρου, σε όσους πρωταγωνίστησαν σε πράξεις πολιτικής συναλλαγής, όπως και σε τυχόν φαινόμενα αλαζονείας, ρεβανσισμού, ευτελισμού της πολιτικής και αδιαφάνειας.
ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΖΟΥΠΗΣ
Δημοτικός Σύμβουλος Κερατσινίου
Γεν. Γραμματέας Νομαρχίας Δυτ. Αττικής