Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

«Αγανακτισμένο μέλος», ψάχνει…

«Αγανακτισμένο μέλος», ψάχνει…
Το είδαμε και αυτό! "Αγανακτισμένα μέλη" του Πασόκ, αν είναι μέλη, έτσι υπογράφουν, στέλνουν ανώνυμα μηνύματα και επιπλήττουν τα μέλη που στηρίζουν τον Αλ. Χρυσό, γιατί δέχτηκαν τη στήριξη  του Φ. Μελά.
Τελικά οι εκλογές στο Δήμο Κερατσινίου – Δραπετσώνας θα πρέπει να διδαχτούν ως περίπτωση στα  ερευνητικά ιδρύματα για να διερευνηθεί ο τρόπος σκέψης ορισμένων «μελών» του Πασόκ.  Των «μελών» που χρόνια τώρα ασκούν  εξουσία, έχουν πάρει  θέσεις ευθύνης, κάνουν μια συγκυριακή επιλογή αντίθετη με το κόμμα τους, δεν έχουν τη δύναμη να πουν  φεύγουμε, συνεργάζονται με ψηφοδέλτιο στο οποίο πρωταγωνιστούν πρώην βουλευτής του ΛΑΟΣ και στελέχη της παράταξης του κ. Μελά και τώρα βγαίνουν από τα αριστερά και διαμαρτύρονται, «άκουσον – άκουσον», γιατί έκανε το ατόπημα ο Αλ. Χρυσός και δέχτηκε τη στήριξη του Φ. Μελά στο Κερατσίνι.
Το χειρότερο βέβαια είναι ότι προσπαθούν να καλύψουν "την ερμαφρόδιτη θέση τους" με ιδεολογήματα, ώστε να βρουν τα ερείσματα και την επόμενη μέρα να ξεπλύνουν την αντισυντροφική και αντικομματική τους στάση.
Στόχος  τους να  παραμείνουν στο παιχνίδι και να επηρεάζουν καταστάσεις.Γνωρίζουν πολύ καλά, ότι εφόσον εκλεγεί ο Αλ. Χρυσός σβήνονται οριστικά από το πολιτικό τοπίο του Κερατσινίου- Δραπετσώνας και ακυρώνουν πορείες ζωής και δεσμούς ετών.
Όμως και στην αντίθετη περίπτωση, της νίκης του Λ. Τζανή σίγουρα δεν  θα υπάρχει χώρος ούτε ιδεολογική συνοχή με τα μέλη του τοπικού Πασόκ,  γιατί θα στηρίζουν έναν συνδυασμό που θα αντιπολιτεύεται το κόμμα τους και κυρίως γιατί  αποδέχτηκαν με τη σιωπηρή ανοχή τους μια προεκλογική περίοδο, με λεκτικούς τραμπουκισμούς, αφορισμούς και άθλια υπονοούμενα, ταπεινώσεις και εξευτελισμούς συντρόφων τους για ασήμαντη αφορμή.
 Το γεγονός αυτό έχει μεγαλύτερη αξία γιατί ο  κ. Χρυσός σε καμιά περίπτωση δεν υπερέβη τα εσκαμμένα . Δεν υπάρχει πουθενά στα έντυπα της προεκλογικής περιόδου, ούτε ένα μονόστηλο σχόλιο με απαξιωτικά υπονοούμενα για τους αντιπάλους, τους οποίους αντιμετώπισε με σεβασμό και μόνο ως πολιτικούς αντιπάλους.
 Δηλαδή τι θα προτιμούσαν τα αγανακτισμένα μέλη;  "Προφανώς ο Μελάς να στήριζε το Τζανή, ο Χρυσός να μην κερδίσει το Δήμο Κερατσινίου και αυτοί δικαιωμένοι να γυρίσουν την επόμενη μέρα και να κάνουν τη κριτική τους".
Βέβαια μεγάλη ευθύνη για αυτή την εξέλιξη έχει το ίδιο τους το κόμμα που ανέχεται αυτές τις καταστάσεις. Η διακοπή των κομματικών σχέσεων για τέτοιες περιτώσεις είναι «στάση τιμής» γι’ αυτούς που παρέμειναν στις τάξεις του και έδωσαν τη μάχη, σεβάστηκαν τις επιλογές των οργάνων του, στήριξαν με κάθε τρόπο τους υποψηφίους του και εργάστηκαν για την αποδοχή της πολιτικής του.
Η ανοχή αυτής της ερμαφρόδιτης κατάστασης είναι μια από τις αιτίες  απαξίωσης της πολιτικής, ιδιαίτερα της πολιτικής στην τοπική αυτοδιοίκηση. Άνθρωποι που είναι με όλους και με όλα, ανάλογα με τις συγκυρίες,  άνθρωποι που πολύ απλά βαφτίζουν το ψάρι - κρέας επιβιώνουν και δίνουν το δικαίωμα στους πολίτες να κάνουν συμψηφισμούς και να αφορίζουν την πολιτική και την κοινωνική δράση.