Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015

Ημέρα Δράσης! Σάββατο 10 Οκτωβρίου


Ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας και οι φορείς της πόλης καλούν τους κατοίκους σε ΓΕΝΙΚΟ ΞΕΣΗΚΩΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ:

• Την ακύρωση του Διαγωνισμού για την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών του ΟΛΠ και την απομάκρυνση από κάθε πιθανό σχέδιο ιδιωτικοποίησης.

• Την οριστική εξαίρεση από το πακέτο πώλησης των ήδη παραχωρηθέντων από τον ΟΛΠ περιοχών του Δήμου μας: δηλαδή τον αρχαιολογικό χώρο στο Καστράκι, τον πεζόδρομο της οδού Καζαντζάκη, το λιμανάκι του Αγίου Νικολάου στο Κερατσίνι, το οικόπεδο τεσσάρων στρεμμάτων στη Λεωφόρο Δημοκρατίας.

• Την οριστική παραχώρηση στο Δήμο Κερατσινίου – Δραπετσώνας της παραλιακής μετόπης της πρώην βιομηχανικής ζώνης Δραπετσώνας (Λιπάσματα) και την ψήφιση της σχετικής τροπολογίας για την αναθεώρηση του Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας.

• Την οριστική παραχώρηση στο Δήμο Κερατσινίου – Δραπετσώνας των κτισμάτων της ονομαζόμενης πολιτιστικής ακτής που βρίσκονται στα διοικητικά όρια του Δήμου.

Αυτή η μάχη δεν είναι απλώς μια στιγμή στις ιστορικές διεκδικήσεις των κατοίκων της πόλης μας που εκκινούν από την διεκδίκηση ικανοποιητικών συνθηκών διαβίωσης στα χρόνια της προσφυγικής εγκατάστασης και φτάνουν στη μάχη της παράγκας, στον αγώνα για την απομάκρυνση της χαβούζας έως και τη σύγχρονη αντιπαράθεση με τις πολιτικές των μνημονίων. Αυτή η μάχη είναι μια ιστορική αναμέτρηση που θα καθορίσει τη φυσιογνωμία της πόλης μας για τις δεκαετίες που έρχονται, γι’ αυτό και πρέπει να τη κερδίσουμε.

Όλοι μαζί λέμε δυναμικό όχι στην ιδιωτικοποίηση του λιμανιού και στην εκχώρηση τμημάτων της πόλης μας σε ιδιώτες.

Ημέρα Δράσης Σάββατο 10 Οκτωβρίου

11 πμ συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας (πρώην Δημαρχείο Δραπετσώνας, Αγ. Πολυτεχνείου &Καραϊσκάκη)

5 μμ γιορτή τσικουδιάς, Δραπετσώνα Πλ. Βάρναλη (έναντι πρώην Δημαρχείου)