Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

Απάντηση στις καταγγελίες του συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής

Απάντηση στις καταγγελίες του συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής, παράρτημα Πειραιά, από το Δήμο Κερατσινίου για την έγκυο εργαζόμενη γενικών καθηκόντων την οποία ο δήμος απασχολούσε ως οδοκαθαρίστρια! 
Η Διοίκηση του Δήμου δηλώνει ότι δεν γνώριζε(!) την εγκυμοσύνη της εργαζομένης και κατηγορεί τους εκπροσώπους των εργαζομένων ότι αντί να γνωστοποιήσουν την κατάσταση της εργαζόμενης στη διοίκηση, άφησαν τα γεγονότα να εξελιχθούν, ώστε να εκμεταλλευτούν μικρο-πολιτικά το περιστατικό! 

Η απάντηση του Δήμου:
"ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΙΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ: Λυπούμαστε βαθύτατα για το γεγονός ότι υπήρχε έγκυος εργαζόμενη στο Δήμο μας, η οποία δεν έκανε χρήση των δικαιωμάτων της με δυσάρεστες συνέπειες. 
Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι δεν γνωστοποιήθηκε στη διοίκηση του Δήμου η εγκυμοσύνη της εργαζόμενης. Θεωρούμε εξοργιστικό το γεγονός ότι κάποιοι, οι οποίοι μάλιστα είναι εκπρόσωποι των εργαζομένων, αντί να γνωστοποιήσουν την κατάσταση της εργαζόμενης στη διοίκηση ως όφειλαν, ώστε να τύχει άμεσα της προστασίας που δικαιούται, άφησαν τα γεγονότα να εξελιχθούν, ώστε να εκμεταλλευτούν μικρο-πολιτικά το περιστατικό
Επιπλέον, θα ήταν χρήσιμο οι εκπρόσωποι των εργαζομένων πριν προβούν στις όποιες καταγγελίες να έχουν λάβει γνώση από τους ίδιους τους εργαζόμενους που απασχολούνται στο Δήμο μας με πεντάμηνες συμβάσεις ΟΑΕΔ, για τον τρόπο που τους αντιμετωπίζουμε. 
Είμαστε πεπεισμένοι ότι τέτοιου είδους αθέμιτες συμπεριφορές δεν αντιπροσωπεύουν ούτε το σύνολο των συνδικαλιστικών οργάνων των ΟΤΑ ούτε την εργαζόμενη του Δήμου μας.
Επισημαίνουμε, τέλος, ότι η δημοτική αρχή Κερατσινίου – Δραπετσώνας έχει τοποθετηθεί επανειλημμένος, με σαφήνεια και σε κάθε ευκαιρία ότι το προσωπικό που εργάζεται στην Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να είναι μόνιμο και με πλήρη δικαιώματα. Έχουμε υποστηρίξει τις θέσεις μας και θα τις υποστηρίζουμε και στο μέλλον εμπράκτως, υπερασπιζόμενοι το δικαίωμα των ανθρώπων στη δουλειά και τασσόμενοι στο πλευρό των εργαζομένων που αγωνίζονται. "

Η είδηση που δημοσιεύτηκε στο 902.gr:
 
Δήμος Κερατσινίου - Δραπετσώνας: Απασχολούν ως οδοκαθαρίστρια έγκυο εργαζόμενη «με πεντάμηνη»
 Τη διοίκηση του Δήμου Κερατσινίου - Δραπετσώνας για την απαράδεκτη στάση της να απασχολεί εργαζόμενη (ΥΕ Γενικών Καθηκόντων) στην κοινωφελή εργασία, σαν εργάτρια καθαριότητας (οδοκαθαρίστρια), ενώ γνώριζε ότι η συγκεκριμένη ήταν έγκυος, καταγγέλλει το Παράρτημα Πειραιά του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής. Συνέπεια αυτής της αντιμετώπισης, ήταν η γυναίκα να έχει προβλήματα με την εγκυμοσύνη της.
«Αρκετά με την κοροϊδία» επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το Παράρτημα Πειραιά του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής. «Συνάδερφος 5μηνίτης στα Μέγαρα βρίσκεται στην εντατική, άλλος έπεσε από απορριμματοφόρο και έσπασε τον ώμο του στην Λάρισα, άλλος κινδύνεψε να χάσει το χέρι του στου Ζωγράφου και αυτά είναι μερικά από τα δεκάδες ατυχήματα γίνονται καθημερινά στους χώρους εργασίας, είτε σε μόνιμο προσωπικό είτε σε έκτακτο.
Αυτή είναι η συνεισφορά των δημάρχων που λειτουργούν σαν το μακρύ χέρι των κεντρικών αντιλαϊκών πολιτικών (συγκυβέρνησης - Ευρωπαϊκής Ένωσης) αντιμετωπίζοντας τους εργαζόμενους ως εργαλεία και την ασφάλεια τους σαν κόστος.
Εδώ και τώρα πρέπει όλοι οι εργαζόμενοι ανεξάρτητα από σχέση εργασίας να υψώσουμε φωνή, να δείξουμε το ανάστημά μας».
http://www.902.gr