Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015

Τέλος Οκτώβρη ...κενά εκπαιδευτικών στα σχολεία !



Σε λίγες μέρες τελειώνει και ο Οκτώβρης! 
Δυστυχώς το πρόγραμμα μαθημάτων σε πολλά σχολεία δεν έχει ομαλοποιηθεί.  Υπάρχουν σχολεία τα οποία δεν έχουν στελεχωθεί και καθημερινά χάνονται διδακτικές ώρες!  Παρά τις διαβεβαιώσεις μέχρι στιγμής η χρονιά εξελίσσεται ως η χειρότερη σχολική έναρξη των τελευταίων χρόνων και αυτό πρέπει να το αντιμετωπίσει η πολιτεία παίρνοντας αποφάσεις. 

Στην κυριολεξία μαγική εικόνα είναι η συζήτηση που γίνεται στα μέσα ενημέρωσης. Αντί να συζητούν για το τεράστιο θέμα με τα προβλήματα λόγω έλλειψης εκπαιδευτικών στα δημόσια σχολεία, με μανία χτυπιούνται πολιτικοί και δημοσιογράφοι για τον ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση! Καλούν τον υπουργό παιδείας και αντί να ρωτήσουν για τα σχολεία χωρίς εκπαιδευτικούς επιμένουν ξανά και ξανά για το ΦΠΑ.   Φαίνεται, ότι για πολλούς είναι πιο σημαντικό θέμα ο φόρος στα δίδακτρα των ιδιωτικών σχολείων και όχι τα προβλήματα στα δημόσια σχολεία. Αυτό είναι το πρόβλημα της σχολικής χρονιάς;
Δυστυχώς ξεχνούν, δημοσιογράφοι,  κόμματα και πολιτικοί ότι η πλειοψηφία των μαθητών φοιτούν στη δημόσια εκπαίδευση.  Στην ιδιωτική κατά κύριο λόγο φοιτούν αυτοί που έχουν την οικονομική δυνατότητα. Τα παιδιά των ανέργων, της πλειοψηφίας των εργαζομένων φοιτούν στο δημόσιο σχολείο!
Ουσιαστικά την περίοδο αυτή αποδείχτηκε ότι δεν ενδιαφέρει το δημόσιο σχολείο αυτούς που έχουν τη δυνατότητα να πιέζουν, να σχολιάζουν, να διαμορφώνουν την κοινή γνώμη. Τα κροκοδείλια δάκρυα είναι για την εικόνα τους. 
Το λυπηρό είναι ότι λίγους ενδιαφέρει και από τους υπόλοιπους, εάν τα σχολεία του Κερατσινίου και του Περάματος και άλλων περιοχών έχουν εκπαιδευτικούς!  
...και βεβαίως, το χρέος, οποιοδήποτε νοιάζεται, δεν εξαντλείται στο να εκδώσει μια "συμβολική" ετήσια ανακοίνωση.  
Τα κενά 20/10 στον Πειραιά εδώ

Υ.Γ. Για να μην γράφουμε πάλι ξημερώματα : η τελευταία πρόταση ας διαβαστεί ως παράπονο, δεν αποτελεί κριτική,  μομφή ή ό,τι άλλο προς κάθε τοπική αρχή!