Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου 2013

Διάλογος για την πρόταση, σχέδιο-συμφωνίας για λειτουργία νέου εργοστασίου της ΔΕΗ

 Διάλογος: Μετά την πρόταση - σχέδιο συμφωνίας της ΔΕΗ προς το Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας, που έρχεται και ξαναέρχεται για ψήφιση στο Δημ. Συμβούλιο,  ξεκίνησε  συζήτηση  με τη μορφή δημοσιεύσεων για το κορυφαίο θέμα, το οποίο τόσα χρόνια απασχολεί τους κατοίκους της περιοχή μας! 
Διαβάσαμε πολλές απόψεις, ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες. Σε όλα τα κείμενα κυριαρχεί η αγωνία για τη σωστή απόφαση σε σχέση με το μέλλον της ΔΕΗ στην περιοχή μας και την ποιότητα ζωής των κατοίκων. 
 (Αναδημοσίευση από Δραπετσίνι (1/02/2012) με τις ανακοινώσεις δημοτικών κινήσεων και νέα κείμενα  που έπεσαν στην αντίληψη μας)

28-12-11. Oι περισσότερες απόψεις που εντοπίσαμε μέχρι στιγμής, προέρχονται από το χώρο της αντιπολίτευσης, οι οποίες εκτός από επί μέρους διαφορές, συμφωνούν λίγο πολύ, ότι η ΔΕΗ δεν είναι ο πιο αξιόπιστος συνομιλητής, δεν χρειαζόμαστε άλλο ένα ρυπογόνο εργοστάσιο, δεν διαπραγματευόμαστε την υγεία μας και  η ΔΕΗ
πρέπει άμεσα να υλοποιήσει αυτά για τα οποία είχε δεσμευτεί με το πρωτόκολλο του 96. Επιπλέον δεν τίθεται θέμα διαπραγμάτευσης γι' αυτά και ότι εάν υπάρξει συζήτηση, μπορεί να γίνει με ένα και μόνο χαρτί στο τραπέζι "τηλεθέρμανση για όλους, άμεσο οικονομικό και περιβαλλοντικό όφελος για τους κατοίκους και ημερομηνία λήξης λειτουργίας!", όλα αυτά με όρους και προϋποθέσεις και επιπλέον να δεθούν με ισχυρό συμβόλαιο!

Μέχρι στιγμής δε διαβάσαμε θέσεις μελών της άλλης πλευράς που βρίσκονται στη Διοίκηση του Δήμου! Ούτε της σιωπηλής πλειοψηφίας, ούτε καν των νεώτερων δημοτικών συμβούλων με την ακτιβιστική διάθεση ...τους περιμένουμε! 
Η ΔΕΗ δεν είναι ένα θέμα που ήρθε και πάει, είναι θέμα το οποίο ακολουθήσει τις επόμενες γενιές κατοίκων της περιοχής και κάποιοι θα πάρουν την ευθύνη των αποφάσεων! Πρέπει να γνωρίζουμε τις θέσεις τους και τα επιχειρήματα! Υπάρχει κάποια άλλη άποψη ή όλοι συμφωνούν με τη μία και μοναδική θέση της "ανοικτής διαπραγμάτευσης"; 
Ακούσαμε  στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ότι γενικώς οι άνθρωποι της  διοίκησης  επιθυμούν εξουσιοδότηση για να διαπραγματευτούν, γενικώς και αορίστως! 
Ποιο είναι όμως το πλαίσιο, ποιες είναι οι κόκκινες γραμμές, ισχύουν αυτά που έλεγαν προεκλογικά