Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Η Νάφθα ρημάζει και μαραζώνει...

  Η Νάφθα ρημάζει και μαραζώνει... ακούει κανείς;
Το κείμενο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στις 15-01-2011. Σήμερα, 2 χρόνια μετά, με την ευκαιρία της συζήτησης για τη ΔΕΗ το αναδημοσιεύουμε μιας και η κατάσταση δεν έχει αλλάξει! 
Σημείωση: κάποια χρήματα από το λεγόμενο "πρωτόκολλο απομάκρυνσης της ΔΕΗ", ίσως τα μοναδικά που δόθηκαν για τη Χαραυγή,  όπως ειπώθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο, δόθηκαν για αγορά του χώρου. Η αναπαλαίωση είχε γίνει με το κοινοτικό πρόγραμμα "Κοινοτική πρωτοβουλία" URBAN1 . Απογοήτευση...
 

 <Αναπαλαιωμένο εργοστάσιο (εργοστάσιο ναφθαλίνης), το οποίο βρίσκεται στη Χαραυγή και γειτνιάζει με τη ΔΕΗ, παραδόθηκε καινούργιο, με πολλούς χώρους, ρημάζει και μαραζώνει.
Οι φωτογραφίες δείχνουν την εγκατάλειψη και τις ευθύνες. 
Έχουν σπάσει όλα τα τζάμια, έχουν κλαπεί οι κάσες των κουφωμάτων, έχουν κλαπεί τα καλώδια από τις εγκαταστάσεις ηλεκτρικού ρεύματος και τελευταία χρησιμοποιείται για χώρος απόθεσης σκουπιδιών και μπαζών.

Το κτίριο αυτό έχει αίθουσες για να στεγάσει υπηρεσίες και φορείς που σήμερα πληρώνουν ενοίκιο, έχει χώρους για εκδηλώσεις, έχει χώρους για εστίαση.

 Η αποκατάσταση της λειτουργικότητας του χώρου και η απόδοσή του στους κατοίκους προκειμένου να λειτουργήσει ως χώρος πολιτισμού και αναψυχής πρέπει να είναι πρώτη προτεραιότητα για τη νέα Δημοτική αρχή!

Σκουπίδια και μπάζα
Άραγε πολλοί δήμοι έχουν τέτοια κτίρια που τα αφήνουν να ρημάζουν; Είναι άξιο απορίας γιατί οι δημοτικές αρχές "οι πρώην  και οι επόμενες" δεν αξιοποιούν τον χώρο; >