Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ "ΚΕΛ ΨΥΤΤΑΛΕΙΑΣ"




Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Δραπετσώνα με θέμα «Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΛΥΜΑΤΩΝ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ-ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ ΨΥΤΤΑΛΕΙΑΣ» παρουσιάστηκε με έναν πολύ ολοκληρωμένο τρόπο η ιστορικότητα του θέματος και η λειτουργία του συγκεκριμένου κέντρου στην Ψυττάλεια απ το 1994 μέχρι και σήμερα απ' τον Δρ. κ. Πέτρο Τζιά, παλιότερο υπεύθυνο του κέντρου.
Στην τοποθέτηση του ο κ. Χρήστος Στάικος, μέλος της Γραμματείας του Τμήματος Περιβάλλοντος-Οικολογίας του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε μεταξύ άλλων το παναττικό ενδιαφέρον του θέματος και την αναγκαιότητα ύπαρξης μικρών και αποκεντρωμένων τέτοιων κέντρων επεξεργασίας λυμάτων.
Ακολούθησαν ερωτήσεις, τοποθετήσεις και μια γενικά πολύ εποικοδομητική κουβέντα σχετικά με το θέμα με τη συμμετοχή του κόσμου, βουλευτών (Θ. Δρίτσας, Τζ. Βαμβακά) άλλων επιστημόνων κι εργαζόμενων στο ΚΕΛ Ψυττάλειας.

Στην παρέμβαση του ο βουλευτής Α Πειραιά ΣΥΡΙΖΑ κ. Θοδωρής Δρίτσας τόνισε ότι θεωρεί το ΚΕΛ Ψυττάλειας ένα απ' τα λίγα έργα με ψιλό δείκτη κοινωνικής ωφελιμότητας στη χώρα μας και επανέλαβε την διαφωνία του για τη μεταφορά λυμάτων απ την Ανατολική Αττική στην Ψυττάλεια.

Επισημάνθηκε επίσης ότι κι εδώ μηδενικός κίνδυνος απ τη λειτουργία του συγκεκριμένου ΚΕΛ δεν υπάρχει κι ότι ο κίνδυνος του ατυχήματος είναι υπαρκτός.
Προτάθηκε ακόμη να προχωρήσει η αξιοποίηση του νερού που προκύπτει απ την επεξεργασία των λυμάτων το ποίο ουσιαστικά παραμένει ανεκμετάλευτο και η υλοποίηση της δυνατότητας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας απ το προιόν της επεξεργασίας του ΚΕΛΨ.
Τέλος συγκροτήθηκε Επιτροπή Κοινωνικού Ελέγχου στη λειτουργία του ΚΕΛ Ψυττάλειας.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ 12/02/2013
Θανάσης Καλογιαντσίδης Υπεύθυνος Θεματικής Περιβάλλοντος ΣΥΡΙΖΑ Εκμ Κερατσινίου Δραπετσώνας