Τελικά όλοι κάτι θέλουν από την περιοχή μας και δυστυχώς τις περισσότερες φορές είναι προς την κατεύθυνση της υποβάθμισης και του "σκουπιδοτενεκέ" του λεκανοπεδίου!
Τελευταία μάθαμε για τις νέες εγκαταστάσεις μονάδας παραγωγής ορυκτελαίων και αποθήκευσης – διακίνησης υγρών καυσίμων στο χώρο της ανάπλασης στη Δραπετσώνα, για τη δημιουργία σταθερής πλωτής εγκατάστασης αποθήκευσης επικίνδυνων αποβλήτων που παράγονται από πλοία και στο ρεπορτάζ που ακολουθεί κάτι λέει για "σκουπιδοεργοστάσιο"... Τίποτα άλλο;
<Η Εκκλησία διεκδικεί 2.500 στρέμματα από το δημόσιο Της Μαριάννας Τζάννε
Κατά του ελληνικού δημοσίου ετοιμάζεται να στραφεί για πρώτη φορά, η Εκκλησία της Ελλάδος διεκδικώντας αποζημίωση για τη δέσμευση 2.500 στρεμμάτων στην περιοχή του Όρος Αιγάλεω.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του «newmoney.gr» η Εκκλησία έχει αναθέσει την υπόθεση σε μεγάλο νομικό γραφείο των Αθηνών, με σκοπό να διεκδικήσει την ακίνητη περιουσία της στην περιοχή του Σχιστού, η οποία έχει αδρανοποιηθεί με το νόμο του 1999, περί προστασίας και καθορισμού των χρήσεων γης του Όρους Αιγάλεω.
Ο ορεινός όγκος Αιγάλεω βρίσκεται στο δυτικό τμήμα του Λεκανοπεδίου και αποτελεί τη φυσική κατάληξη της Πάρνηθας στο Σαρωνικό. Η ζώνη προστασίας εκτείνεται σε 54.000 στρέμματα και βρίσκεται στα διοικητικά όρια 12 δήμων.
Όπως εξηγούν νομικοί κύκλοι, η εκκλησία θα κάνει χρήση του νόμου 1650 του 1986, ο οποίος προβλέπει την αποζημίωση ιδιοκτητών σε περίπτωση σοβαρής δέσμευσης από το κράτος ακίνητης περιουσίας για περιβαλλοντικούς λόγους.
Ο νόμος του 1999 βάζει ένα δίχτυ προστασίας και χωρίζει την περιοχή σε ζώνες, στις οποίες καθορίζεται ο χαρακτήρας των δραστηριοτήτων και οι επιτρεπόμενες χρήσεις. Η έκταση της Εκκλησίας έχει ενταχθεί στη Ζώνη Α’ που καταλαμβάνει το 70% του όρος Αιγάλεω, η οποία χαρακτηρίζεται απόλυτης προστασίας, επιτρέποντας μόνο την αναψυχή και ήπιες δραστηριότητες.
Όπως σημειώνουν καλά ενημερωμένες πηγές ο λόγος που η Εκκλησία ετοιμάζεται να περάσει στην αντεπίθεση είναι διπλός. Το τελευταίο διάστημα στους κόλπους της υπάρχει ο φόβος ότι η εκκλησιαστική περιουσία θα αξιοποιηθεί προς δημόσιο όφελος στο πλαίσιο της ευρύτερης προσπάθειας που καταβάλλεται υπέρ του μνημονίου για την αξιοποίηση της δημόσιας ακίνητης περιουσίας.
Ο δεύτερος λόγος είναι ότι η Εκκλησία θέλει να «καθαρίσει» το ακίνητο, προκειμένου να μισθώσει περί τα 800 στρέμματα στους δήμους Κερατσινίου-Δραπετσώνας και Περάματος με σκοπό να κατασκευαστεί μια πρότυπη μονάδα διαχείρισης απορριμμάτων.> Πηγή:newmoney