Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Ζητούν "γη και ύδωρ" από τον Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας

 Τα μέλη της διοίκησης της ΕΥΔΑΠ δεν δέχτηκαν την "αλλαγή στάσης" του Δήμου και τη δήλωση να πάει σε συμβιβασμό και με ακόμη σκληρότερη στάση, ζητούν "γη και ύδωρ",  δηλαδή την ανάκληση της απόφασης για επιβολή τελών και επιστροφή της εγγυητικής επιστολής! 
Μετά τους, αρχικά, λάθους χειρισμούς στην υπόθεση ήταν επόμενο να φερθεί η ΕΥΔΑΠ με αυτό τον τρόπο! Είναι εταιρεία, την ενδιαφέρει η κερδοφορία, θέλει να στείλει μήνυμα και στους άλλους δήμους που δεν θα πληρώσουν! Δεν δέχτηκε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αφού εκτίμησε ότι μπορεί να μην μπει στην περιπέτεια της πληρωμής βλέποντας ότι υπάρχει ανάγκη, με τελικό στόχο να μην πληρώσει τέλη διέλευσης αγωγών! 

Η Διοίκηση του Δήμου στο σημείο που έχουν φτάσει τα πράγματα πρέπει να αντισταθεί και να πάει μέχρι τέλους! 
Είναι δύσκολο, καταλαβαίνουμε την ανάγκη για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι, έπρεπε να έχουν προνοήσει οι διοικούντες, αλλά η ΕΥΔΑΠ ρυπαίνει και κερδίζει και πρέπει να πληρώσει. Δεν πρέπει να περάσει η λογική του συμψηφισμού. 
Δηλαδή, επειδή χρωστάει ο Δήμος, από κακή διαχείριση των διοικούντων από το  1998 που δεν πλήρωναν, η εταιρεία ύδρευσης πρέπει να έχει "ασυλία", να μην πληρώνει την επιβάρυνση στις ζωές των κατοίκων της περιοχής;
Το ακόμη χειρότερο είναι ότι ζητάνε από το Δήμο να διαγράψει βεβαιωθέντα τέλη, σαν και ο Δήμος να ήταν ιδιοκτησία των δημοτικών συμβούλων που μπορούν να διαγράφουν φόρους για να αυξήσει την κερδοφορία της η όποια εταιρεία, με προφανή στόχο να υλοποιήσει το "business plan" και να πουληθεί με "προίκα" στους ξένους "επενδυτές"! Απ΄εδώ και πέρα ο δρόμος είναι δύσκολος, όμως είναι μονόδρομος... για όλους!
 
Παρακάτω η ανακοίνωση του Δήμου Κερατσινίου -Δραπετσώνας: 
"Ζήτησε από το Δήμο να πάρει πίσω την απόφαση του για την επιβολή τελών διέλευσης και να επιστρέψει την εγγυητική!!! 
Η διοίκηση της ΕΥΔΑΠ θορυβημένη από τη σύσσωμη αντίδραση του λαού, των φορέων των δημοτικών παρατάξεων και των εργαζομένων στο Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας, επέδειξε για ακόμα μια φορά το χειρότερο της πρόσωπο!!! 
Το Δ.Σ. της υποτίθεται Κοινωφελούς Κρατικής Επιχείρησης πήρε μια απαράδεκτη, κυνική, κοινωνικά ανάλγητη και θεσμικά απρεπή απόφαση, με την οποία ζητά από το Δημοτικό Συμβούλιο να παραιτηθεί από την συνολική διεκδίκηση του τέλους διέλευσης για να ξεμπλοκάρει τους λογαριασμούς μισθοδοσίας των υπαλλήλων.

 Η διορισμένη διοίκηση της κρατικής ΕΥΔΑΠ εξακολουθεί να λειτουργεί σαν κοινός εκβιαστής ζητώντας από το Δήμο πάρει πίσω τις δίκαιες διεκδικήσεις του για να επανασυνδέσει την παροχή ύδατος στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, στα ΚΑΠΗ, τα σχολεία και το Δημαρχιακό μέγαρο της πόλης!!! Μάλιστα ζητά και την επιστροφή της εγγυητικής επιστολής ποσού 5,6 εκατ. Ευρώ!!!
Υπενθυμίζουμε ότι την Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο κατέληξε ομόφωνα σε καταδίκη των μεθοδεύσεων της ΕΥΔΑΠ Α.Ε. και συμφώνησε ότι θα τραβήξει μέχρι τέλους την διεκδίκηση τελών για τη διέλευση του κεντρικού αγωγού από την πόλη.
Το Συμβούλιο συγκρότησε και διαπαραταξιακή επιτροπή με την συμμετοχή των πρώην Δημάρχων που είναι σήμερα δημοτικοί σύμβουλοι, αποδεικνύοντας ότι το Κερατσίνι και η Δραπετσώνα είναι ΕΝΩΜΕΝΟΙ, ενάντια στην κοινωνική αναλγησία της ΕΥΔΑΠ Α.Ε.
 

Την Τρίτη η διαπαραταξιακή επιτροπή βρέθηκε στην ΕΥΔΑΠ, όπου συναντήθηκε με εκπρόσωπό της. Υπήρξε μάλιστα και τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρό και Διευθύνοντα σύμβουλο κ. Στέλιο Σταυρίδη.
Υπήρξε προσπάθεια να γεφυρωθεί το χάσμα ανάμεσα στις δύο πλευρές και να επιτευχθεί κάποια πρώτη συμφωνία. Βρέθηκε σημείο επαφής σε δύο σημεία. Καταρχήν να ξεμπλοκαριστούν οι λογαριασμοί του Δήμου, με την ΑΜΕΣΗ πληρωμή τρεχόντων λογαριασμών του Δήμου στην ΕΥΔΑΠ και ο Δήμος να αποδεχτεί, αναστολή της είσπραξης του 40% που έχει επιδικαστεί από το Διοικητικό Πρωτοδικείο μέχρι να ολοκληρωθεί η τελική διαδικασία (δηλαδή σε δύο περίπου μήνες).
Επιστρέφοντας η διαπαραταξιακή από την ΕΥΔΑΠ, ξαναορίστηκε νέο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο.
Πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις, η ΕΥΔΑΠ απέδειξε για πολλοστή φορά την ασυνέπεια της, αφού πήρε πίσω την συμφωνία που είχε κάνει με την διαπαραταξιακή!!!
 

Στο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο πάρθηκε απόφαση κατά πλειοψηφία, να επιβεβαιωθεί το ψήφισμα της προηγούμενης μέρας, να επικυρωθούν με την ψήφο του Δ.Σ. τα δύο σημεία της συμφωνίας με την ΕΥΔΑΠ και βέβαια η πόλη να βρίσκεται σε ετοιμότητα για κινητοποιήσεις αν η ΕΥΔΑΠ επιμένει στην σκληρή και αδιέξοδη για την ίδια στάση της...
 

Η ΕΥΔΑΠ δυστυχώς επέλεξε την συνέχιση της κόντρας!!! Το Δ.Σ. της υποτίθεται Κοινωφελούς Κρατικής Επιχείρησης πήρε μια απαράδεκτη, κυνική, κοινωνικά ανάλγητη και θεσμικά απρεπή απόφαση, με την οποία ζητά από το Δημοτικό Συμβούλιο να παραιτηθεί από την συνολική διεκδίκηση του τέλους διέλευσης για να ξεμπλοκάρει τους λογαριασμούς!!! Μάλιστα ζητά και την επιστροφή της εγγυητικής επιστολής ποσού 5,6 εκατ. Ευρώ!!!
Μετά από νέα συνεδρίαση της Διαπαραταξιακής αποφασίστηκε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, ΑΜΕΣΗ ενημέρωση όλων των πολιτικών αρχηγών και μια σειρά από άλλες ενέργειες οι οποίες έχουν σαν στόχο να ενημερώσουν πολιτική και πολιτειακή ηγεσία, καθώς και τον ελληνικό λαό για τις απαράδεκτες ενέργειες της διορισμένης διοίκησης της ΕΥΔΑΠ...
Η δημοτική αρχή, οι δημοτικές παρατάξεις, οι φορείς, οι εργαζόμενοι στο δήμο και οι δημότες κλιμακώνουν τον ΑΓΩΝΑ τους με συνεχείς ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ και ζητούν την ενεργή συμμετοχή της κοινωνίας της πόλης, ενάντια στην κοινωνική αναλγησία της διορισμένης και πλούσια αμειβόμενης διοίκησης της ΕΥΔΑΠ Α.Ε...
Οι ΑΓΩΝΕΣ κερδίζονται με μάχες και οι κοινωνικές μάχες έχουν θετική έκβαση με ΕΝΟΤΗΤΑ και ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ.
Το Κερατσίνι και η Δραπετσώνα είναι ΕΝΩΜΕΝΟΙ και ΔΥΝΑΤΟΙ και σ' αυτόν τον ΑΓΩΝΑ ενάντια στην υποβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών.πηγή