Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2022

Ανακοινώσεις για το ξεκίνημα των μαθημάτων ...με "αιχμές"!


Ο δήμαρχος κ. Χ.Βρεττάκος και ο επικεφαλής της Δημοτικής κίνησης "αλλάζουμε" κ. Παντ. Καμάς δημοσίευσαν μηνύματα προς την εκπαιδευτική κοινότητα για το ξεκίνημα των μαθημάτων. 
Οι ανακοινώσεις, πέρα από τις ευχές, κινούνται σε αντίθετες κατευθύνσεις σχετικά με τις ευθύνες και τις αναγκαίες εργασίες που θα πρέπει να γίνονται κάθε χρόνο στα σχολεία για το ξεκίνημα των μαθημάτων!



Χαρακτηριστικά ο δήμαρχος αναφέρει
<...Για το λόγο αυτό, η πολιτεία και το αρμόδιο Υπουργείο οφείλουν να εγγυηθούν με όλα τα μέσα που χρειάζονται την ομαλή λειτουργία της σχολικής χρονιάς.>

"... η προστασία και η δημιουργία ευνοϊκών συνθηκών για την εκπαιδευτική κοινότητα αποτελεί κύριο μέλημα και για τη Δημοτική μας Αρχή. Γι ακόμη μία χρονιά προχωρήσαμε σε εργασίες επισκευής και συντήρησης δεκάδων σχολικών μονάδων με σκοπό οι μαθητές και οι μαθήτριες να επιστρέψουν σε ένα φιλικό και φιλόξενο σχολικό περιβάλλον. Σχολικά κτήρια με προβλήματα χρόνων ανακαινίστηκαν αλλά και εξοπλίστηκαν με τα απαιτούμενα μέσα, βελτιώνοντας στο μέτρο των δυνατοτήτων μας την εκπαιδευτική καθημερινότητα των παιδιών μας."
Ολόκληρη η ανακοίνωση εδώ>

Ο επικεφαλής της δημοτικής Κίνησης Αλλάζουμε αναφέρει: <"...Δυστυχώς ο κ. Βρεττάκος, μετά από 8 χρόνια στην καρέκλα του δημάρχου, δεν έχει καταλάβει ότι με ανακοινώσεις δεν λύνονται τα προβλήματα των σχολείων!"

"...Στην πόλη μας έχουμε κτίρια διαφόρων ηλικιών, που ασφαλώς χρειάζονται συντήρηση. Ο δήμος Κερατσινίου Δραπετσώνας κάθε χρόνο παίρνει χρήματα από τον κρατικό προυπολογισμό, από προγράμματα και τελευταία ένα μεγάλο ποσό από τον ΟΛΠ. Δυστυχώς όμως, ενώ τα προβλήματα μεγαλώνουν, συντήρηση ολοκληρωμένη έχουμε να δούμε πέντε χρόνια σε σχολεία (εργολαβία). Ταυτόχρονα, βλέπουμε "μπαλώματα", πολλές φορές με αγορά υλικών από το ταμείο των σχολικών συμβουλίων και αποσπασματικές παρεμβάσεις, οι οποίες μεγεθύνονται με πολύχρωμες φωτογραφίες στο διαδίκτυο από τη Δημοτική Αρχή για αποδειχθεί ότι περίπου κάτι κάνει."
ολόκληρη η ανακοίνωση εδώ>


...
 Η "αλήθεια" βρίσκεται κάπου στη μέση! Και γίνονται πράγματα και υπάρχουν σοβαρές καθυστερήσεις! 
Η διαχρονική μας θέση για τα θέματα παιδείας είναι ότι ο μακροχρόνιος σχεδιασμός με την εμπλοκή της εκπαιδευτικής κοινότητας και η ειλικρινής συνεργασία όλων των δυνάμεων που επιθυμούν να προσφέρουν μπορεί να φέρει μόνο καλά αποτελέσματα! Και σε αυτή την περίπτωση κάποιος έχει το καρπούζι και το μαχαίρι!