Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2022

Παράσταση διαμαρτυρίας, τη Δευτέρα 12/9 στις 11.30 στο Δημαρχείο


Ανακοίνωση από επιτροπή γονεών για προβλήματα που έχουν σχέση με  τους παιδικούς και βρεφικούς σταθμούς του δήμου Κερατσινίου -Δραπετσώνας! Η Δημοτική αρχή οφείλει να πάρει θέση και να απαντήσει στις διαμαρτυρίες των γονέων!


 <ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΓΟΝΕΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΕ ΒΡΕΦΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ – ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ

ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΕΚΤΟΣ ΒΡΕΦΙΚΩΝ-ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ

Παράσταση διαμαρτυρίας, τη Δευτέρα 12/9 στις 11.30 στο Δημαρχείο (Ταμπούρια) για να καταθέσουμε τα αιτήματά μας και να πάρουμε απαντήσεις από το Δήμαρχο και την αρμόδια αντιδήμαρχο!

Μόνο αγανάκτηση προκαλεί η κατάσταση που βιώνουμε όλοι εμείς, οι γονείς που προσπαθούμε να γράψουμε τα παιδιά μας σε κάποιον βρεφικό ή παιδικό σταθμό.
Γιατί την ώρα που εργαζόμαστε ή ψάχνουμε για δουλειά, ώστε να μπορέσουμε να επιβιώσουμε σε αυτές τις ασφυκτικές οικονομικές συνθήκες, να πληρώσουμε το νοίκι, τα υπέρογκα ποσά για ηλεκτρικό ρεύμα, να πληρώνουμε πολλαπλάσια για τρόφιμα και βασικά είδη ανάγκης…
Την ίδια ώρα η κυβέρνηση της ΝΔ και η δημοτική αρχή του ΣΥΡΙΖΑ πετάνε τα παιδιά μας εκτός σταθμών, με αποτέλεσμα να έχουμε φτάσει σε ΑΔΙΕΞΟΔΟ!
Και η κυβέρνηση και η δημοτική αρχή έχουν τεράστιες ευθύνες για την ασφυκτική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί:
Από τη μία η κυβέρνηση που δεν διασφάλισε να υπάρξει η απαραίτητη χρηματοδότηση και ο σχεδιασμός ώστε να διαμορφωθούν όλες οι επαρκής θέσεις για να ενταχθούν όλα τα παιδιά, βρέφη και νήπια, στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, δημιουργώντας και άλλους όπου απαιτείται.
Ενώ μας κοροϊδεύει μέσα στη μούρη μας όταν λέει «ότι κανένα παιδί δεν έμεινε εκτός παιδικού σταθμού».
Γιατί στην πραγματικότητα είναι δεκάδες οι δικαιούχοι στο δήμο μας που μείνανε με το voucher αναξιοποίητο, αφού ούτε στους δημοτικούς σταθμούς προλάβαν θέση, ούτε βρίσκουν σε κάποιον ιδιωτικό σταθμό, όπου έχουν κλείσει οι αντίστοιχες θέσεις...

Από την άλλη η δημοτική αρχή, που στην πράξη δεν έχει πάρει κανένα απολύτως μέτρο για την αντιμετώπιση της φετινής εκρηκτικής κατάστασης με τη δημιουργία νέων τμημάτων, νέων βρεφικών και παιδικών σταθμών, και ενώ γνωρίζει πως κάθε χρόνο η κατάσταση ήταν οριακή!
Η δημοτική αρχή, εφαρμόζοντας τη λογική «κόστος - όφελος», συνειδητά πετάει εκτός δεκάδες παιδιά με διάφορα προσχήματα.
Εμείς, οι γονείς βρεφών και νηπίων που μας «πέταξε» εκτός η κυβέρνηση και η δημοτική αρχή και μας έχει φέρει σε αδιέξοδο λέμε δεν πάει άλλο!
Δεν θα πεινάσουν, ούτε θα κρυώσουν οι οικογένειές μας, δεν θα ματώσουμε οικονομικά.

Όμως τα προβλήματα δεν σταματάνε εδώ! Ακόμα και όσοι κατάφεραν με τα χίλια ζόρια να γραφτούν σε κάποιο παιδικό σταθμό του δήμου έχουν να αντιμετωπίσουν:
- Την έλλειψη κρεβατιών μεσημεριανού ύπνου στο σύνολο των σταθμών, με αποτέλεσμα να είναι αναγκασμένοι στα σμπαραλιάζονται μέσα στη μέρα για να παραλαμβάνουν τα παιδιά στη 13:00, να παρατάνε δουλειές, να χάνουν μεροκάματα.
- Τις μεγάλες αποστάσεις ανάμεσα στα σπίτια και τους σταθμούς που τοποθετήθηκαν, καθώς για παράδειγμα η Αμφιάλη έχει ελάχιστες θέσεις για βρέφη, με αποτέλεσμα κάποιος που κατοικεί εκεί και το παιδί του να είναι σε σταθμό της Δραπετσώνας καθημερινά να «γράφει» χιλιόμετρα, να καίει πανάκριβη βενζίνη κλπ.
Για όλα αυτά δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια.

Διεκδικούμε:
• Κανέναν βρέφος και νήπιο που είναι δικαιούχος voucher ή/και στη λίστα μοριοδότησης του Δήμου να μη μείνει εκτός βρεφονηπιακού σταθμού!
Για να γίνει αυτό, να υπάρξει έκτακτη λειτουργία όσων τμημάτων απαιτούνται, με τις απαραίτητες υποδομές και το προσωπικό, για να μπορέσουν όλα τα παιδιά που έχουν κάνει αίτηση να φιλοξενηθούν σε βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς με ποιότητα και ασφάλεια.
• Κανένα παιδί να μην αποκλειστεί από το ολοήμερο ωράριο λόγω ελλείψεων σε προσωπικό και κρεβάτια. Να προβλεφθούν τώρα οι απαραίτητες υποδομές και το προσωπικό.
• Να τοποθετηθούν δρομολόγια από δημοτικά σχολικά λεωφορεία για όλα τα παιδιά που τοποθετήθηκαν σε δημοτικό σταθμό μακριά από το σπίτι τους!

Προχωράμε σε παράσταση διαμαρτυρίας, τη Δευτέρα 12/9 στις 11.30 στο Δημαρχείο (Ταμπούρια) για να καταθέσουμε τα αιτήματά μας και να πάρουμε απαντήσεις από το Δήμαρχο και την αρμόδια αντιδήμαρχο!
Επιτροπή Αγώνα γονέων παιδιών σε βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς του Δήμου Κερατσινίου- Δραπετσώνας Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6947099000 (Φωτεινή)>