Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2022

80 σχολικές καθαρίστριες στον Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας


Ενόψει της έναρξης του νέου σχολικού έτους, έφθασαν στα σχολεία του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας οι νέες σχολικές καθαρίστριες. 
Η Δημοτική Αρχή, προχώρησε στην προκήρυξη 80 θέσεων σχολικών καθαριστριών τη στιγμή που το αρμόδιο Υπουργείο προέβλεπε μόλις 51 θέσεις. Οι συμβάσεις θα ναι πλήρους απασχόλησης για το διδακτικό έτος 2022-2023 καλύπτοντας με ίδιους πόρους (πρόγραμμα του ΟΑΕΔ) τη διαφορά από το ποσό που καλύπτει το υπουργείο. Καλά έπραξε ο δήμος, αλλά το ζητούμενο, πάντα, είναι οι μόνιμες θέσεις εργασίας!

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του δήμου: <Ο δήμος, αναγνωρίζοντας την ουσιώδη προσφορά που έχουν οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα και τη λειτουργία των σχολείων, προχώρησε σε προκήρυξη θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης και όχι μερικής, όπως προέβλεπε η εγκύκλιος του Υπουργείου. Η απόφαση μας είναι να μην μείνουν τα σχολεία μας χωρίς καθαριότητα διότι για εμάς, η ενίσχυση της σχολικής κοινότητας αποτελεί προτεραιότητα και όχι ένα ακόμη κόστος.

Οι εργαζόμενοι και εργαζόμενες στον τομέα της καθαριότητας, επιτελούν ένα σημαντικό έργο για την προστασία της υγείας των παιδιών και των εκπαιδευτικών και το έργο τους αναβαθμίστηκε περαιτέρω εξαιτίας της πανδημίας. "Στην ενίσχυση της προσπάθειας των νέων σχολικών καθαριστριών θα συνδράμει το μόνιμο προσωπικό των σχολικών μονάδων καθώς και εργαζόμενοι από αντίστοιχα προγράμματα του ΟΑΕΔ. Γνωρίζουμε ότι οι οι ανάγκες καθαριότητας είναι αυξημένες, για το λόγο αυτό θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε ακόμη περισσότερους εργαζόμενους στη σχολική καθαριότητα ώστε να λειτουργήσουν τα σχολεία μας με όλα τα απαραίτητα μέτρα και με ασφαλείς συνθήκες.

Με αυτά τα δεδομένα, καλούμε την κυβέρνηση και το αρμόδιο Υπουργείο να αναλογιστεί την αγωνία γονιών, εκπαιδευτικών και μαθητών και να λάβει τις απαραίτητες πρωτοβουλίες για να προασπίσει και να βελτιώσει περαιτέρω τις συνθήκες λειτουργίας των σχολικών μονάδων. Από την πλευρά του ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας θα μάχεται και θα πράττει ότι είναι δυνατόν για να μπορούν με ασφάλεια και αξιοπρέπεια οι μαθητές και οι μαθήτριες να έχουν πρόσβαση στα πολύτιμο αγαθό της δημόσιας εκπαίδευσης">