Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2022

ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΕ Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΥΠΡΟΥ;

Με αφορμή τις βροχές του Αυγούστου και το  πλημμυρισμένο τοπίο στην καινούργια πλατεία Κύπρου, μπροστά στο δημαρχείο, 
 ο Παντ. Καμάς  επιτίθεται στη δημοτική αρχή και
  •  ζητάει, εμμέσως, παραιτήσεις υπευθύνων 
  • ρωτάει, εάν  υπήρξε μελέτη αντιπλημμυρικής προστασίας, όταν κατασκευάστηκε η πλατεία!
Για την πλατεία Κύπρου, έχουν δημοσιευτεί εντυπωσιακές φωτογραφίες και έχουν γραφεί πολλά (εδώ) , (εδώ). Η αλήθεια είναι, ότι στην πλατεία κυριαρχεί το μπετόν και το πράσινο είναι ελάχιστο. Επιπλέον, μπορεί να άλλαξε το τοπίο της περιοχής, να αυξήθηκε η επισκεψιμότητα της πλατείας, αλλά τελικά  ...τραπεζοκαθίσματα έχουν καταλάβει τον ωφέλιμο χώρο που προέκυψε από την ανάπλαση! 
Σε κάθε περίπτωση, έχει αξία αυτό που φαίνεται ("το περιτύλιγμα"), αλλά μεγαλύτερη αξία έχει η χρησιμότητα και η διαχρονικότητα ενός έργου σε σχέση πάντα με τις ανάγκες και την κλιματική αλλαγή, την οποία χρόνο με το χρόνο την βιώνουν σε μεγαλύτερο βαθμό οι πολίτες, κυρίως, των πόλεων!

Η ανακοίνωση του Παντ. Καμά:
<ΔΕΙΓΜΑ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΒΡΕΤΤΑΚΟΥ- ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΕ Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΥΠΡΟΥ

"Μέγα" προεκλογικό όπλο της Διοίκησης Βρεττάκου, και για τις προηγούμενες εκλογές, αλλά και για τις επόμενες, Δημοτικές εκλογές, είναι η πλατεία Κύπρου, και η ανάπλαση της.
Δαπανήθηκαν χρήματα, σε μία αμφιβόλου αισθητικής παρέμβαση, μέσα στο τσιμέντο, και με μόνη εστία δροσιάς μία "φοντάνα", όπως αρέσκεται η Τεχνική Υπηρεσία να αποκαλεί το συντριβάνι της πλατείας.
Επενδύθηκαν επιπρόσθετα χρήματα, για να αγοραστούν ομπρέλες και διαχωριστικά, και να διαμορφωθεί ένα όμορφο αμπαλάζ, για να μπορεί ο κύριος Βρεττάκος να "πουλάει" ένα ακόμα έργο βιτρίνας!

Και ως εδώ ας πούμε ότι όλα είναι καλά. Όμως :
1)Το συντριβάνι της πλατείας κάθε τρεις και λίγο παθαίνει μία βλάβη για την οποία πληρώνει ο Λαός της πόλης.
2) Η βροχή που είχαμε στις 25 και στις 26 Αυγούστου, είχε ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν τα μαγαζιά που βρίσκονται στο κάτω μέρος της πλατείας.
  • Μα καλά, έγινε μία επένδυση χρημάτων και δεν υπήρξε μία στοιχειώδης μελέτη αντιπλημμυρικής προστασίας;
  • Δεν γνώριζε η Διοίκηση του κυρίου Βρεττάκου, ότι ζούμε στην εποχή της κλιματικής κρίσης και των ακραίων καιρικών φαινομένων;
  • Είναι δυνατόν με μία βροχή να πλημμυρίζει η κεντρική πλατεία της πόλης;
  • Δεν υπάρχουν ευθύνες;
Δυστυχώς οκτώ χρόνια τώρα, ζούμε την εποχή της βιτρίνας. Κανένα έργο υποδομής δεν γίνεται στην πόλη. Όσες παρεμβάσεις γίνονται στην πόλη, πέρα από τον αυστηρά και μόνο προεκλογικό χαρακτήρα είναι και ημιτελείς, τεχνικά εσφαλμένες και προκαλούν πολλές φορές περισσότερα προβλήματα όσα υποτίθεται ότι λύνουν.

Τους ενδιαφέρει μόνο, να γίνουν όλα τσιμέντο!!!
Επιπρόσθετα, ότι πλημμυρίζει μία πλατεία, μετά από ανάπλαση σημαίνει ότι κάποιος φταίει και κάποιος παραιτείται .
Είναι η ώρα να Αλλάξουμε και θα αλλάξουμε, 
Παντελής Καμάς, Επικεφαλής Συνδυασμού Κερατσίνι - Δραπετσώνα#ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ>  
εδώ βίντεο