Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022

Η απάντηση της δημοτικής αρχής στις "καταγγελίες" για τους βρεφονηπιακούς...!


Η δημοτική αρχή απάντησε στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, μετά από σχετική ερώτηση, εμμέσως, και στις καταγγελίες  των δημοτικών συμβούλων της Λαϊκής Συσπείρωσης (εδώ) για τα "92 βρέφη έχουν μείνει εκτός βρεφονηπιακών σταθμών..."! 
Στην τοποθέτηση του στο δημοτικό συμβούλιο ο δήμαρχος είπε ότι η ευθύνη για το πρόβλημα "...ανήκει καταρχήν στην κυβέρνηση και το αρμόδιο Υπουργείο" και θα κάνει όλες τις απαραίτητητες ενέργειες "...ώστε κανένα βρέφος να μην μείνει εκτός βρεφικών σταθμών" !

Η ενημέρωση από τον Δήμο Κερατσινίου Δραπετσώνας: 
<ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ

Σαφείς απαντήσεις σχετικά με το πρόβλημα που έχει προκύψει με τους βρεφονηπιακούς σταθμούς στην πόλη μας, έδωσε ο δήμαρχος Χρ. Βρεττάκος στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Ο Δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας ξεκαθάρισε πως η ευθύνη του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί όχι μόνο στην πόλη μας αλλά σε όλη την Ελλάδα, με εκατοντάδες παιδιά να μένουν εκτός βρεφονηπιακών σταθμών, ανήκει καταρχήν στην κυβέρνηση και το αρμόδιο Υπουργείο. 
Ειδικότερα, τόνισε ότι η κυβέρνηση εξέδωσε συνειδητά περισσότερα voucher απ΄ όσα αντιστοιχούν στους παιδικούς ιδιωτικούς και δημόσιους σταθμούς, γνωρίζοντας τη δυναμικότητα αυτών των σταθμών, με μοναδικό σκοπό να πετάξει την ευθύνη από πάνω της και να την μεταθέσει στους Δήμους, οι οποίοι δέχονται μια άδικη κριτική.

Ο κ. Βρεττάκος ξεκαθάρισε πως παρ’ όλες τις δυσκολίες που έχουν προκύψει ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας έχει καλύψει πλήρως τη ζήτηση για τους παιδικούς σταθμούς στα νηπιακά τμήματα, ενώ θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες έτσι ώστε κανένα βρέφος να μην μείνει εκτός βρεφικών σταθμών, καθώς εκεί εντοπίζεται το βασικότερο πρόβλημα. Παράλληλα, ξεκαθάρισε πως αυτή η Δημοτική Αρχή δημιουργεί μια σημαντική παρακαταθήκη για το μέλλον, αφήνοντας πίσω δημόσιους δημοτικούς σταθμούς. Πιο συγκεκριμένα, το βρεφονηπιακό σταθμό που προγραμματίζεται να γίνει στο «παλιό Εργοστάσιο Καχραμάνογλου» και έναν ακόμη στην περιοχή του Αγ. Αντωνίου στην Αμφιάλη.
Τέλος, ο Δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας κατήγγειλε για ακόμη μια φορά τα σοβαρά προβλήματα υποχρηματοδότησης και έλλειψης προσωπικού που αντιμετωπίζουν κυρίως οι βρεφικοί σταθμοί, τονίζοντας όμως πως ο δήμος μας έχει διασφαλίσει με ίδιους πόρους την παρουσία εκπαιδευτικού προσωπικού, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες λειτουργείας των βρεφονηπιακών σταθμών.